enda

Sine Plambech

Instruktør, antropolog. Født 1975. Seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Plambech har gennem femten år arbejdet med migrantsamfund i Thailand, Nigeria, Italien og Danmark, i relation til hendes forskning om migration, menneskehandel, den europæiske migrationskrise, sex-arbejdsmigration og ægteskabsmigration.

Plambechs feltarbejde har resulteret i fire prisvindende dokumentarfilm: 'Fra Thailand til Thy' (2008) og 'Fra Thy til Thailand' (2008) instrueret af Janus Metz samt 'Mission kvindehandel' (2010) instrueret af Sine Plambech og Judith Lansade og 'Becky's Journey' (2014). Samarbejdet mellem Janus Metz og Sine Plambech blev i 2008 præmieret af Statens Kunstfond.

'Hjertelandet' (2018), der bygger videre på Plambech og Metz' to film fra 2008 om thailandsk-danske ægteskaber, havde verdenspremiere på Toronto Filmfestivalen og vandt en pris på Zürich Filmfestivalen. Filmen er udtaget til IDFA 2018.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hjertelandet 2018 Instruktion, Ide og research DK/Dokumentarfilm
Becky's Journey 2014 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Mission kvindehandel 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Nybegynder 2008 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Fra Thailand til Thy 2008 Manuskript DK/Dokumentarfilm
Fra Thy til Thailand 2008 Manuskript DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Golden Eye forr bedste dokumentarfilm 2018 Zürich Film Festival 2018 Hjertelandet
Bedste international dokumentarfilm 2019 Leuven, Docville 2019 Hjertelandet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Warszawa, Against Gravity 2019-05-10 Hjertelandet
München Documentary Festival 2019-05-08 Hjertelandet
Leuven, Docville 2019-03-27 Hjertelandet
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 Hjertelandet
Amsterdam, IDFA 2018-11-14 Hjertelandet
New York, DOC NYC Film Festival 2018-11-08 Hjertelandet
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Hjertelandet
Zürich Film Festival 2018-09-27 Hjertelandet
Toronto International Film Festival 2018-09-06 Hjertelandet
CPH:DOX 2010-11-04 Mission kvindehandel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.