enda

Maya Ilsøe

(1975 – )

Manuskriptforfatter. Født 1/5 1975. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2003.



Ilsøe var hovedforfatter på DR- julekalenderne "Absalons hemmelighed" (2006) og "Pagten" (2009). Hun har også været hovedforfatter på alle sæsoner af tv-serien "Arvingerne" (2014), for hvilken hun modtog en Robert for Årets danske tv-serie i både 2015 og 2016. I 2016 modtog hun også Kathrine Windfelds mindelegat ved Bodil-uddelingen for sit arbejde med "Arvingerne" – en pris hun delte med konceptuerende instruktør Pernilla August og skuespiller Trine Dyrholm.



Ilsøe modtog i 2007 magasinet Cosmopolitans Talentpris, som er en del af den internationale hyldestpris Fun Fearless Female Award, der bliver givet til kvinder, "som har haft mod til at gøre noget specielt med deres liv og inspirerer andre som gode rollemodeller."

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Arvingerne 3 2017 Hovedforfatter Tv-serie
Arvingerne 2 2015 Hovedforfatter Tv-serie
Arvingerne 1 2014 Manuskriptforfatter Tv-serie
Frit fald 2011 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Pagten 2009 Manus Tv-serie
Velsignelsen 2009 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Absalons hemmelighed 2006 Manus Tv-serie
Stabat Mater 2005 Manus DK/Kort fiktion
Frunk 2003 Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.