enda

Abernes Planet: Revolutionen

Matt Reeves, USA, 2014

130 min.U/Spillefilm

En voksende nation af genetisk udviklede aber ført an af Caesar bliver truet af en gruppe mennesker, der har overlevet den dødelige virus, der spredte sig et årti tidligere. De når en skrøbelig fred, men freden er kort, da begge sider står på grænsen af en krig, der en gang for alle vil bestemme hvem, der i sidste ende vil stå tilbage som jordens herskende race.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel Abernes Planet: Revolutionen
Original titel Dawn of the Planet of the Apes
Instruktør Matt Reeves
Medvirkende Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Chernin Entertainment
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Dansk biografpremiere 17.07.2014
Premierebiografer Palads, Imperial, Albertslund Biograferne, Værløse Bio, BioCity (Tåstrup), Kastrup Bio, Birkerød Bio, Baltoppen Bio 1-2, Park Bio, Glostrup Bio, CinemaxX, Empire, Kinopalæet (Lyngby), Falkoner, Vanløse Bio, Bibliografen (Bagsværd), Atlas Biograferne (Rødovre Centrum) samt 57 biografer i provinsen, inkl. Færøerne. I 2D og 3D
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen har i perioder en actionpræget og til tider også dommedagsagtig stemning, hvor aber og mennesker kæmper om magten. Den indeholder flere krigslignende scener mellem mennesker og aber med forfølgelser, skyderier og eksplosioner. I en af disse ser man aber, der angriber mennesker, mens de bliver voldsomt beskudt. Her ser man aber og heste, der bliver ramt og falder om i slow motion. I en anden ser man en abe, der henretter to mennesker. Imellem de actionprægede passager indgår også roligere passager, hvor dyr og mennesker knytter venskaber. Da de voldsomme scener generelt ikke er hverken meget blodige eller udpenslede, da ingen af filmens tydeligt portrætterede gode hovedkarakterer kommer til skade, og da filmens tema har et tydeligt sci-fi-præg og dermed stor afstand til et realistisk scenarium, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Chernin Entertainment
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox

Instruktion

Instruktion Matt Reeves

Stills

Stills David James

Medvirkende

Caesar Andy Serkis
Malcolm Jason Clarke
Dreyfus Gary Oldman

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Weekendavisen Bo Green Jensen 2014-07-18
Anmeldelse BT Henning Hoeeg 2014-07-17
Anmeldelse Berlingske Tidende Louise Kidde Sauntved 2014-07-17
Anmeldelse Ekstra Bladet Soeren K Jacobsen 2014-07-17
Anmeldelse Information Ralf Christensen 2014-07-17
Anmeldelse Kristeligt Dagblad Benjamin Krasnik 2014-07-17
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Johannes H Christensen 2014-07-17
Anmeldelse Politiken Kim Skotte 2014-07-16