enda

Aske Bang

(1988 – )

Instruktør, skuespiller. Født 1/4 1988. Aske Bang blev uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2015. Han har medvirket som skuespiller i en række film og tv-serier.



Bang vandt for bedste fiktion med kortfilmen "Ladyboy" (2011) samt en publikumspris for afgangsfilmen "Den fremmede" (2015) ved Ekko Shortlist Awards i hhv. 2014 og 2016. Bang modtog en nominering til Oscar-prisuddelingen 2017 for sin kortfilm "Silent Nights" (2016).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Silent Nights 2017 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
3 ting 2017 Receptionist DK/Spillefilm
I blodet 2016 Søren DK/Spillefilm
Familien Jul - i nissernes land 2016 Skolelærer Frank DK/Spillefilm
Den fremmede 2015 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Anton90 2015 Bertram Tv-serie
Pussy 2014 Oliver DK/Kort fiktion
Familien Jul 2014 Juletræssælger DK/Spillefilm
Retrograde 2013 Medvirkende DK/Kort fiktion
Antboy 2013 Tasketyv DK/Spillefilm
Tomgang 2013 Tjener Tv-serie
Ladyboy 2011 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Intet kan røre mig 2011 Anton DK/Kort fiktion
Borgen 2 2011 Andreas Hedegård Tv-serie
Til alle mine venner 2010 Andi DK/Kort fiktion
En fisks lange rejse 2009 Stemme DK/Dokumentarfilm
Lærkevej 2009 Theis Tv-serie
The Matjulskis 2008 Januz/Davor Matjulski DK/Kort fiktion
Album 2008 Jon, 1980 Tv-serie

Som Aske Bang Sørensen

Title År Funktion Category
Lille soldat 2008 Ung tjener DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.