enda

Christian Torpe

(1978 – )

Manuskriptforfatter. Født 12/5 1978. Uddannet i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet.

Torpe er blandt andet hovedforfatter på komedieserierne 'Rita' (2012) og 'Hjørdis' (2015) samt spillefilmene 'Sover Dolly på ryggen?' (2012) og 'Stille hjerte' (2014). For sidstnævnte modtog han i 2015 en Bodil for Årets Filmmanuskript. I 2019 adapterede han Christian Jungersens bestseller 'Undtagelsen' med filmen af samme navn.

Han har også været showrunner på den amerikanske Stephen King-serie 'The Mist' og den internationale spillefilm 'Blackbird' (2019).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Undtagelsen 2019 Manuskript DK/Spillefilm
Hjørdis 2015 Manuskript Tv-serie
Rita 3 2015 Manuskript, Executive producer Tv-serie
Stille hjerte 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Rita 2 2013 Manuskript, Executive producer Tv-serie
First Movers 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Rita 1 2012 Manus, Executive producer Tv-serie
Sover Dolly på ryggen? 2012 Manuskript DK/Spillefilm
Får 2009 Manus DK/Kort fiktion
Lærkevej 2009 Manus Tv-serie
Store drømme 2009 Manus Tv-serie
Maj & Charlie 2008 Manus Tv-serie
Et andet sted 2006 Manus DK/Kort fiktion
Flyd mine tårer 2005 Manuskript DK/Kort fiktion
Hvad vil De ha'? 1956 Lyd DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.