Lars Bom

/F. 1961

Skuespiller. Født 8/8 1961.

Uddannet på Statens Teaterskole 1982-85.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Han har den umiddelbare kameratække, der udgår fra en regulær, virkelighedsnær mand, som ikke synes hentet ind fra nærmeste følsomme skuespillerskole. Med sin skaldepande og umiskendeligt Bomske blanding af noget drenget og noget macho-stærkt fik han paradoksalt nok sin første større tv-rolle i det skjulte: som manden inden i Bamse i DRs populære småbørneserie "Bamses Billedbog", hvor han optrådte fra 1992-97.

Hans ydre synes at bestemme ham til rollen som barsk banan, men da han spillede hårdkogt detektiv i den generelt svagt spillede science fiction-fabel "Skyggen" (1998) og tabte sig otte kilo, imponerede han mest med sin veltrænede fysik. Og tilsvarende føjer han ikke meget til en vag rolle som pæn elsker i Astrid Henning-Jensens "Bella, min Bella" (1996).

Som de fleste andre behøver Bom sensitiv instruktion og karaktertegnede roller for at folde sig ud, og det fik han i Eddie Thomas Petersens populære tv-serie "Strisser på Samsø" (1997-98), hvor han illuderer perfekt som den følelseshæmmede politimand, der fægter sig ubehjælpsomt frem mellem de to magtfulde feminine poler i sit liv - den kønne politisekretær og ustabile kæreste Andrea Vagn Jensen og den fremmelige datter Amalie Dollerup. Han er knudemanden, der i små nøk løsner trådene i en sammenfiltring af fortids- og nutidsproblemer.

Boms seneste roller viser en karakterskuespiller i stadig udvikling. I "Pusher" (1996) skaber han en slående autentisk birollefigur som rå urobetjent. Han yder en af de bedste præstationer i tv-serien "Edderkoppen" (2000) som håndlangeren og henretteren Arthur - en konsekvent studie i følelsesdræning, gennemført med udpræget stilfornemmelse. Og han demonstrerer en ny charme, humor og frigjorthed som chaufføren Johnny Olsen i endnu en tv-serie, "Rejseholdet" (2000-01). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Hedensted High 2015 Betjent Tv-serie
Krummerne - alt på spil 2014 Bankdirektør Bent Holst DK/Spillefilm
Dicte 2 2014 Dennis Høgsbro Tv-serie
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Steen Kold DK/Spillefilm
De eventyrlige vogtere 2012 Stemme U/Spillefilm
Ronal Barbaren 2011 Stemme DK/Spillefilm
Max Pinlig 2 2011 Steen Cold DK/Spillefilm
Hævnen 2010 Kriminalassistent DK/Spillefilm
Prinsessen og frøen 2010 Stemme U/Spillefilm
Tigre og tatoveringer 2010 Stemme DK/Kort fiktion
Beast 2009 Medvirkende DK/Kort fiktion
Så kort og mærkeligt livet er 2008 Dan Turéll DK/Dokumentarfilm
Madagascar 2 2008 Stemme U/Spillefilm
Max Pinlig 2008 Steen Cold DK/Spillefilm
Vikaren 2007 Alberts far DK/Spillefilm
Max 2007 Steen Cold, Esthers far Tv-serie
De tre musketerer 2006 Athos DK/Spillefilm
Af banen! 2005 Torben DK/Spillefilm
Højdeskræk 2005 Thomas' træner DK/Kort fiktion
Kirikou og de vilde dyr 2005 Stemme U/Spillefilm
De utrolige 2004 Stemme U/Spillefilm
Den som frykter ulven 2004 Karsten Skov U/Spillefilm
Find Nemo 2003 Stemme U/Spillefilm
Klatretøsen 2002 Klaus, Idas far DK/Spillefilm
Plan B 2002 B.B., mekaniker Tv-serie
Hvorfor? 2002 Michael Nielsen DK/Kort fiktion
Titan A.E. 2000 Stemme U/Spillefilm
Rejseholdet 2000 Johnny Olsen Tv-serie
Edderkoppen 2000 Arthur Næslund Tv-serie
Skyggen 1998 J.B. DK/Spillefilm
Det magiske sværd - Jagten på Camelot 1998 Stemme U/Spillefilm
Kirikou og troldkvinden 1998 Stemme U/Spillefilm
Strisser på Samsø 1997 Christian Torp Tv-serie
Bella min Bella 1996 Erik DK/Spillefilm
Bamses julerejse 1996 Bamse Tv-serie
En fri mand 1996 Leif Winther Tv-serie
Krystalbarnet 1996 Peter Petersen DK/Spillefilm
Bryggeren 1996 Wulffs nabo Tv-serie
Elsker, elsker ikke 1995 Jan DK/Spillefilm
Who's Hitler 1995 Racisten Tv-film
Miraklet i Valby 1989 Politimand DK/Spillefilm
Time out 1988 Steve Smith som ung DK/Spillefilm
Station 13 1988 Betjent Tv-serie
De uanstændige 1983 Thomas Simonsen DK/Spillefilm
Bamses billedbog 1983 Bamse Tv-serie
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412