enda

Tove Jystrup

(1946 – )

Postproduktionskoordinator og filmlaboratorieleder. Født 9. juni 1946.

Tove Jystrup startede i 1966 hos filmlaboratoriet Johan Ankerstjerne med bl.a. kopiering og negativklipning. Igennem hendes 47 år lange karriere arbejdede hun på flere selskaber, typisk som negativklipper og andet postproduktionsarbejde. Hos Teknisk Film Lab./ Kaj Mogens Film blev hun leder for den daglige drift af filmlaboratoriet. I 1990'erne arbejdede hun med postproduktion på flere Zentropa-spillefilm. I 2005 blev hun ansat som postproduktionskoordinator hos Nordisk Film Production i Valby, hvor hun fik ansvaret for renovering og digitalisering af film fra Nordisk Films store filmkatalog, bl.a. Erik Ballings store Grønlands-film "Qivitoq".

Tove Jystrups livslange indsats for dansk film blev i 2002 belønnet med en Æres Robert. Og i 2012 modtog hun Dansk Fotograf Forbunds Mini-Kluk-pris.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Orla Frøsnapper 2011 Frue i cirkus DK/Spillefilm
Kærestesorger 2009 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
En forelskelse 2008 Teknisk konsulent (postproduktion) DK/Kort fiktion
Kollegiet 2007 Produktionsleder (postproduktion) DK/Spillefilm
Til døden os skiller 2007 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
En soap 2006 Produktionssupervisor (postproduktion) DK/Spillefilm
Rene hjerter 2006 Produktionskoordinator DK/Spillefilm
Sprængfarlig bombe 2006 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Fluerne på væggen 2005 Produktionsleder (postproduktion) DK/Spillefilm
In Transit 2005 Postproduktionskonsulent DK/Kort fiktion
Anklaget 2005 Postproduktionskoordinator DK/Spillefilm
Kinamand 2005 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Allegro 2005 Produktionssupervisor (postproduktion) DK/Spillefilm
Den store dag 2005 Produktionssupervisor (postproduktion) DK/Spillefilm
Voksne mennesker 2005 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Nordkraft 2005 Postproduktionskoordinator DK/Spillefilm
Babylonsjukan 2004 Postproduktionssupervisor U/Spillefilm
Silkevejen 2004 Postproduktion DK/Spillefilm
Se til venstre, der er en svensker 2003 Postproduktionskoordinator DK/Spillefilm
Annas dag 2003 Postproduktionskoordinator DK/Kort fiktion
Rembrandt 2003 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Frunk 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
Reconstruction 2003 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Lykkevej 2003 Postproduktion DK/Spillefilm
Bagland 2003 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Midsommer 2003 Produktionskoordinator DK/Spillefilm
Ulykken 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
It's all about love 2002 VFX-koordinator, Postproduktionssupervisor DK/Spillefilm
Postkort fra Mars 2001 Postproduktionskonsulent DK/Kort fiktion
Woyzeks sidste symfoni 2001 Konsulent (postproduktion) DK/Kort fiktion
Grev Axel 2001 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Bænken 2000 Konsulent DK/Spillefilm
Max 2000 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
På fremmed mark 2000 Produktionssupervisor (postproduktion) DK/Spillefilm
Hånden på hjertet 2000 Produktionskoordinator (postproduktion) U/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Produktionskoordinator Tv-serie
I Wonder Who's Kissing You Now? 1998 Teknisk koordinator DK/Spillefilm
Antons blå flyver 1996 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
Skyernes skygge rammer mig 1996 Postproduktionskoordinator DK/Kort fiktion
Breaking the Waves 1996 Produktionssupervisor (postproduktion) DK/Spillefilm
Portland 1996 Produktionsleder (postproduktion) DK/Spillefilm
De største helte 1996 Produktionssupervisor (postproduktion) DK/Spillefilm
Carmen & Babyface 1995 Synkronisering DK/Spillefilm
Menneskedyret 1995 Produktionskoordinator (postproduktion) DK/Spillefilm
I Lars von Triers rige - en mand og hans tv-serie 1994 Sig selv Tv-dokumentar
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.