I fjor i Marienbad - med introduktion og releasefest

I fjor i Marienbad - med introduktion og releasefest
Den 7. december fejrer filmtidsskriftet Ordet sin nye udgivelse med en spændende udforskning af temaet ’tid’. I løbet af aftenen er der mulighed for både at blive klogere på tid ud fra en naturvidenskabelig og kunstnerisk vinkel, når professor Ulrik Uggerhøj introducerer Alain Resnais’ på mange måder tidløse mesterværk ‘I fjor i Marienbad’.

I fjor i Marienbad

/L'année dernière à Marienbad

I fjor i Marienbad
Instruktør: Alain Resnais
‘I fjor i Marienbad’ tager dig på en rejse med den forvænte overklasse til feriestedet Marienbad. Flashbacks, nutid og fremtid – og drømmetid – blandes poetisk og labyrintisk sammen i det billedskønne landskab, hvor det arkitektonisk flotte Marienbad er lokaliseret. Den forelskede mand jager vildt den billedsmukke kvinde mellem klassiske skulpturer, gobelinklædte vægge og imposante lysekroner. For var hun ikke hans tabte kærlighed, eller er det bare kærlighed ved første blik? Begge er de fanget på Marienbad, som ikke er et sted, man sådan lige forlader – på samme måde som filmen bliver hængende i hjernebarken, efter den er gledet over der hvide lærred.
Medvirkende: Delphine Seyrig, Giorgio Albertazzi, Sacha Pitoëff, Françoise Bertin
Originaltitel: L'année dernière à Marienbad
Frankrig, 1961
DCP, 94 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: I fjor i Marienbad - releasefest og foredrag

I fjor i Marienbad - releasefest og foredrag
‘Ordet – tidsskrift for film og medier’ holder udgivelsesfest på deres nye magasin, og alle er inviteret! Ordet er drevet af studerende ildsjæle på Københavns Universitet, og denne gang er temaet ’tid’.

Filmelsker, professor i fysik ved Aarhus Universitet og forsker ved CERN, Ulrik Uggerhøj, introducerer aftenens film, det labyrintiske kærlighedsdrama ‘I fjor i Marienbad’, af den franske nybølgeinstruktør Alain Resnais. Uggerhøj, som er forfatter til bogen ’Tid’ fra den populære serie ’Tænkepauser’, vil med sin naturvidenskabelige viden kaste lys på aftenens tema på en uventet måde. Efterfølgende får du et gratis eksemplar af det nye nummer af Ordet med hjem.

SÆRTILBUD: Som studerende ved Københavns Universitet får du ved køb af medlemskab i Cinemateket adgang til hele arrangementet gratis.

Amine Kromann Karacan / Ordet
Morten Tang / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år (1), december

15.12.2017Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han pakker alle tingene ind, han møder på sin ve...

Børnebiffen 4-6 år, december

15.12.2017Cirkeline og musene Ingolf og Fredrik er ude og lege i sneen. De bygger en snemus. Så kommer katten og vil have mus, men det lykkes dem heldigvis at skræmme katten bort med snemusen.

Melville og USA: Two Men in Manhattan - med introduktion

15.12.2017’Two Men in Manhattan’ er Melvilles hyldest til New York og har instruktøren selv i en af hovedrollerne som journalisten Moreau. Han leder sammen med en alkoholiseret fotograf efter en forsvunden f...

Louder Than Bombs - med video-introduktion af Joachim Trier

15.12.2017Fire år efter den hjemlige og internationale succes med ’Oslo, 31. august’ debuterede Joachim Trier her på den internationale filmscene. Krigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) omkommer i en vo...

Fear and Desire

15.12.2017Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet la...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412