Filmens instruktør: Filmen er en undersøgelse af de erotiske relationer mellem forældre og børn. I offentligheden præsenteres blodskam oftest som et resultat af, at fædrene forgriber sig på deres døtre, men filmens indfaldsvinkel er den modsatte: Med udgangspunkt i Freuds udforskning af Oedipuskomplekset vises det, hvordan barnet i 2-4 års alderen retter sine første erotiske drifter mod forældrene. Det incesttabu, som barnet ved den lejlighed konfronteres med, betyder for Freud det samme, som den private ejendomsret betyder for Marx, nemlig en cementering af det borgerlige samfund og samlivsmønster. Hvis den private ejendomsret er med til at fremmedgøre mennesket i forhold til dets arbejde, så er incesttabuet med til at fremmedgøre mennesket i forhold til dets krop. Filmen drager også de politiske konsekvenser af den indsigt.
GrundoplysningerCreditsFestivaler og priserMaterialer
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film,
dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution,
og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med.
Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution,
foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Abonnér på Filminstituttets nyhedsbrev og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.