enda

Da Freden kom til Danmark

Danmark, 1945

19 min.DK/DokumentarfilmUgerevyer, Reportagefilm

Danmarks befrielse og de mange begivenheder, der udspiller sig i ugen fra den 4.-9. maj 1945. Frihedsbudskabet, jubelscener på Rådhuspladsen og folkefest rundt omkring i København. Politikens chefredaktør taler på avisens balkon. De engelske tropper ankommer med rigtige cigaretter og hyldes i byens gader. Dagmarhus ransages, og en række russiske fanger kommer op fra kældrene og ud i friheden. Stikkeropsamling i Bispebjerg Bio - afhøringer og afhentninger af stikkere og værnemagere. Mindelunden. Genåbning af Rigsdagen. Montgomery kører gennem København.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Da Freden kom til Danmark
Dansk titel Da Freden kom til Danmark
International titel When the peace came
Emneord Befrielsen, Besættelsestiden, Anden Verdenskrig, Rådhuspladsen, Politiken, Dagmarhus, København, Stikkere, 1940-1949
Fotograf Annelise Reenberg
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Saga Studio
Dansk distribution Nationalmuseet
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Dansk biografpremiere 10.08.1945
Premierebiografer Saga forfilm til "Vi sejler ved Daggry"
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Saga Studio
Med støtte fra Nationalmuseet
Rekvirent Politiken-Fonden
Dansk distribution Nationalmuseet

Produktion

Produktion Johan Jacobsen
Produktion Poul Bang

Foto

Foto Annelise Reenberg

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF