enda

Peter Flinth

(1964 – )

Instruktør, født 7/11 1964. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 1993 og har udover TV -serier og spillefilm instrueret en lang række reklame- og kortfilm.

Peter Flinth spillefilmsdebuterede i 1997 med det kritikerroste middelaldereventyr "Ørnens Øje", som modtog ikke færre end fem Robert-priser. Har siden instrueret endnu to film for det unge publikum, nemlig "Olsen Banden Junior" (2001), den prisbelønnede filmatisering "Fakiren fra Bilbao" (2004).

Efter de tre børnefilm har Peter Flinth vendt sig mod Sverige, hvor han i 2005 har instrueret Wallander-krimien "Mastermind" med Krister Henriksson i hovedrollen og derefter instrueret den stort anlagte tempelridersaga om Arn, som har udmyntet sig i to spillefilm.


I 2009 instruerede Flinth, sammen med Ghita Nørby, spillefilmen "De vilde svaner", der bl.a. har Dronning Margrethe 2. som manusforfatter. Siden har Peter Flinth bevæget sig rundt i Skandinavien, hvor han både har instrueret den svenske spillefilm "Nobels testamente" (2012) og den norske "Beatles" (2014).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Beatles 2014 Instruktion U/Spillefilm
Nobels testamente 2012 Instruktion U/Spillefilm
En plads i solen 2012 Instruktion U/Spillefilm
De vilde svaner 2009 Instruktion, Teknisk instruktør DK/Spillefilm
Arn - riget ved vejens ende 2008 Instruktion U/Spillefilm
Arn - tempelridderen 2007 Instruktion U/Spillefilm
Til døden os skiller 2007 Konsulent DK/Spillefilm
Wallander 2005 Instruktion Tv-serie
Store planer 2005 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Fakiren fra Bilbao 2004 Instruktion DK/Spillefilm
Olsen banden junior 2001 Instruktion DK/Spillefilm
Rejseholdet 2000 Instruktion Tv-serie
Max 2000 Instruktørassistent, 2. unit DK/Spillefilm
Ørnens øje 1997 Instruktion DK/Spillefilm
Nattevagten 1994 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Den sidste færge 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Hjælp - min datter vil giftes 1993 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Requiem 1991 Instruktion DK/Kort fiktion
Lad isbjørnene danse 1990 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Walter og Carlo i Amerika 1989 Instruktørassistent, Trailer DK/Spillefilm
Lykken er en underlig fisk 1989 Trailer DK/Spillefilm
Skyggen af Emma 1988 Instruktørassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Speciel Omtale 2004 Lübeck, Nordische Filmtage 2004 Fakiren fra Bilbao
Bedste Spillefilm 2005 TIFF Kids 2005 Fakiren fra Bilbao
Børnejuryens 1. Pris 2005 TIFF Kids 2005 Fakiren fra Bilbao
Cifej Juryen 2005 Kristiansand International Children's Film Festival 2005 Fakiren fra Bilbao
2. Bedste Film, Børnejury 2005 Chicago Int. Children's Film Festival 2005 Fakiren fra Bilbao
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Vilnius International Film Festival 2008-04-03 Fakiren fra Bilbao
Oulu Int. Children's Film Festival 2005-11-14 Fakiren fra Bilbao
Chicago Int. Children's Film Festival 2005-10-27 Fakiren fra Bilbao
Giffoni Film Festival 2005-07-16 Fakiren fra Bilbao
TIFF Kids 2005-04-29 Fakiren fra Bilbao
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 Fakiren fra Bilbao
Berlinale 2005-02-10 Fakiren fra Bilbao
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Fakiren fra Bilbao
Amsterdam Cinekid 2004-10-17 Fakiren fra Bilbao
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.