enda

Manuel Alberto Claro

(1970 – )

Fotograf. Født 3/4 1970 i Santiago de Chile, Chile. Uddannet som filmfotograf på Den Danske Filmskole 1997-2001. Inden da indskrevet på Istituto Europeo di Design i Milano, hvor han uddannede sig til stillfotograf. Efterfølgende arbejdede han som fotografassistent og reklamefotograf i Milano og New York, før han vendte tilbage til København.

Claro har i sit filmarbejde bevæget sig rundt i de fleste spillefilmgenrer og har fotograferet børnefilm, kortfilm og dokumentarfilm. Det er kendetegnende for Claro, at han arbejder med den samme instruktør på flere film. Det har blandt andre Heidi Maria Faisst og Christoffer Boe nydt godt af, men også dokumentarister som Christian Braad Thomsen og Mikala Krogh har på flere af deres film benyttet sig af hans alsidige talent. På det seneste har Claro arbejdet sammen med Lars von Trier, som foreløbig har haft ham som fotograf på 'Melancholia' (2011), 'Nymphomaniac' (2013) og 'The House That Jack Built' (2018).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hvor kragerne vender 2020 Fotograf DK/Spillefilm
The House That Jack Built 2018 Cheffotograf DK/Spillefilm
Ditte & Louise 2018 Fotograf DK/Spillefilm
Maja 2018 Fotograf DK/Kort fiktion
The Untamed 2016 Fotograf U/Spillefilm
Ditte & Louise - Sæson 2 2016 Fotograf Tv-serie
Ditte & Louise - Sæson 1 2015 Fotograf Tv-serie
Comeback 2015 Fotograf DK/Spillefilm
Nymphomaniac Director's Cut 2014 Cheffotograf DK/Spillefilm
Våbensmuglingen 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Jeg taler til jer - John Kørners verden 2013 Stills, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Spies og Glistrup 2013 Cheffotograf DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Cheffotograf DK/Spillefilm
Frit fald 2011 Cheffotograf DK/Spillefilm
Melancholia 2011 Cheffotograf DK/Spillefilm
Jeg er min egen Dolly Parton 2011 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Blues for Montmartre 2011 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Kill 2011 Fotograf DK/Kort fiktion
Det gode liv 2011 Grading-konsulent DK/Dokumentarfilm
Beast 2011 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Alting bliver godt igen 2010 Manuel, Fotograf DK/Spillefilm
Videocracy 2010 Fotograf U/Dokumentarfilm
Limbo 2010 Fotograf U/Spillefilm
Empire North 2010 Fotografkonsulent DK/Dokumentarfilm
Velsignelsen 2009 Fotograf DK/Spillefilm
Stages 2009 Fotografkonsulent DK/Dokumentarfilm
Alt er relativt 2008 Stills, Cheffotograf (locations) DK/Dokumentarfilm
Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen 2008 Fotograf DK/Spillefilm
Kandidaten 2008 Cheffotograf DK/Spillefilm
Fremkaldt 2008 Fotograf DK/Kort fiktion
Tempelriddernes skat II 2007 Cheffotograf DK/Spillefilm
Snart kommer tiden 2006 Foto, Fotograf DK/Kort fiktion
Liv 2006 Fotograf DK/Kort fiktion
Ringen 2006 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 4 2006 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Retshjælpen 2006 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Marilyn Mazur - queen of percussion 2006 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Allegro 2005 Fotograf DK/Spillefilm
Voksne mennesker 2005 Fotograf DK/Spillefilm
Tid til forandring 2004 Fotograf DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Fotograf DK/Kort fiktion
Silkevejen 2004 Fotograf DK/Spillefilm
Min morfars morder - en film om tilgivelse 2004 Fotograf, 2. unit DK/Dokumentarfilm
Små skred 2003 Fotograf, 2. unit DK/Kort fiktion
Bagland 2003 Fotograf DK/Spillefilm
Reconstruction 2003 Fotograf DK/Spillefilm
Lille far 2003 Fotograf DK/Kort fiktion
Zakka West 2003 Fotograf DK/Spillefilm
Svend Åge Madsen - at fortælle menneskene 2002 Stills, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Dykkerdrengen 2002 Fotograf DK/Kort fiktion
3017-3047 - Fra en samling af numser 2002 Fotograf DK/Eksperimentalfilm
Araki - The Killing of a Japanese Photographer 2002 Fotograf DK/Kort fiktion
John og Mia 2002 2. kameraassistent DK/Kort fiktion
Efterladt 2001 Fotograf DK/Kort fiktion
Hr. Boe & co's Anxiety 2001 Fotograf DK/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Kameraassistent DK/Kort fiktion
mk 2001 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.