Kvinden i buret i biffen

DANSKE PREMIERER. Læn dig tilbage i biografsædet med Nicolaj Lie Kaas som kriminalkommissær, med superhelten i "Antboy" og med en ung iransk pige, der drømmer om at blive astronaut i "Sepideh". Også fire nye film på dvd og på Filmstriben.


 

Biograf


3. oktober: Kvinden i buret

I Mikkel Nørgaards thriller er Carl Mørck vicekriminalkommissær hos Københavns Politis og sættes i spidsen for Afdeling Q, afdelingen for "sager under særlig bevågenhed". I virkeligheden skal han og hans nye makker Assad få tiden til at gå med at katalogisere en række uopklarede gamle sager, men hurtigt kommer de på sporet af en sag, der trækker spor langt ind i toppen af dansk politik. De er kommet på sporet af en hensynsløs morder, som drevet af had har lagt en helt afsindig plan.

Hovedrollerne spilles af Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Sonja Richter.

Filmen er produceret af Louise Vesth for Zentropa i samarbejde med TV2 og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Mikkel Nørgaard "Det skal ligne en million"

Trailer

 

3. oktober: Antboy 

Antboy

Ask Hasselbalchs filmatisering af Kenneth Bøgh Andersens børnebøger. Det er en historie om 12-årige Pelle, der ved et skæbnetræf bliver bidt af en myre og udvikler superheltekræfter. Pelle skaber en hemmelig identitet i form af Antboy, som må træde til, da superskurken Loppen begynder at husere i byen.

Filmen er produceret af Eva Jakobsen, Lea Løbger og Birgitte Hald for for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Ask Hasselbalch "Venner er de største superhelte"
Læs om filmproduktionen "Superhelten Antboy går til filmen"

Trailer

 

2. oktober DOX BIO: Sepideh - Drømmen om stjernerne

Sepideh

Sepideh vil være astronaut. Hun bruger sine nætter på at udforske universets hemmeligheder, men hendes familie gør alt for at få hende ned på jorden igen. Der er helt andre krav til en ung iransk kvinde, og hendes planer om at komme på universitetet er i fare. Men Sepideh holder fast i sin drøm. Hun tager kampen op og allierer sig med verdens første kvindelige rumturist, Anousheh Ansari.

Filmen er instrueret af Berit Madsen og produceret af Stefan Frost og Henrik Underbjerg for Radiator Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Berit Madsen "Når du ser et stjerneskud"

 


 

På nettet


4. oktober: Cloud Chamber

Cloudchamber

Investigate North har brugt 13 år på at udvikle en ny fortællemåde, Cloud Chamber, der nu har verdenspremiere på fredag den 4. oktober. Mysteriet fungerer som socialt medie, film og som spil på én og samme tid. Det er underholdning, som sigter efter det enorme publikum, der er vokset op med internettet. I morgen den 3. oktober præsenterer Investigate North fortællemåden for pressen i Empire Bio.

Læs om konceptet "Detektiv i det ydre rum"

Trailer

 


 

Dvd


Only God Forgives

OGF_Behind_The_Scenes_005

Julian driver en thai-bokseklub i Bangkok som dække over familiens narkoimperium. Da hans bror Billy bliver slået ihjel, ankommer deres mor Crystal til byen for at bringe liget af sin yndlingssøn hjem til USA og for at få Julian til at tage hævn over sin brors morder.

Filmen er blevet vist på en række internationale filmfestivaler, blandt andet i hovedkonkurrence i Cannes, på Toronto International Film Festival og på Sydney Film Festival, hvor filmen vandt årets Sydney Film Prize.

Filmen er produceret af Lene Børglum, Sidonie Dumas og Vincent Maraval for Space Rocket Nation med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Nicolas Winding Refn "Only God Forgives"

Trailer

 


 

 

 

Nye film på Filmstriben og på Filmcentralen


Moon Rider

Moon-rider-1-web

"Moon Rider" er en fortælling om den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter. Det er en dannelsesrejse, der fører tilskueren med ned i helvede og tilbage. Rasmus har en krop skabt til cykling, men et sind, der er skabt til at tænke. Hans fængende overvejelser om liv og død bliver hans største modstander i kampen om at udleve sin drøm: at blive verdensmester i enkeltstart. For at vinde skal han tømme hovedet helt, men hvordan tømmer man hovedet, når alle tanker er et skridt i den forkerte retning?

Dokumentaren er instrueret af Daniel Dencik og produceret af Monica Hellström for Dencik Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Daniel Dencik "Rasmus ville ikke være helt"

Trailer

 

Flammen og vattotten

Flammen og Vattotten

Niels Bisbos animationsfilm handler om kærlighed og identitet. Er det muligt at være venner, når man er forskellige som dag og nat? Og kan det fysisk lade sig gøre, når vattotten risikerer at blive brændt af flammen?

"Flammen og vattotten" fik festivalpremiere under BUSTER Filmfestival den 10. september i Cinemateket.

Animationsfilmen er produceret af Jacob Jarek for Eye Candy Film og TSOMM Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med manuskriptforfatter Paola Pellettieri "Vi er gjort af samme stof"

Skyggedyret

Skyggedyret

En animationsfilm, der gennem Dennis, hans storebror og deres magiske ven "Skyggedyret" beskriver det hårde hash-miljø på Nørrebro. Dennis leder efter sin forsvundne far og står pludseligt midt i et bandeopgør, hvor han må kæmpe for at redde sin bror fra at blive skudt.

Filmen er produceret af Thomas Borch Nielsen for Nice Ninja med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Dorte Bengtson "Håb i det hårde hashmiljø"

Belinda Beautiful

Belinda Beautiful

En kort fiktionsfilm, der fortæller om en ung teenagepiges udfordringer i en provinsby. Belinda har fået et crush på den lidt ældre håndboldspiller Niels, og det kan måske koste hende venskabet med Frederik. Filmen er et billede på teenagelivets skånselsløshed og omverdenens ubarmhjertige regelsæt for normalitet - skiller man sig ud, er man fucked!

Filmen er produceret af Eva Jakobsen for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Marianne Blicher "Forkærlighed for skæve eksistenser"

Tags: Premierefilm