enda
Person

Lene Børglum

Producer. Født 1961 i Danmark. Efter at have arbejdet i nogle år på en række selvstændige produktioner som fx Knud Vesterskovs ''By the Dawn''s Early Light'' (1994) blev Børglum en del af Zentropa ved selskabets stiftelse i 1992. På Zentropa arbejdede hun som hovedansvarlig for juridiske anliggender og international finansiering og var derudover executive producer på Lars von Triers internationale spillefilm ''Dogville'' (2003) og ''Manderlay'' (2005).

I 2007 valgte hun at arbejde selvstændigt igen. Hendes første film som freelanceproducer var Lukas Moodyssons ''Mammoth'' (2009), efterfulgt af Nicolas Winding Refns ''Valhalla Rising'' (2009), der blev produceret i samarbejde med Nimbus Film. Sammen med Refn etablerede Børglum i 2008 produktionsselskabet Space Rocket Nation. Selskabet har blandt andet stået bag Refns engelsksprogede spillefilm ''Only God Forgives'' (2013) og ''The Neon Demon'' (2016), som begge var udtaget til konkurrencen om hovedprisen på filmfestivalen i Cannes. Hun har siden produceret Anders Refns Anden Verdenskrigsfilm ''De forbandede år'' (2020).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
De forbandede år 2 2022 Producer DK/Spillefilm
De forbandede år 2020 Producer DK/Spillefilm
The Neon Demon 2016 Producer DK/Spillefilm
Eskimo Diva 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
My Life Directed by Nicolas Winding Refn 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Dark Samurai 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Only God Forgives 2013 Producer DK/Spillefilm
4Reality 2013 Konsulterende producer DK/Kort fiktion
Tabu 2012 Producer DK/Kort fiktion
Julie 2011 Producerkonsulent DK/Spillefilm
Mammut 2009 Co-executive producer U/Spillefilm
Valhalla Rising 2009 Executive producer DK/Spillefilm
One Shot 2008 Producer DK/Spillefilm
Hotel Tivoli 2007 Executive producer U/Spillefilm
Direktøren for det hele 2006 Executive producer DK/Spillefilm
Den sidste åndemaner 2005 Produktion U/Spillefilm
Dommeren 2005 Executive producer DK/Spillefilm
Manderlay 2005 Executive producer DK/Spillefilm
Dogville 2003 Co-executive producer DK/Spillefilm
Hotmen Coolboyz 2000 Producer DK/Spillefilm
Constance 1999 Producer DK/Spillefilm
Pink Prison 1999 Producer DK/Spillefilm
I Wonder Who''s Kissing You Now? 1998 Juridisk koordinator DK/Spillefilm
H.C. Andersen og den skæve skygge 1998 Juridisk koordinator DK/Spillefilm
Stjålne blikke 1996 Produktion DK/Kort fiktion
By the Dawn''s Early Light 1994 Producer DK/Eksperimentalfilm
Other traces 1991 Instruktion DK/Eksperimentalfilm