enda

Lars Mering

Manuskriptforfatter, instruktør.

Mering spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter med ’Olsen banden junior’ (2001). Derefter skrev han film som ’Lotto’ (2006) og ’Simon & Malou’ (2009). Siden 2011 har han skrevet sammen med sin manuskriptpartner Claudia Boderke. De har blandt andet stået bag publikumsuccessen ’Klassefesten’ (2011) og de populære efterfølgere ’Klassefesten 2: Begravelsen’ (2014), ’Klassefesten 3: Dåben’ (2016), to film i ’Far til fire’-serien (2015, 2017) og ’Jagtsæson’ (2019).

Derudover har han også skrevet manuskript til flere tv-serier, blandt andet ’Sygeplejeskolen’ (2018-) og ’Andersens julehemmelighed’ (1993).

Mering debuterede som instruktør med ’Frode – og alle de andre rødder’ (2008), som han instruerede med Niels Christian ’Bubber’ Meyer.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Jagtsæson 2019 Manuskript DK/Spillefilm
Far til fire på toppen 2017 Manuskript DK/Spillefilm
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Min søsters børn og guldgraverne 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Far til fires vilde ferie 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Manus DK/Spillefilm
Min søsters børn i Afrika 2013 Idé og historie DK/Spillefilm
Klassefesten 2011 Manus DK/Spillefilm
Monsterjægerne 2009 Manus DK/Spillefilm
Simon & Malou 2009 Manus DK/Spillefilm
Frode - og alle de andre rødder 2008 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Lotto 2006 Manus DK/Spillefilm
Min søsters børn i Ægypten 2004 Manus DK/Spillefilm
Olsen banden junior 2001 Manus DK/Spillefilm
Olsen bandens første kup 1999 Manus Tv-serie
Kaos i opgangen 1997 Manus Tv-serie
Hjem til fem 1995 Manus Tv-serie
Andersens julehemmelighed 1993 Manus Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Presidency of the Italian Senate Award 2008 Giffoni Film Festival 2008 Frode - og alle de andre rødder
Special Mention 2008 Lübeck, Nordische Filmtage 2008 Frode - og alle de andre rødder
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2008-10-29 Frode - og alle de andre rødder
Giffoni Film Festival 2008-07-18 Frode - og alle de andre rødder
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008-06-01 Frode - og alle de andre rødder
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Frode - og alle de andre rødder
Istanbul Int. Film Festival 2008-04-05 Frode - og alle de andre rødder
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.