enda

Axel Graatkjær

(1885 – 1969)

Filmfotograf. Født 19/1 1885, død 11/11 1969 - 84 år gammel. Hed oprindeligt Axel Sørensen, men tog omkring 1910 navneforandring til Axel Graatkjær.



Læs om DFI Bibliotekets Axel Graatkjær særsamling

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
I.N.R.I. 1923 Foto U/Spillefilm
Erdgeist 1923 Foto U/Spillefilm
Afgrunden 1922 Foto U/Spillefilm
Hamlet 1921 Foto U/Spillefilm
Fyrst Myschkin 1921 Foto U/Spillefilm
Kurfürstendamm 1920 Foto U/Spillefilm
Askepot 1917 Foto U/Spillefilm
Den evige Nat 1916 Foto U/Spillefilm
Den lille Engels Bryllup 1916 Foto U/Spillefilm
De hvide Roser 1916 Foto U/Spillefilm
Landevejens Datter 1915 Foto U/Spillefilm
Forhus og Baghus 1914 Foto U/Spillefilm
Elena Fontana 1914 Foto U/Spillefilm
Ilden 1914 Foto U/Spillefilm
Zapatas Bande 1914 Foto U/Spillefilm
Den lille Engel 1914 Foto U/Spillefilm
Dobbeltgængeren 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahl morer sig 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahls Lotterigevinst 1913 Foto DK/Kort fiktion
Fader og Søn 1913 Foto DK/Kort fiktion
En Bryllupsaften paa Hotel 1913 Foto DK/Kort fiktion
Frederik Buch som Dekoratør 1913 Foto DK/Kort fiktion
En farlig Forbryderske 1913 Foto DK/Spillefilm
Den gamle Majors Ungdomskærlighed 1913 Foto DK/Kort fiktion
Festforestilling i Snolderød 1913 Foto DK/Kort fiktion
Guldmønten 1913 Foto DK/Spillefilm
Gæstespillet 1913 Foto DK/Kort fiktion
Hvem var Forbryderen? 1913 Foto DK/Spillefilm
Hvor er Pelle? 1913 Foto DK/Kort fiktion
Privatdetektivens Offer 1913 Foto DK/Kort fiktion
Professor Buchs Rejseeventyr 1913 Foto DK/Kort fiktion
Ramasjang i Kantonnementet 1913 Foto DK/Kort fiktion
Et Skud i Mørket 1913 Foto DK/Kort fiktion
Stemmeretskvinder 1913 Foto DK/Kort fiktion
Styrmandens sidste Fart 1913 Foto DK/Spillefilm
Vennerne fra Officersskolen 1913 Foto DK/Spillefilm
Filmprimadonnaen 1913 Foto U/Spillefilm
Hansa 1912 Foto Dokumentariske optagelser
Bornholmeruret 1912 Foto DK/Kort fiktion
Vor Tids Dame 1912 Foto DK/Spillefilm
Brudegaven 1912 Foto DK/Kort fiktion
Livets Baal 1912 Foto DK/Spillefilm
Uden Nattegn 1912 Foto DK/Kort fiktion
Dr. Gar el Hamas Flugt 1912 Foto DK/Spillefilm
Dødsangstens Maskespil 1912 Foto DK/Spillefilm
Ulykkens Galoscher 1912 Foto DK/Kort fiktion
Strandingen i Vesterhavet 1912 Foto DK/Spillefilm
Balletdanserinden 1911 Foto DK/Spillefilm
Ved Fængslets Port 1911 Foto DK/Spillefilm
Kærlighedens Styrke 1911 Foto DK/Spillefilm
Den farlige Alder 1911 Foto DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandels sidste Offer 1911 Foto DK/Spillefilm
Den Sorte Hætte 1911 Foto DK/Spillefilm
Fiskeren og hans Brud 1911 Foto DK/Spillefilm
Hamlet 1911 Foto DK/Kort fiktion
En Lektion 1911 Foto DK/Spillefilm
Den store Flyver 1911 Foto DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Foto DK/Kort fiktion
Kong Christian IX's Bisættelse 1906 Foto Dokumentariske optagelser
Amor paa Spil Foto DK/Kort fiktion
En Dags simpelt Fængsel Foto DK/Kort fiktion
Dixi som Pudsemand Foto DK/Kort fiktion
Et Mandfolk til Auktion Foto DK/Kort fiktion
Robinson Crusoe Foto DK/Kort fiktion
Syndens Sold Foto DK/Kort fiktion
Livets Storme Foto DK/Kort fiktion

Som Axel Sørensen

Title År Funktion Category
En Arrestation med Ekstraforplejning 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabian som Afholdsmand 1910 Foto DK/Kort fiktion
Bjørnejagten 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabian renser Kakkelovn 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabians Skovtur 1910 Foto DK/Kort fiktion
Den hvide Slavehandel 1910 Foto DK/Spillefilm
Revolutionsbryllup 1910 Foto DK/Kort fiktion
Sangerindens Diamanter 1910 Foto DK/Kort fiktion
Oscar Stribolt som Jæger 1910 Foto DK/Kort fiktion
Fabian paa Rottejagt 1910 Foto DK/Kort fiktion
Droske 519 1909 Foto DK/Kort fiktion
Anarkister ombord 1909 Foto DK/Kort fiktion
Heksen og Cyklisten 1909 Foto DK/Kort fiktion
Barnet som Velgører 1909 Foto DK/Kort fiktion
Den nærsynede Guvernante 1909 Foto DK/Kort fiktion
Pat Corner 1909 Foto DK/Kort fiktion
I Forbryderhænder 1909 Foto DK/Kort fiktion
Faderen 1909 Foto DK/Kort fiktion
Wilhelm Tell 1909 Foto DK/Kort fiktion
Alkymistens Datter 1908 Foto DK/Kort fiktion
Bjørnejagt i Rusland 1908 Foto DK/Kort fiktion
Alene i Verden 1908 Foto DK/Kort fiktion
Dansen paa Koldinghus 1908 Foto DK/Kort fiktion
Den falske Generaldirektør 1908 Foto DK/Kort fiktion
Den Blinde 1908 Foto DK/Kort fiktion
Testamentet 1908 Foto DK/Kort fiktion
Barn i Kirke 1908 Foto DK/Kort fiktion
Motorcyklisten 1908 Foto DK/Kort fiktion
Svend Dyrings Hus 1908 Foto DK/Kort fiktion
Et Folkesagn 1908 Foto DK/Kort fiktion
Havkongens Datter 1908 Foto DK/Kort fiktion
Kaliffens Æventyr 1908 Foto DK/Kort fiktion
Karneval 1908 Foto DK/Kort fiktion
Lille Hanne 1908 Foto DK/Kort fiktion
Løvejagten 1908 Foto DK/Kort fiktion
Musen 1908 Foto DK/Kort fiktion
Møllen 1908 Foto DK/Kort fiktion
Othello 1908 Foto DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes i Livsfare 1908 Foto DK/Kort fiktion
Trilby 1908 Foto DK/Kort fiktion
Mexiko 1908 Foto DK/Kort fiktion
Synderinden 1908 Fotograf DK/Kort fiktion
Falliten 1907 Foto DK/Kort fiktion
Den glade Enke 1907 Foto DK/Kort fiktion
Drengen med den sjette Sans 1907 Foto DK/Kort fiktion
Angelo, Tyran fra Padua 1907 Foto DK/Kort fiktion
Flugten fra Seraillet 1907 Foto DK/Kort fiktion
Der var engang 1907 Foto DK/Kort fiktion
Fyrtøjet 1907 Foto DK/Kort fiktion
Fra Bagdad 1907 Foto DK/Kort fiktion
Den hvide Slavinde 1907 Foto DK/Kort fiktion
Haanden 1907 Foto DK/Kort fiktion
Isbjørnejagt 1907 Foto DK/Kort fiktion
Kameliadamen 1907 Foto DK/Kort fiktion
En moderne Søhelt 1907 Foto DK/Kort fiktion
Røverens Brud 1907 Foto DK/Kort fiktion
Vikingeblod 1907 Foto DK/Kort fiktion
Mesalliancen 1907 Foto DK/Kort fiktion
Tryllesækken 1907 Foto DK/Kort fiktion
En ny Hat til Madammen 1906 Foto DK/Kort fiktion
Kong Haakons Kroning i Trondhjem 1906 Instruktion, Foto Dokumentariske optagelser
Anarkistens Svigermoder 1906 Foto DK/Kort fiktion
Gaardmandssøn og Husmandsdatter 1906 Foto DK/Kort fiktion
Røverhøvdingen 1906 Foto DK/Kort fiktion
Caros Død 1906 Foto DK/Kort fiktion
Galejslaven 1906 Foto DK/Kort fiktion
Stenhuggerens Datter 1906 Foto DK/Kort fiktion
Den glade Enke 1906 Foto DK/Kort fiktion
Rosen Foto DK/Kort fiktion
Den forfaldne Husleje Foto DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes II Foto DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes III Foto DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.