enda

Axel Graatkjær

(1885 – 1969)

Filmfotograf. Født 19/1 1885, død 11/11 1969 - 84 år gammel. Hed oprindeligt Axel Sørensen, men tog omkring 1910 navneforandring til Axel Graatkjær. Fra sommeren 1911 ansat hos Nordisk Films Kompagni som fotograf.

Læs om DFI Bibliotekets Axel Graatkjær særsamling

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
I.N.R.I. 1923 Foto U/Spillefilm
Erdgeist 1923 Foto U/Spillefilm
Afgrunden 1922 Foto U/Spillefilm
Hamlet 1921 Foto U/Spillefilm
Fyrst Myschkin 1921 Foto U/Spillefilm
Kurfürstendamm 1920 Foto U/Spillefilm
Askepot 1917 Foto U/Spillefilm
Den evige Nat 1916 Foto U/Spillefilm
Den lille Engels Bryllup 1916 Foto U/Spillefilm
De hvide Roser 1916 Foto U/Spillefilm
Landevejens Datter 1915 Foto U/Spillefilm
Forhus og Baghus 1914 Foto U/Spillefilm
Elena Fontana 1914 Foto U/Spillefilm
Ilden 1914 Foto U/Spillefilm
Zapatas Bande 1914 Foto U/Spillefilm
Den lille Engel 1914 Foto U/Spillefilm
Dobbeltgængeren 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahl morer sig 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahls Lotterigevinst 1913 Foto DK/Kort fiktion
Fader og Søn 1913 Foto DK/Kort fiktion
En Bryllupsaften paa Hotel 1913 Foto DK/Kort fiktion
Frederik Buch som Dekoratør 1913 Foto DK/Kort fiktion
En farlig Forbryderske 1913 Foto DK/Spillefilm
Den gamle Majors Ungdomskærlighed 1913 Foto DK/Kort fiktion
Festforestilling i Snolderød 1913 Foto DK/Kort fiktion
Guldmønten 1913 Foto DK/Spillefilm
Gæstespillet 1913 Foto DK/Kort fiktion
Hvem var Forbryderen? 1913 Foto DK/Spillefilm
Hvor er Pelle? 1913 Foto DK/Kort fiktion
Privatdetektivens Offer 1913 Foto DK/Kort fiktion
Professor Buchs Rejseeventyr 1913 Foto DK/Kort fiktion
Ramasjang i Kantonnementet 1913 Foto DK/Kort fiktion
Et Skud i Mørket 1913 Foto DK/Kort fiktion
Stemmeretskvinder 1913 Foto DK/Kort fiktion
Styrmandens sidste Fart 1913 Foto DK/Spillefilm
Vennerne fra Officersskolen 1913 Foto DK/Spillefilm
Filmprimadonnaen 1913 Foto U/Spillefilm
Hansa 1912 Foto Dokumentariske optagelser
Bornholmeruret 1912 Foto DK/Kort fiktion
Vor Tids Dame 1912 Foto DK/Spillefilm
Brudegaven 1912 Foto DK/Kort fiktion
Livets Baal 1912 Foto DK/Spillefilm
Uden Nattegn 1912 Foto DK/Kort fiktion
Dr. Gar el Hamas Flugt 1912 Foto DK/Spillefilm
Dødsangstens Maskespil 1912 Foto DK/Spillefilm
Ulykkens Galoscher 1912 Foto DK/Kort fiktion
Strandingen i Vesterhavet 1912 Foto DK/Spillefilm
Vampyrdanserinden 1912 Foto DK/Kort fiktion
Balletdanserinden 1911 Foto DK/Spillefilm
Ved Fængslets Port 1911 Foto DK/Spillefilm
Kærlighedens Styrke 1911 Foto DK/Spillefilm
Den farlige Alder 1911 Foto DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandels sidste Offer 1911 Foto DK/Spillefilm
Den Sorte Hætte 1911 Foto DK/Spillefilm
Fiskeren og hans Brud 1911 Foto DK/Spillefilm
Hamlet 1911 Foto DK/Kort fiktion
En Lektion 1911 Foto DK/Spillefilm
Den store Flyver 1911 Foto DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Foto DK/Kort fiktion
Kong Christian IX's Bisættelse 1906 Foto Dokumentariske optagelser
Amor paa Spil Foto DK/Kort fiktion
En Dags simpelt Fængsel Foto DK/Kort fiktion
Dixi som Pudsemand Foto DK/Kort fiktion
Et Mandfolk til Auktion Foto DK/Kort fiktion
Robinson Crusoe Foto DK/Kort fiktion
Syndens Sold Foto DK/Kort fiktion
Livets Storme Foto DK/Kort fiktion

Som Axel Sørensen

Title År Funktion Category
En Arrestation med Ekstraforplejning 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabian som Afholdsmand 1910 Foto DK/Kort fiktion
Bjørnejagten 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabian renser Kakkelovn 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabians Skovtur 1910 Foto DK/Kort fiktion
Den hvide Slavehandel 1910 Foto DK/Spillefilm
Revolutionsbryllup 1910 Foto DK/Kort fiktion
Sangerindens Diamanter 1910 Foto DK/Kort fiktion
Oscar Stribolt som Jæger 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabian paa Rottejagt 1910 Foto DK/Kort fiktion
Droske 519 1909 Foto DK/Kort fiktion
Anarkister ombord 1909 Foto DK/Kort fiktion
Heksen og Cyklisten 1909 Foto DK/Kort fiktion
Barnet som Velgører 1909 Foto DK/Kort fiktion
Den nærsynede Guvernante 1909 Foto DK/Kort fiktion
Pat Corner 1909 Foto DK/Kort fiktion
I Forbryderhænder 1909 Foto DK/Kort fiktion
Faderen 1909 Foto DK/Kort fiktion
Wilhelm Tell 1909 Foto DK/Kort fiktion
Alkymistens Datter 1908 Foto DK/Kort fiktion
Bjørnejagt i Rusland 1908 Foto DK/Kort fiktion
Alene i Verden 1908 Foto DK/Kort fiktion
Dansen paa Koldinghus 1908 Foto DK/Kort fiktion
Den falske Generaldirektør 1908 Foto DK/Kort fiktion
Den Blinde 1908 Foto DK/Kort fiktion
Testamentet 1908 Foto DK/Kort fiktion
Barn i Kirke 1908 Foto DK/Kort fiktion
Motorcyklisten 1908 Foto DK/Kort fiktion
Svend Dyrings Hus 1908 Foto DK/Kort fiktion
Et Folkesagn 1908 Foto DK/Kort fiktion
Havkongens Datter 1908 Foto DK/Kort fiktion
Kaliffens Æventyr 1908 Foto DK/Kort fiktion
Karneval 1908 Foto DK/Kort fiktion
Lille Hanne 1908 Foto DK/Kort fiktion
Løvejagten 1908 Foto DK/Kort fiktion
Musen 1908 Foto DK/Kort fiktion
Møllen 1908 Foto DK/Kort fiktion
Othello 1908 Foto DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes i Livsfare 1908 Foto DK/Kort fiktion
Trilby 1908 Foto DK/Kort fiktion
Mexiko 1908 Foto DK/Kort fiktion
Synderinden 1908 Fotograf DK/Kort fiktion
Falliten 1907 Foto DK/Kort fiktion
Den glade Enke 1907 Foto DK/Kort fiktion
Drengen med den sjette Sans 1907 Foto DK/Kort fiktion
Angelo, Tyran fra Padua 1907 Foto DK/Kort fiktion
Flugten fra Seraillet 1907 Foto DK/Kort fiktion
Der var engang 1907 Foto DK/Kort fiktion
Fyrtøjet 1907 Foto DK/Kort fiktion
Fra Bagdad 1907 Foto DK/Kort fiktion
Den hvide Slavinde 1907 Foto DK/Kort fiktion
Haanden 1907 Foto DK/Kort fiktion
Isbjørnejagt 1907 Foto DK/Kort fiktion
Kameliadamen 1907 Foto DK/Kort fiktion
En moderne Søhelt 1907 Foto DK/Kort fiktion
Røverens Brud 1907 Foto DK/Kort fiktion
Vikingeblod 1907 Foto DK/Kort fiktion
Mesalliancen 1907 Foto DK/Kort fiktion
Tryllesækken 1907 Foto DK/Kort fiktion
En ny Hat til Madammen 1906 Foto DK/Kort fiktion
Kong Haakons Kroning i Trondhjem 1906 Instruktion, Foto Dokumentariske optagelser
Anarkistens Svigermoder 1906 Foto DK/Kort fiktion
Gaardmandssøn og Husmandsdatter 1906 Foto DK/Kort fiktion
Røverhøvdingen 1906 Foto DK/Kort fiktion
Caros Død 1906 Foto DK/Kort fiktion
Galejslaven 1906 Foto DK/Kort fiktion
Stenhuggerens Datter 1906 Foto DK/Kort fiktion
Den glade Enke 1906 Foto DK/Kort fiktion
Rosen Foto DK/Kort fiktion
Den forfaldne Husleje Foto DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes II Foto DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes III Foto DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.