enda

Michael Haslund-Christensen

(1965 - )

Producer og instruktør, født 1965 i København. Uddannet fra Den Danske Filmskoles producerlinje i 1993. Debuterede i 1988 som instruktør og producer med "I Nansens fodspor over Indlandsisen", der var en eksakt rekonstruktion af Nansens første ekspedition over Indlandsisen i 1888.

1993-96 ansat som spillefilmproducer på Metronome Film. Etablerede i 1996 Haslund Film, som har produceret en bred vifte af dokumentarfilm. Fra august 2005 - august 2010 var Michael Haslund filmkonsulent for dokumentarfilm på Det Danske Filminstitut, hvor han støttede omkring 20 film årligt og udviklede endnu flere.

Haslund har specialiseret sig i at producere og filme i specielt arktiske og asiatiske regioner og engagerede sig i 2011 i Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011, som går til det nordøstgrønlandske fjordsystem og naturreservaterne omkring Ella Ø, Kong Oscar og Kejser Franz Joseph fjord.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fædre og sønner 2018 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Guldkysten 2015 Producer DK/Spillefilm
Ekspedition - De fem kortfilm 2014 Producent Dokumentarserie
Ekspeditionen til verdens ende 2013 Manusforfatter DK/Dokumentarfilm
The prize of the Pole 2006 Producent DK/Dokumentarfilm
Afghan muscles 2006 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Larger than life 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
The wild east - portræt af en storbynomade 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Jeg hed Sabina Spielrein 2002 Co-producer U/Dokumentarfilm
Pigen i havnen 2001 Producer DK/Dokumentarfilm
Råt for usødet 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Ludvig og lidenskaben 1999 Producer DK/Dokumentarfilm
FCK - sidste chance 1998 Producer DK/Dokumentarfilm
Postbudet der vidste for meget 1997 Co-executive producer U/Spillefilm
Ørnens øje 1997 Producer DK/Spillefilm
Under New York 1996 Producer DK/Dokumentarfilm
Krystalbarnet 1996 Producer DK/Spillefilm
Tre små historier 1993 Producer DK/Kort fiktion
Bulldozer 1993 Producer DK/Kort fiktion
I Fridtjof Nansens fodspor over Indlandsisen 1988 Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
FIPRESCI Jury Prize 2003 Sochi International Film Festival 2003 Jeg hed Sabina Spielrein
Juryens pris for bedste internationale dokumentar 2013 Leuven, Docville 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Grand Prix 2013 Trento Int. Film festival of Mountains 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Special Mention 2013 Camden Int. Film Festival 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Miljø Prisen 2013 Reykjavik Film Festival 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Kvindelige fængselsindsattes pris 2013 Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2013 Ekspeditionen til verdens ende
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
CPH:DOX 2018-03-15 Fædre og sønner
Waterloo Historic Film Festival 2016-10-20 Guldkysten
Cleveland International Film Festival 2016-04-30 Guldkysten
Miami International Film festival 2016-03-04 Guldkysten
Chennai International Film Festival 2015-12-10 Guldkysten
Torino International Film Festival 2015-11-20 Guldkysten
Stockholm International Film Festival 2015-11-11 Guldkysten
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 Guldkysten
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Guldkysten
Moscow EFP Westwind FF 2015-10-21 Guldkysten
Adelaide International Film Festival 2015-10-15 Guldkysten
London Film Festival 2015-10-07 Guldkysten
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Guldkysten
Bergen International Film festival 2015-09-23 Guldkysten
Helsinki Film Festival 2015-09-17 Guldkysten
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Guldkysten
Karlovy Vary International Film Festival 2015-07-03 Guldkysten
ZagrebDox 2014-02-23 Ekspeditionen til verdens ende
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2013-12-10 Ekspeditionen til verdens ende
Braunschweig International Film Festival 2013-11-27 Ekspeditionen til verdens ende
Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2013-11-13 Ekspeditionen til verdens ende
Leeds Int. Film Festival 2013-11-08 Ekspeditionen til verdens ende
Lithuania Scanorama Film Forum 2013-11-07 Ekspeditionen til verdens ende
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 2013-11-06 Ekspeditionen til verdens ende
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 Ekspeditionen til verdens ende
Bergen International Film festival 2013-10-23 Ekspeditionen til verdens ende
Adelaide International Film Festival 2013-10-10 Ekspeditionen til verdens ende
Sydney Antenna International Documentary Film Festival 2013-10-02 Ekspeditionen til verdens ende
Vancouver International Film Festival 2013-09-26 Ekspeditionen til verdens ende
Camden Int. Film Festival 2013-09-26 Ekspeditionen til verdens ende
Reykjavik Film Festival 2013-09-26 Ekspeditionen til verdens ende
Malmö Nordisk Panorama 2013-09-20 Ekspeditionen til verdens ende
Dokufest Prizren 2013-08-17 Ekspeditionen til verdens ende
Moscow, My Planete Film Festival 2013-08-01 Ekspeditionen til verdens ende
Traverse City Film Festival 2013-07-30 Ekspeditionen til verdens ende
Karlovy Vary International Film Festival 2013-06-28 Ekspeditionen til verdens ende
München International Film Festival 2013-06-28 Ekspeditionen til verdens ende
SilverDocs AFI Documentary Festival 2013-06-19 Ekspeditionen til verdens ende
Los Angeles Film Festival 2013-06-13 Ekspeditionen til verdens ende
Telluride Mountain Film 2013-05-24 Ekspeditionen til verdens ende
Warszawa, Against Gravity 2013-05-10 Ekspeditionen til verdens ende
Leuven, Docville 2013-05-03 Ekspeditionen til verdens ende
Trento Int. Film festival of Mountains 2013-04-27 Ekspeditionen til verdens ende
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2013-04-25 Ekspeditionen til verdens ende
Nyon, Visions du Réel 2013-04-19 Ekspeditionen til verdens ende
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2013-04-15 Ekspeditionen til verdens ende
Durham, Full Frame 2013-04-04 Ekspeditionen til verdens ende
Thessaloniki Documentary Festival 2013-03-15 Ekspeditionen til verdens ende
Columbia, True/False Film Festival 2013-02-28 Ekspeditionen til verdens ende
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 Ekspeditionen til verdens ende
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 2013-01-14 Afghan muscles
Buenos Aires Danish Film Festival 2009-06-16 Afghan muscles
Rome MedFilm Festival 2008-11-07 Afghan muscles
Leuven, Docville 2008-05-10 Afghan muscles
Warszawa, Against Gravity 2008-05-09 Afghan muscles
Philadelphia Film Festival 2008-04-03 Afghan muscles
Portland International Film Festival 2008-02-07 Afghan muscles
Beirut Int. Documentary Festival 2007-11-05 Afghan muscles
Los Angeles, AFI Int. Festival 2007-11-01 Afghan muscles
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2007-10-15 Afghan muscles
Hamburg FilmFest GmbH 2007-09-27 Afghan muscles
Halifax Atlantic Film Festival 2007-09-13 Afghan muscles
Odense Internationale Film Festival 2007-08-27 Afghan muscles
Anthropology Film Festival Pärnu 2007-07-08 Afghan muscles
Nyon, Visions du Réel 2007-04-20 Afghan muscles
CPH:DOX 2006-11-10 Afghan muscles
New York Scandinavian House 2006-10-21 Under New York
Berlin One World Human Rights Film Festival 2004-11-17 wild east - portræt af en storbynomade
Bratislava, One World International Film Festival 2004-10-20 wild east - portræt af en storbynomade
Prague, One World Human Rights Film Festival 2004-04-15 wild east - portræt af en storbynomade
New York Museum of Modern Art 2003-12-11 wild east - portræt af en storbynomade
Jihlava International Documentary Film Festival 2003-10-23 wild east - portræt af en storbynomade
Nyon, Visions du Réel 2003-04-26 wild east - portræt af en storbynomade
Torino Infinity Festival 2003-04-05 wild east - portræt af en storbynomade
Paris Festival de Programmes Audiovisuels. FIPA 2003-01-21 wild east - portræt af en storbynomade
Uppsala Int. Short Film Festival 2002-10-21 wild east - portræt af en storbynomade
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2002-10-15 wild east - portræt af en storbynomade
Tempo Dokumentärfestival 2002-10-11 wild east - portræt af en storbynomade
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 wild east - portræt af en storbynomade
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 wild east - portræt af en storbynomade
Boston Build Boston, E. Verner Johnson & As. 2000-11-16 Under New York
Neubrandenburg Dokumentart Festival 2000-10-11 Ludvig og lidenskaben
Taipei Taiwan Int. Documentary Film Festival 2000-09-21 Ludvig og lidenskaben
Odense Internationale Film Festival 1999-08-16 Ludvig og lidenskaben
Rønne Balticum Film & TV Festival 1999-06-05 Ludvig og lidenskaben
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.