enda

Milad Alami

(1982 – )

Instruktør. Født 1982, Iran. Opvokset i Sverige og bosat i Danmark fra 2007. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 2011.


Alami har instrueret kortfilmene 'Mini' (2014) og 'Mommy' (2015), sidstnævnte vinder af en Robert for bedste kortfilm. Han var den ene af to instruktører på kortfilmen 'Void' (2014), der havde premiere i Directors' Fortnight i Cannes.


'Charmøren' (2017) er Alamis første spillefilm, støttet af Det Danske Filminstituts talentprogram New Danish Screen. Ved verdenspremieren på San Sebastian Filmfestivalen vandt filmen en pris uddelt af Fedeora, en organisation af uafhængige filmkritikere fra Europa og middelhavslandene. Ved Warszawa Filmfestivalen vandt filmen hovedprisen i sektionen for instruktørers første og anden spillefilm, mens den i Chicago modtog andenprisen The Silver Hugo i det tilsvarende program for nye instruktørnavne.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Charmøren 2018 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Mini 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Void 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Nordic Factory 2014 Instruktion U/Spillefilm
Intet kan røre mig 2011 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Alma Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Kort Fiktionsfilm 2014 Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2014 Void
Silver Hugo - New Directors Comp. 2017 Chicago International Film Festival 2017 Charmøren
Fedeora Award Film Critic Assoc. 2017 San Sebastian International Film Festival 2017 Charmøren
Sven Nykvist Cinematography Award 2018 Göteborg International Film Festival 2018 Charmøren
NDR-Filmpreis 2017 Lübeck, Nordische Filmtage 2017 Charmøren
1-2 Competition Main Award 2017 Warsaw International Film Festival 2017 Charmøren
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Torun, Camerimage 2018-11-10 Charmøren
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2018-09-20 Charmøren
Shanghai International Film Festival 2018-06-16 Charmøren
Seattle International Film Festival 2018-05-17 Charmøren
Hong Kong International Film Festival 2018-03-19 Charmøren
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Charmøren
Palm Springs International Film Festival 2018-01-02 Charmøren
Les Arcs European Film Festival 2017-12-16 Charmøren
Dubai International Film Festival 2017-12-06 Charmøren
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2017-11-17 Charmøren
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Charmøren
Sao Paulo Int. Film Festival 2017-10-19 Charmøren
Warsaw International Film Festival 2017-10-13 Charmøren
Chicago International Film Festival 2017-10-12 Charmøren
San Sebastian International Film Festival 2017-09-22 Charmøren
Palm Springs International Film Festival 2015-01-02 Void
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2014-11-14 Void
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Void
Ghent Flanders Int. Film Festival 2014-10-14 Void
Odense Internationale Film Festival 2014-08-25 Void
Cannes, Quinzaine des Réalisateurs 2014-05-15 Void
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.