enda

Lars Kjeldgaard

(1956 - 2010)

Manuskriptforfatter og producer. Født 1956, død 4/6 2010.

Uddannet dramaturg fra Århus Universitet (1982) og instruktør fra Filmskolen (1986). Lars Kjeldgaard har arbejdet sammen med bl.a. Susanne Bier og Jacob Thuesen, men er nok mest kendt for sine tv-film og -serier, hvor han skrev manuskript til bl.a. Ole Chr. Madsens 'Edderkoppen' (2000), 'De udvalgte' (2001), Per Flys 'Forestillinger' (2007) og 'Blekingegade' (2009) samt et par af Søren Faulis kortfilm for tv. Lige efter årtusindeskiftet var han i en periode tilknyttet Nordisk Film som producer og skrev her 'Director's Cut'-manifestet.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Tommy 2010 Manus DK/Dokumentarfilm
Blekingegade 2010 Manuskript Tv-serie
Mig og Jesper 2009 Manusforfatter DK/Dokumentarfilm
Shakespeares Venus og Adonis 2007 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Forestillinger 2007 Manus Tv-serie
De unge år 2007 Manusbearbejdning DK/Spillefilm
Jeg som regel 2006 Manus DK/Kort fiktion
Fluerne på væggen 2005 Idé DK/Spillefilm
Brødre 2004 Voice over DK/Spillefilm
Forsvar 2003 Manus Tv-serie
Lykkevej 2003 Producer DK/Spillefilm
Reconstruction 2003 Producer DK/Spillefilm
P.O.V. - Point of View 2002 Manus DK/Spillefilm
Bjergkuller 2002 Producer DK/Kort fiktion
De udvalgte 2001 Manus Tv-serie
Langt fra Las Vegas 2001 Manus Tv-serie
Edderkoppen 2000 Manus Tv-serie
Patrioterne 1997 Manus DK/Dokumentarfilm
Den store kul-tur 1996 Manus Tv-film
Supermaterialisme 1996 Manus DK/Kort fiktion
Forsmåelse 1995 Manus DK/Dokumentarfilm
Filmskolen 1995 Medvirkende Tv-film
Love & Hate - European Stories 1995 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Det bli'r i familien 1993 Manus DK/Spillefilm
Brev til Jonas 1992 Manus DK/Kort fiktion
Brændemærket 1991 Dramaturg DK/Kort fiktion
Møv og Funder 1991 Konsulent DK/Spillefilm
Når vinden vender 1987 Instruktion DK/Kort fiktion
Byen indeni 1984 Klip DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.