enda

Fury

David Ayer, Storbritanien, 2014

134 min.U/Spillefilm

I april 1945, mens vinteren endnu ikke helt har sluppet det krigshærgede Europa, indleder de allierede panserstyrker den sidste store nordeuropæiske offensiv, der skal knuse den sidste tyske modstand og slutte krigen. Den kamphærdede veteran, Sergent Don 'Wardaddy' Collier, er kommandør på den kamparrede M-41 Sherman kampvogn, Fury, der næsten ikke længere hænger sammen efter mange måneders voldsomme og opslidende kampe. Men nu beordres han og hans erfarne, men dødsens kamptrætte mandskab crew på en livsfarlig mission langt inde bag fjendens linjer, hvor de - hvis alt går godt - kan redde tusinder af allierede soldaters liv, men også - hvis det går galt - vil gå til grunde i forsøget. Med sin lille enhed, der ikke alene er i undertal og underbevæbnede i forhold til de sidste tyske eliteregimenters, men også med en ung og uerfaren ny-ankommen i deres midte, står Wardaddy og hans mænd nu over for en næsten uoverkommelig opgave.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Fury
Dansk titel Fury
Instruktør David Ayer
Medvirkende Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman
Produktionsland Storbritanien, Kina, USA
Produktionsselskab Columbia Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 13.11.2014
Premierebiografer København og omegn:
CinemaxX, Palads, Falkoner, Empire, Nordisk Film Biografer i Lyngby, Nordisk Film Biografer i Taastrup, Drive-in-Bio i Lynge, Albertslund, Ballerup, Birkerød, Dragør, Faxe, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, Park Bio, Roskilde, Rødby, Rødovre, Bio og BioCity (Næstved), Valby Kino og Værløse
Provinsen:
CinemaxX og BioCity (Århus), BioCity Aalborg, BioCity og CinemaxX (Odense), Esbjerg, Fredericia, Frederikshavn, Grenå, Haderslev, Herning, Hjørring, Hobro, Holstebro, Hornslet, Horsens, Ikast, Klovborg, Kolding, Middelfart, Nyborg, Nykøbing Falster, Nykøbing Mors, Randers, Rønne, Silkeborg, Skive, Slagelse, Sorø, Struer, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tønder, Varde, Vejle, Viborg og Åbenrå.
Øvrige:
Torshavn
Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Columbia Pictures
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion David Ayer

Stills

Stills Giles Keyte

Medvirkende

Don 'Wardaddy' Collier Brad Pitt
Boyd 'Bible' Swan Shia LaBeouf
Norman Ellison Logan Lerman

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse Weekendavisen Bo Green Jensen 2014-11-14
Anmeldelse BT Henning Hoeeg 2014-11-13
Anmeldelse Berlingske Tidende Louise Kidde Sauntved 2014-11-13
Anmeldelse Ekstra Bladet Jacob Oersted 2014-11-13
Anmeldelse Information Ralf Christensen 2014-11-13
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Johannes H Christensen 2014-11-13
Anmeldelse Politiken-Fonden Soeren Vinterberg 2014-11-13