enda

Søren Balle

(1978 – )

Instruktør. Født 16/5 1978. Uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 2009.

Balle spillefilmdebuterede med 'Klumpfisken' (2014), der var udtaget til en række filmfestivaler, blandt andet i Göteborg og Seattle, og som vandt en Robert for bedste adapterede manuskript. Siden da har han været episodeinstruktør på tv-serier som 'Norskov' (2015), 'Herrens veje' (2017), 'The Rain' (2019), 'Fred til lands' (2019) og 'Equinox' (2020).

Han var konceptuerende instruktør på tredje sæson 'Bedrag' (2019), der vandt en Robert for bedste tv-serie, samt Lone Scherfigs 'Ellas vagt' (2022).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Fred til Lands 2019 Instruktion Tv-serie
Bedrag 1 2016 Instruktion Tv-serie
Bedrag 2 2016 Instruktion Tv-serie
Norskov 1 2015 Instruktion Tv-serie
Klumpfisken 2014 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Instruktørassistent Tv-serie
Lykke 2011 Instruktørassistent Tv-serie
Tomatprincippet 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
På en dag som i dag 2004 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Pianissimo 2003 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2014-11-06 Klumpfisken
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Klumpfisken
Hamburg FilmFest GmbH 2014-09-25 Klumpfisken
Bergen International Film festival 2014-09-24 Klumpfisken
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Klumpfisken
Seattle International Film Festival 2014-05-15 Klumpfisken
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2014-04-28 Klumpfisken
Moscow - Royal Danish Embassy 2014-04-23 Klumpfisken
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Klumpfisken
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.