enda

Andrea Vagn Jensen

(1965 – )

Skuespiller. Født 22/8 1965.

Uddannet på Aarhus Teaterskole 1986-90.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Politisekretæren Ulla Snedker i tv-serien "Strisser på Samsø" (1997-98) var langt fra Andrea Vagn Jensens ønskerolle. Men figuren gjorde en skuespillerinde, der ellers sætter en ære i at jagte det marginale, til folkeeje.


I samarbejde med instruktøren Eddie Thomas Petersen lykkedes det hende at gøre rollen til sin egen ved at fjerne noget af sekretær-kækheden og i stedet spille på pirrende modsætninger mellem det ungpige-impulsive og det stædigt målbevidste. Almindeligheden torpederes af noget kviksølvagtigt uberegneligt hos en kvinde, der nok dyrker sanseligheden, men også vil erobres romantisk. Som ikke er for fastholdere, men alligevel har længslen i sig efter at give sig hen og binde sig.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
September 2017 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ballerina 2017 Margueritte U/Spillefilm
Klassefesten 3 - Dåben 2016 Jette DK/Spillefilm
Dicte 3 2016 Louise Holm Tv-serie
Bedrag 1 2016 Hanne Schandorff Tv-serie
The Last Kingdom 2015 Wife of Earl Ragnar Tv-serie
Søn 2014 Mor DK/Kort fiktion
Dicte 2 2014 Louise Holm Tv-serie
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Jette DK/Spillefilm
1864 2014 Socialrådgiver Tv-serie
Kampen 2013 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ambulo 2012 Dorte DK/Kort fiktion
Vilde Rolf 2012 Sergent Calhoun U/Spillefilm
Bubbles 2011 Andrea DK/Spillefilm
Pas på pelsdyrene 2010 Stemme U/Spillefilm
Nemesis 2010 Thomas' mor DK/Kort fiktion
Stykke for stykke 2009 Erika DK/Kort fiktion
Vølvens forbandelse 2009 Mor DK/Spillefilm
Kærestesorger 2009 Jonas' mor DK/Spillefilm
Headhunter 2009 Medvirkende DK/Spillefilm
Ulykkesfugl 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ibrahim 2007 Ingrid DK/Kort fiktion
Koslænget 2006 Daisy U/Spillefilm
Rene hjerter 2006 Vera DK/Spillefilm
Bambi 2 2006 Bambis mor U/Spillefilm
Bag det stille ydre 2005 Marianne DK/Spillefilm
Store planer 2005 Susanne DK/Spillefilm
Oskar & Josefine 2005 Louise DK/Spillefilm
Jesus & Josefine 2003 Louise Tv-serie
Er du skidt, skat? 2003 Beate Tv-serie
Plan B 2002 Vera Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Stine Tv-serie
Ørkenens juvel 2001 Annies mor DK/Spillefilm
Mit liv som Bent 2001 Ulla Karin Tv-serie
Kys kys 2001 Merles mor DK/Kort fiktion
Atlantis: Det forsvundne rige 2001 Helga Sinclair U/Spillefilm
No man's land 2000 Annabel DK/Spillefilm
Skjulte spor 2000 Helena Sølbjerg, skuespiller Tv-serie
Tsatsiki, moren og politimanden 1999 Tina, Tsatsikis mor U/Spillefilm
Taber! 1998 Lone DK/Kort fiktion
Mor(d) i mødregruppen 1998 Medvirkende DK/Kort fiktion
Karrusel 1998 Linda, luder Tv-serie
Strisser på Samsø 1997 Ulla Tv-serie
Skæbnetimen 1997 Cecilie DK/Kort fiktion
Det store flip 1997 Tine DK/Spillefilm
To mand i en sofa 1994 Birgitte DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.