enda

Lene Børglum

Producer. Født 1961 i Danmark. Efter at have arbejdet i nogle år på en række selvstændige produktioner som fx Knud Vesterskovs "By the Dawn's Early Light" (1994) blev Børglum en del af Zentropa ved selskabets stiftelse i 1992. På Zentropa arbejdede hun som hovedansvarlig for juridiske anliggender og international finansiering og var derudover executive producer på Lars von Triers internationale spillefilm "Dogville" (2003) og "Manderlay" (2005).


I 2007 valgte hun at arbejde selvstændigt igen. Hendes første film som freelanceproducer var Lukas Moodyssons "Mammoth" (2009), efterfulgt af Nicolas Winding Refns "Valhalla Rising" (2009), der blev produceret i samarbejde med Nimbus Film. Sammen med Refn etablerede Børglum i 2008 produktionsselskabet Space Rocket Nation. Selskabet har blandt andet stået bag Refns engelsksprogede spillefilm "Only God Forgives" (2013) og "The Neon Demon" (2016), som begge er udtaget til konkurrencen om hovedprisen på filmfestivalen i Cannes.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The Neon Demon 2016 Producer DK/Spillefilm
Eskimo Diva 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
My Life Directed by Nicolas Winding Refn 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Dark Samurai 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Only God Forgives 2013 Producer DK/Spillefilm
4Reality 2013 Konsulterende producer DK/Kort fiktion
Tabu 2012 Producer DK/Kort fiktion
Julie 2011 Producerkonsulent DK/Spillefilm
Mammut 2009 Co-executive producer U/Spillefilm
Valhalla Rising 2009 Executive producer DK/Spillefilm
One shot 2008 Producer DK/Spillefilm
Hotel Tivoli 2007 Executive producer U/Spillefilm
Direktøren for det hele 2006 Executive producer DK/Spillefilm
Den sidste åndemaner 2005 Produktion U/Spillefilm
Dommeren 2005 Executive producer DK/Spillefilm
Manderlay 2005 Executive producer DK/Spillefilm
Dogville 2003 Co-executive producer DK/Spillefilm
Hotmen Coolboyz 2000 Producer DK/Spillefilm
Constance 1999 Producer DK/Spillefilm
Pink Prison 1999 Producer DK/Spillefilm
I Wonder Who's Kissing You Now? 1998 Juridisk koordinator DK/Spillefilm
H.C. Andersen og den skæve skygge 1998 Juridisk koordinator DK/Spillefilm
Stjålne blikke 1996 Produktion DK/Kort fiktion
By the Dawn's Early Light 1994 Producer DK/Eksperimentalfilm
Other traces 1991 Instruktion DK/Eksperimentalfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Kritikernes Pris 2008 Moscow Int. Film Festival 2008 One shot
Speciel Mention 2012 Valladolid International Film Festival 2012 Tabu
Bedste Fotografering 2013 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2013 Only God Forgives
Sydney Film Prize 2013 Sydney Film Festival 2013 Only God Forgives
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Melbourne Film Festival 2016-07-28 The Neon Demon
Cannes, Festival de 2016-05-11 The Neon Demon
Goa - Int. Film Festival of India 2013-11-20 Only God Forgives
Thessaloniki International Film Festival 2013-11-01 Tabu
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2013-10-11 Only God Forgives
Toronto International Film Festival 2013-10-01 Only God Forgives
Guanajuato International Film Festival 2013-07-19 Only God Forgives
Bucheon International Fantastic Film Festival 2013-07-18 Only God Forgives
München International Film Festival 2013-06-28 Only God Forgives
Los Angeles Film Festival 2013-06-13 Only God Forgives
Sydney Film Festival 2013-06-05 Only God Forgives
Cannes, Festival de 2013-05-15 Only God Forgives
Valladolid International Film Festival 2012-10-20 Tabu
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Tabu
Transilvania International Film Festival 2009-05-29 One shot
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2008-11-06 One shot
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 One shot
Moscow Int. Film Festival 2008-06-18 One shot
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 One shot
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.