Danske film mest populære på tv

PUBLIKUM. Når der bliver skruet ind på DR og TV 2’s kanaler for at se film, er det ofte en dansk film, der bliver valgt. 8 ud af de 10 mest sete film i 2019 er alle danske.

Ole Bornedals ’Dræberne fra Nibe’ fra 2017 er den mest populære film på DR og TV’s kanaler i år indtil videre. Fordelt på to visninger er filmen set af 720.000 tv-seere ifølge tal fra Kantar Gallups Tv-meter.

To Olsen Banden-film fra slutningen af 70’erne og to komedier fra 80’erne er også på listen over mest sete film i 2019, men de fleste film er fra dette årti. Det mest bemærkelsesværdige er dog filmenes oprindelse. 8 ud af ti film er danske. Ud over disse har engelske ’Mig før dig’ og australske ’Crocodile Dundee II’ også fundet vej ind på listen.

Top-10 spillefilm

 

Det Danske Filminstitut arbejder løbende på at indsamle indsigter om danskernes brug af danske film og serier på tværs af formater og platforme. Det vil sige både i biografen på leje- og købemarkedet for film hjemme og på farten samt på tv.  

Er du interesseret i ny viden om, hvordan vi her i landet køber og lejer online, kan man torsdag den 22. komme til morgenmøde på Filminstituttet, hvor vi præsenterer den nyeste opdatering af undersøgelsen 'Den digitale forbruger'.

For mere information

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Tags: tal og fakta