enda

Matilda Appelin

Matilda Appelin er en dansk-svensk producer, som i 2018 fik sin debut med Michael Noers film Før Frosten, der blev udvalgt til Toronto Film Festival. Siden da har Appelin produceret Malou Reymanns første spillefilm, En Helt Almindelig Familie (2020), der vandt hovedprisen på Rotterdam Film Festival, samt co-produceret Tuva Novotny’s Blindsone (2018), der vandt Silver Seashell-prisen på San Sebastián Film Festival.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
En helt almindelig familie 2020 Producer DK/Spillefilm
Charter 2020 Co-producer (Danmark) U/Spillefilm
Før frosten 2019 Producer DK/Spillefilm
Dronningen 2019 Associate producer DK/Spillefilm
Unge Astrid 2019 Producerassistent U/Spillefilm
Forældre 2016 Scripter DK/Spillefilm
Sameblod 2016 Producerassistent U/Spillefilm
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Producerassistent DK/Spillefilm
Afvej 2015 Producerassistent DK/Kort fiktion
Nøgle hus spejl 2015 Produktionsassistent DK/Spillefilm
9. april 2015 Instruktørassistent, 2. unit, Producerassistent DK/Spillefilm
Al Medina 2015 Producerassistent DK/Spillefilm
Krigen 2015 Producerassistent DK/Spillefilm
Rosita 2015 Producerassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.