enda

M&M Productions

Produktionsselskab dannet af Tivi Magnusson (f. 1942) og hans søn Kim Magnusson (f. 1965) i 1995. Centralt i selskabets produktion står manuskriptforfatteren og instruktøren Anders Thomas Jensen. Han skrev manuskript til to af selskabets første film, Lotte Svendsens "Cafe Hector" (1996) og Lasse Spang Olsens thriller "Davids bog" (1997). Begge var korte fiktionsfilm, og det korte format har været et af M&M Productions kendetegn. Jensen skrev og debuterede selv som instruktør med "Wolfgang" (1997) fulgt af "Ernst og lyset" (1997, medinstruktør Tomas Villum Jensen) og "Valgaften" (1998).


M&M Productions har haft stor succes med at få selskabets korte fiktionsfilm indstillet til Oscarpriser, senest Anders Walthers "Helium" (2014), og to gange er det lykkedes at vinde Oscarstatuetten med kortfilmene "Valgaften" og Martin Strange-Hansens "Der er en yndig mand" (2003).
Anders Thomas Jensen debuterede som spillefilmsinstruktør hos selskabet med "Blinkende lygter" (2000) og samarbejdet blev videreført med filmene "De grønne slagtere" (2003) og "Adams æbler" (2005).


Udover kortfilm har M&M Productions siden etableringen også haft en stærk profil som producent af spillefilm for børn og unge, blandt dem er "Operation Cobra" (1995), "Fakiren fra Bilbao" (2004), serien "Tempelridernes skat" I-III (2006, 2007, 2008) og "Frode og de andre rødder" (2008).


M&M Productions har endvidere blandt andet produceret den islandske instruktør Dagur Karis "Noi Albinoi" (2003)og har indgået i samarbejder om internationale co-produktioner som Søren Kragh-Jacobsens engelsksprogede "Øen i Fuglegade" (1997) og den svenske krimi "Wallander - det næste skridt" (2005) om den populære politimand fra Ystad.

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Konfirmanden 2019 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Hodja fra Pjort 2018 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Silent Nights 2017 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Sporskifte 2016 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Albert 2015 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Mænd og høns 2015 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Helium 2014 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Historien om en snor 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Børn af dagen 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Dronning for en dag 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
9 meter 2012 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
De nye lejere 2009 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Monsterjægerne 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Ved verdens ende 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Make My Day 2008 Produktionsselskab, DK/Kort fiktion
Frode - og alle de andre rødder 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Grisen 2008 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Begravelsen 2008 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tempelriddernes skat II 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Adams æbler 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Wallander - det næste skridt 2005 Produktionsselskab U/Spillefilm
Den rette ånd 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Fakiren fra Bilbao 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Der er en yndig mand 2003 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Dogon 2003 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Nói albinói 2003 Produktionsselskab U/Spillefilm
Listetyven 2003 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
De grønne slagtere 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Jolly Roger 2001 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Trækfugle 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Den lille skrædder 2001 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Blinkende lygter 2000 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Min smukke nabo 1999 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Afsporet 1999 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Kys, kærlighed og kroner 1998 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Valgaften 1998 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Albert 1998 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Tempo 1998 Produktionsselskab DK/Eksperimentalfilm
Wolfgang 1997 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Øen i Fuglegaden 1997 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Davids bog 1997 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
En stille død 1997 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Café Hector 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Ernst og lyset 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Valgaftenen, Ernst Og Lyset, Wolfgang 1996 Produktionsselskab
Operation Cobra 1995 Produktionsselskab DK/Spillefilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Speciel Mention 2015 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2015 Mænd og høns
Bedste Komedie 2015 Austin Fantastic Fest 2015 Mænd og høns
Méliès d' Argent Pris 2015 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2015 Mænd og høns
1st prize children's jury 2014 Odense Internationale Film Festival 2014 Helium
Publikums Prisen 2014 Odense Internationale Film Festival 2014 Helium
Special Mention 2014 Giffoni Film Festival 2014 Helium
Publikumspris 2010 Montreal Fantasia Int Film Festival 2010 Ved verdens ende
Nomineret som bedste kortfilm 2009 Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2009 Grisen
Special Mention 2008 Lübeck, Nordische Filmtage 2008 Frode - og alle de andre rødder
Presidency of the Italian Senate Award 2008 Giffoni Film Festival 2008 Frode - og alle de andre rødder
Preis der Kinderjury 2006 Lübeck, Nordische Filmtage 2006 Tempelriddernes skat
Publikumspris 2006 Amsterdam Cinekid 2006 Tempelriddernes skat
Bedste skuespiller 2006 Bucheon International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Bedste Spillefilm 2006 Bucheon International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Publikums Prisen 2006 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Ungdoms Juryens Pris 2006 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2006 Adams æbler
Første Pris, Bedste Fiktion Spillefilm 2006 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006 Adams æbler
Publikumspris 2006 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006 Adams æbler
Silver Mèliés 2006 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2006 Adams æbler
2. Bedste Film, Børnejury 2005 Chicago Int. Children's Film Festival 2005 Fakiren fra Bilbao
Publikums Prisen 2005 Warsaw International Film Festival 2005 Adams æbler
Publikums Prisen 2005 Hamburg FilmFest GmbH 2005 Adams æbler
Bedste Spillefilm 2005 TIFF Kids 2005 Fakiren fra Bilbao
Børnejuryens 1. Pris 2005 TIFF Kids 2005 Fakiren fra Bilbao
Cifej Juryen 2005 Kristiansand International Children's Film Festival 2005 Fakiren fra Bilbao
Speciel Omtale 2004 Lübeck, Nordische Filmtage 2004 Fakiren fra Bilbao
Silver Mèliés 2004 Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2004 De grønne slagtere
Oscar 2003 Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2003 Der er en yndig mand
Kodak Nordic Vision Pris, Bedste Fotograf 2001 Göteborg International Film Festival 2001 Blinkende lygter
Public Prize, Lübecker Nachrichten 1998 Lübeck, Nordische Filmtage 1998 Øen i Fuglegaden
Voksenjuryens 1. Pris 1998 Chicago Int. Children's Film Festival 1998 Øen i Fuglegaden
First Prize, Feature Film & Video, Adult Jury 1998 Vienna Film Festival, Viennale 1998 Øen i Fuglegaden
Public Prize, Lübecker Nachrichten 1997 Lübeck, Nordische Filmtage 1997 Øen i Fuglegaden
Hædrende Omtale 1997 Amsterdam Cinekid 1997 Øen i Fuglegaden
Province of Salerno Prize 1997 Giffoni Film Festival 1997 Øen i Fuglegaden
Sølv Bjørn, Bedste Musik 1997 Berlinale 1997 Øen i Fuglegaden
Speciel Omtale 1997 Berlinale 1997 Øen i Fuglegaden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.