Månedens Film i februar: A Ghost Story

/Hypnotisk indie-sensation

Sammen med CPH PIX præsenterer Cinemateket den atmosfæriske indie-sensation ’A Ghost Story’ med Casey Affleck og Rooney Mara i hovedrollerne som Månedens Film. Spilleperiode: 1.-11. februar.
Månedens Film i februar: A Ghost Story

'A Ghost Story' med stjernerne Casey Affleck og Rooney Mara i de to dominerende hovedroller blev efter premieren på Sundance-festivalen i 2016 udråbt som årets indie-sensation og er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder – om et tavst, lagenklædt spøgelse, der drager tilbage til sit hjem for at være hos sin sorgramte kæreste.

Døden kommer, og for komponisten C (Affleck) kommer den pludseligt, da han køres ned udenfor sit og kærestens hus i Texas. Hun, M (Mara), identificerer ham på lighuset og kører hjem, hvorefter C rejser sig som et spøgelse i sit ligklæde og følger efter hende. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der dog hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede. Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum.

Instruktørtalentet David Lowery (’Ain't Them Bodies Saints’ og ’Pete’s Dragon’) fanger følsomt og elegant tiden, der går i stå, og livet, der fortsætter. Resultatet er en atmosfærisk og billedskøn spøgelsesfilm om tab, sorg og ensomhed. Med sin meditative (s)tilstand og dens afvigelse fra konventionel plotlogik peger filmen i retning af mestre som David Lynch og Terrence Malick, dog tilsat en solid portion underspillet humor og indie-spleen af bedste Sundance-skuffe.

Den første visning er gratis for Cinematekets medlemmer (så længe lager haves). Billetter til denne visning skal hentes senest tirsdag den 30. januar. Filmen præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

Bjørn Juul Andersen, programmedarbejder / Cinemateket
CPH PIX

A Ghost Story

A Ghost Story
'A Ghost Story' med stjernerne Casey Affleck og Rooney Mara i de to dominerende hovedroller blev efter premieren på Sundance-festivalen i 2016 udråbt som årets indie-sensation og er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder – om et tavst, lagenklædt spøgelse, der drager tilbage til sit hjem for at være hos sin sorgramte kæreste. Døden kommer, og for komponisten C (Affleck) kommer den pludseligt, da han køres ned udenfor sit og kærestens hus i Texas. Hun, M (Mara), identificerer ham på lighuset og kører hjem, hvorefter C rejser sig som et spøgelse i sit ligklæde og følger efter hende. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der dog hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede. Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. Instruktørtalentet David Lowery (’Ain't Them Bodies Saints’ og ’Pete’s Dragon’) fanger følsomt og elegant tiden, der går i stå, og livet, der fortsætter. Resultatet er en atmosfærisk og billedskøn spøgelsesfilm om tab, sorg og ensomhed. Med sin meditative (s)tilstand og dens afvigelse fra konventionel plotlogik peger filmen i retning af mestre som David Lynch og Terrence Malick, dog tilsat en solid portion underspillet humor og indie-spleen af bedste Sundance-skuffe.
Medvirkende: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr., Kenneisha Thompson
Instruktør: David Lowery
USA, 2017
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

The Cakemaker / med efterfølgende Coffee&Cake i Asta Bar

17.02.2018Den unge bager Thomas indleder en affære med Oren, en gift israelsk mand på forretningsrejse i Berlin. Da Oren pludselig omkommer i en bilulykke, begiver Thomas sig på pilgrimsrejse til Jerusalem f...

Menashe

17.02.2018'Menashe' er en uortodoks amerikansk indie fra et ultra-ortodoks jødisk samfund midt i Brooklyn, hvor den nyslåede enkemand Menashe må kæmpe for retten til sin søn som enlig far. Ifølge enklavens m...

The Women’s Balcony

17.02.2018Under en uheldig bar mitzvah i en synagoge i Jerusalem styrter kvindernes balkon sammen, og både rabbineren og hans kone rammes hårdt af ulykken. Før synagogen kan renoveres, må menigheden se sig o...

Victor Young Perez / med introduktion

17.02.2018Messaoud Hai Victor "Young" Perez - en ung tunesisk-jødisk bokser - tager med sin bror til Frankrig for at bokse. I en alder af kun 20 år bliver Perez verdensmester i fluevægtboksning. Den nye verd...

Børnebiffen 4-6 år, februar

18.02.2018Herman bor i fredfyldt harmoni med sin tøjbamse inde i et stort træ. Men en dag dukker en uventet fremmed op. Herman smider den uønskede gæst på porten og ud i den farlige skov, men han fortryder h...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412