enda

Mie Andreasen

Producer. Født 16/7 1972. Uddannet fra Den Danske Filmskoles producerlinje i 2001.

Hun vandt en såkaldt Baby Oscar, der uddeles af Oscar-Akademiet til årets bedste filmskole-film, for afgangsfilmen 'Når lysterne tændes'. Året efter vandt hun en Oscar for kortfilmen 'Der er en yndig mand'.

Hun spillefilmdebuterede som producer med 'Fakiren fra Bilbao' (2004) og fulgte op med 'Adams æbler' (2005). Hun har siden produceret flere store film og tv-serier, blandt andet 'Tempelriddernes skat' (2006), 'Lærkevej' (2009), 'All Inclusive' (2014) og 'Happy Ending' (2018).

Hun vandt en Robert for 'Adams æbler' og har siden været nomineret seks gange.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Happy ending 2018 Producer, Executive producer DK/Spillefilm
Bedre skilt end aldrig 2016 Producer Tv-serie
Norskov 1 2015 Udviklingsproducer Tv-serie
All Inclusive 2014 Producer DK/Spillefilm
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Producer DK/Spillefilm
Vølvens forbandelse 2009 Produktion DK/Spillefilm
Lærkevej 2009 Producer Tv-serie
Tempelriddernes skat II 2007 Producer DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat 2006 Producer DK/Spillefilm
Den rette ånd 2005 Produktion DK/Spillefilm
Adams æbler 2005 Producer DK/Spillefilm
Fakiren fra Bilbao 2004 Produktion DK/Spillefilm
Der er en yndig mand 2003 Producer DK/Kort fiktion
Postkort fra Mars 2001 Manus DK/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Producer DK/Kort fiktion
D-Dag 2001 Produktionsassistent Tv-film
Max 2000 Location scout DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Oscar 2003 Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2003 Der er en yndig mand
Speciel Omtale 2004 Lübeck, Nordische Filmtage 2004 Fakiren fra Bilbao
Bedste Spillefilm 2005 TIFF Kids 2005 Fakiren fra Bilbao
Børnejuryens 1. Pris 2005 TIFF Kids 2005 Fakiren fra Bilbao
Cifej Juryen 2005 Kristiansand International Children's Film Festival 2005 Fakiren fra Bilbao
2. Bedste Film, Børnejury 2005 Chicago Int. Children's Film Festival 2005 Fakiren fra Bilbao
Publikums Prisen 2005 Hamburg FilmFest GmbH 2005 Adams æbler
Første Pris, Bedste Fiktion Spillefilm 2006 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006 Adams æbler
Publikumspris 2006 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006 Adams æbler
Silver Mèliés 2006 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006 Adams æbler
Publikums Prisen 2005 Warsaw International Film Festival 2005 Adams æbler
Bedste skuespiller 2006 Bucheon International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Bedste Spillefilm 2006 Bucheon International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Publikums Prisen 2006 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Ungdoms Juryens Pris 2006 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Publikumspris 2006 Amsterdam Cinekid 2006 Tempelriddernes skat
Preis der Kinderjury 2006 Lübeck, Nordische Filmtage 2006 Tempelriddernes skat
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Moscow Int. Film Festival 2019-04-18 Happy ending
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2018-08-18 Happy ending
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 All Inclusive
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 All Inclusive
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Adams æbler
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Adams æbler
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Der er en yndig mand
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Der er en yndig mand
Chicago Int. Children's Film Festival 2010-10-21 Vølvens forbandelse
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2010-10-16 Vølvens forbandelse
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Vølvens forbandelse
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Vølvens forbandelse
Oulu Int. Children's Film Festival 2009-11-16 Vølvens forbandelse
Toronto International Film Festival 2009-09-10 Vølvens forbandelse
Vilnius International Film Festival 2008-04-03 Fakiren fra Bilbao
Oulu Int. Children's Film Festival 2007-11-19 Tempelriddernes skat II
Lithuania Scanorama Film Forum 2007-11-08 Tempelriddernes skat
Amsterdam Cinekid 2007-10-14 Tempelriddernes skat II
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2007-07-07 Tempelriddernes skat
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2007-05-27 Tempelriddernes skat II
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Tempelriddernes skat II
Malmö, BUFF 2007-03-13 Tempelriddernes skat II
Berlinale 2007-02-08 Tempelriddernes skat II
Torun, Camerimage 2006-11-25 Adams æbler
Oulu Int. Children's Film Festival 2006-11-13 Tempelriddernes skat
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 Der er en yndig mand
Lübeck, Nordische Filmtage 2006-11-01 Tempelriddernes skat
Amsterdam Cinekid 2006-10-22 Tempelriddernes skat
London Film Festival 2006-10-18 Tempelriddernes skat
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2006-10-06 Adams æbler
Hamburg FilmFest GmbH 2006-10-05 Tempelriddernes skat
Sarajevo Film Festival 2006-08-18 Tempelriddernes skat
Bucheon International Fantastic Film Festival 2006-07-13 Adams æbler
Jerusalem Int. Film Festival 2006-07-06 Adams æbler
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2006-07-03 Adams æbler
Sydney Film Festival 2006-06-09 Adams æbler
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2006-05-28 Tempelriddernes skat
Seattle International Film Festival 2006-05-25 Adams æbler
Kristiansand International Children's Film Festival 2006-04-25 Tempelriddernes skat
TIFF Kids 2006-04-21 Tempelriddernes skat
San Francisco Int. Film Festival 2006-04-20 Adams æbler
Istanbul Int. Film Festival 2006-04-01 Adams æbler
Vilnius International Film Festival 2006-03-24 Adams æbler
Malmö, BUFF 2006-03-14 Tempelriddernes skat
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006-03-10 Adams æbler
Sofia International Film Festival 2006-03-09 Adams æbler
Berlinale 2006-02-09 Adams æbler
Sundance Film Festival 2006-01-19 Adams æbler
Thessaloniki International Film Festival 2005-11-18 Adams æbler
Oulu Int. Children's Film Festival 2005-11-14 Fakiren fra Bilbao
Marrakech International Film Festival 2005-11-11 Adams æbler
Chicago Int. Children's Film Festival 2005-10-27 Fakiren fra Bilbao
Sao Paulo Int. Film Festival 2005-10-21 Adams æbler
Warsaw International Film Festival 2005-10-07 Adams æbler
Reykjavik Film Festival 2005-09-29 Adams æbler
Hamburg FilmFest GmbH 2005-09-22 Adams æbler
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2005-09-15 Adams æbler
Toronto International Film Festival 2005-09-08 Adams æbler
Giffoni Film Festival 2005-07-16 Fakiren fra Bilbao
Cannes, Festival de 2005-05-11 Adams æbler
TIFF Kids 2005-04-29 Fakiren fra Bilbao
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 Fakiren fra Bilbao
Berlinale 2005-02-10 Fakiren fra Bilbao
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Fakiren fra Bilbao
Amsterdam Cinekid 2004-10-17 Fakiren fra Bilbao
Mumbai Film Festival 2004-02-03 Der er en yndig mand
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 Der er en yndig mand
Busan International Film Festival 2003-10-02 Der er en yndig mand
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2003-10-01 Der er en yndig mand
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 Der er en yndig mand
Locarno, Festival internazionale del film 2003-08-06 Der er en yndig mand
Krakow Film Festival 2003-05-28 Der er en yndig mand
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Der er en yndig mand
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Der er en yndig mand
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 Der er en yndig mand
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.