enda

Robert Hansen

(1979 – )

Skuespiller. Født 5/10 1979.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Siden sin debut som rød- og strithåret gavtyv i "Vildbassen" (1994) har Robert Hansen manifesteret sig som et robust naturtalent foran et kamera - en friskfyr med mundret replik. Men han er en filmskuespiller i udvikling og fuldt ud rede til at afkaste sin ham af evig teenager.


I starten krævedes der ikke det store følelsesregister i de ret bastante Regner Grastenfilm, hvor han spiller hovedrollen.


Efter "Vildbassen" har han mindre roller, inden han for alvor bryder folkeligt igennem i den succesfulde Dennis Jürgensen-filmatisering "Kærlighed ved første hik" (1999). Hér spiller han hovedrollen som den forelskede, men meget uheldige Viktor - og i en film, der forsøger at score de fleste af sine points på at forcere komikken, trækker han i den anden retning med afslappet charme og sans for humoristisk timing.


Han har den rette energi som 17-årig actionhelt under vandet i Åke Sandgrens "Dykkerne" (2000), men yder sin bedste præstation i "Anja & Viktor" (2001). Den er en mindre farcepræget fortsættelse af "Kærlighed ved første hik", og han viser ikke blot større følsomhed end før, men kan også bruge sin robusthed på mere nuancerede måder, når han bliver den lille i forholdet til den mere modne kæreste Anja. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sådan træner du din drage: Den skjulte verden 2019 (dansk tale) U/Spillefilm
Hjørdis 2015 Anders Tv-serie
Badehotellet 2 2015 Verner Tv-serie
Sådan træner du din drage 2 2014 Hikke U/Spillefilm
Min søsters børn i Afrika 2013 Leif DK/Spillefilm
Tad Stones - Den fortabte eventyrer 2012 Tad U/Spillefilm
Noget i luften 2011 Daniel DK/Spillefilm
Sådan træner du din drage 2010 Hikke U/Spillefilm
Bølle Bob - Alle tiders helt 2010 Sonny DK/Spillefilm
All in 2009 Sig selv DK/Dokumentarfilm
Simon & Malou 2009 Carsten DK/Spillefilm
Op 2009 Doggi U/Spillefilm
Oldboys 2009 John Wayne-Strøm DK/Spillefilm
Monsterjægerne 2009 Torben DK/Spillefilm
Anja & Viktor - i medgang og modgang 2008 Viktor DK/Spillefilm
Det perfekte kup 2008 Steen DK/Spillefilm
Pistoleros 2008 Martin DK/Spillefilm
Mikkel og guldkortet 2008 Thomas Tv-serie
Anja & Viktor - brændende kærlighed 2007 Viktor DK/Spillefilm
Teenage mutant ninja turtles 2007 Leonardo U/Spillefilm
Den gode strømer 2004 "Farfar" DK/Spillefilm
Familien Gregersen 2004 Rune DK/Spillefilm
Kongekabale 2004 Simon Bruun DK/Spillefilm
Anja efter Viktor 2003 Viktor DK/Spillefilm
Askepop - the Movie 2003 Radio Rapporter DK/Spillefilm
Bertram & co 2002 Severinsen DK/Spillefilm
Anja & Viktor 2001 Viktor DK/Spillefilm
Dykkerne 2000 Christian DK/Spillefilm
Kærlighed ved første hik 1999 Viktor DK/Spillefilm
Pieces 1998 Simon DK/Kort fiktion
Nonnebørn 1997 Dreng DK/Spillefilm
Madsen og co. 1996 Markus Tv-serie
Cirkus Ildebrand 1995 Robert DK/Spillefilm
Operation Cobra 1995 Allan DK/Spillefilm
Vildbassen 1994 Torben DK/Spillefilm
Krummerne 3 - Fars gode idé 1994 Tom DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.