Film er populært i alle aldersgrupper

STATISTIK. Ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at film er en yderst populær kulturaktivitet. Tre ud af fire personer i befolkningen ser mindst én film ugentligt på tværs af alle platforme.

Interessen for film er generelt høj, og det gælder både på tværs af køn og aldersgrupper, viser undersøgelsen 'Danskernes kulturvaner'. 72 % af den danske befolkning ser film mindst én gang om ugen, og andelen er den samme blandt både mænd og kvinder.

Ser man på alder, er der dog forskelle. Andelen af borgere, der ser film hver uge, falder en smule i de mere modne aldersgrupper. Således har 80 % blandt unge (de 16-24-årige) angivet, at de ser film mindst én gang om ugen, mens det hos de ældste tilsvarende "kun" er 60 %.

Men selvom der altså er en smule færre i den modne alder, der ser film mindst én gang ugentligt, er der flere i denne gruppe, der ser film ofte. Zoomer man ind på dem over 65, ser knap hver femte inden for dette aldersspænd mindst én film om dagen. Det hænger sandsynligvis sammen med, at flere i den livsfase har mere fritid til at se film end yngre, hvis liv er præget af hjemmeboende børn, karriere m.m.  

Tre ud af fire ser film mindst én gang om ugen

 

Det kan konstateres, at stort set alle danskere ser film, men kulturvaneundersøgelsen afsøger også, hvem der ser film og serier i biografen, i hjemmet og på farten. Her understøtter data tidligere analyser fra Filminstituttet, der viser, at de unge generelt tilgår film og serier på tværs af mange platforme – flest via streamingtjenester – og at de også går oftest i biografen, mens de, der er kommet længere i livet, ikke overraskende i langt højere grad ser film og serier via traditionelt tv.

Det betyder dog ikke, at det modne publikum ikke går i biografen. Data fra DFI Profilbasen viser netop, at publikumssammensætningen til danske film i biografen ret nøjagtigt spejler sammensætningen i befolkningen. Således udgør personer i alderen 60-79 gennemsnitligt 21 % af publikum til danske film, hvor aldersgruppen netop står for 21 % af befolkningen.