enda

Axel Graatkjær

(1885 - 1969)

Filmfotograf. Født 19/1 1885, død 11/11 1969 - 84 år gammel. Hed oprindeligt Axel Sørensen, men tog omkring 1910 navneforandring til Axel Graatkjær.



Læs om DFI Bibliotekets Axel Graatkjær særsamling

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
I.N.R.I. 1923 Foto U/Spillefilm
Erdgeist 1923 Foto U/Spillefilm
Afgrunden 1922 Foto U/Spillefilm
Fyrst Myschkin 1921 Foto U/Spillefilm
Hamlet 1921 Foto U/Spillefilm
Kurfürstendamm 1920 Foto U/Spillefilm
Askepot 1917 Foto U/Spillefilm
Den evige Nat 1916 Foto U/Spillefilm
Den lille Engels Bryllup 1916 Foto U/Spillefilm
De hvide Roser 1916 Foto U/Spillefilm
Landevejens Datter 1915 Foto U/Spillefilm
Forhus og Baghus 1914 Foto U/Spillefilm
Elena Fontana 1914 Foto U/Spillefilm
Ilden 1914 Foto U/Spillefilm
Zapatas Bande 1914 Foto U/Spillefilm
Den lille Engel 1914 Foto U/Spillefilm
Dobbeltgængeren 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahl morer sig 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Foto DK/Kort fiktion
Axel Breidahls Lotterigevinst 1913 Foto DK/Kort fiktion
Fader og Søn 1913 Foto DK/Kort fiktion
En Bryllupsaften paa Hotel 1913 Foto DK/Kort fiktion
Filmprimadonnaen 1913 Foto U/Spillefilm
Frederik Buch som Dekoratør 1913 Foto DK/Kort fiktion
En farlig Forbryderske 1913 Foto DK/Spillefilm
Den gamle Majors Ungdomskærlighed 1913 Foto DK/Kort fiktion
Festforestilling i Snolderød 1913 Foto DK/Kort fiktion
Guldmønten 1913 Foto DK/Spillefilm
Gæstespillet 1913 Foto DK/Kort fiktion
Hvem var Forbryderen? 1913 Foto DK/Spillefilm
Hvor er Pelle? 1913 Foto DK/Kort fiktion
Privatdetektivens Offer 1913 Foto DK/Kort fiktion
Professor Buchs Rejseeventyr 1913 Foto DK/Kort fiktion
Ramasjang i Kantonnementet 1913 Foto DK/Kort fiktion
Et Skud i Mørket 1913 Foto DK/Kort fiktion
Stemmeretskvinder 1913 Foto DK/Kort fiktion
Styrmandens sidste Fart 1913 Foto DK/Spillefilm
Vennerne fra Officersskolen 1913 Foto DK/Spillefilm
Hansa 1912 Foto Dokumentariske optagelser
Bornholmeruret 1912 Foto DK/Kort fiktion
Vor Tids Dame 1912 Foto DK/Spillefilm
Brudegaven 1912 Foto DK/Kort fiktion
Livets Baal 1912 Foto DK/Spillefilm
Uden Nattegn 1912 Foto DK/Kort fiktion
Dr. Gar el Hamas Flugt 1912 Foto DK/Spillefilm
Dødsangstens Maskespil 1912 Foto DK/Spillefilm
Ulykkens Galoscher 1912 Foto DK/Kort fiktion
Strandingen i Vesterhavet 1912 Foto DK/Spillefilm
Den store Flyver 1911 Foto DK/Spillefilm
Balletdanserinden 1911 Foto DK/Spillefilm
Ved Fængslets Port 1911 Foto DK/Spillefilm
Kærlighedens Styrke 1911 Foto DK/Spillefilm
Den farlige Alder 1911 Foto DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandels sidste Offer 1911 Foto DK/Spillefilm
Den Sorte Hætte 1911 Foto DK/Spillefilm
Fiskeren og hans Brud 1911 Foto DK/Spillefilm
Hamlet 1911 Foto DK/Kort fiktion
En Lektion 1911 Foto DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Foto DK/Kort fiktion
Kong Christian IX's Bisættelse 1906 Foto Dokumentariske optagelser
Amor paa Spil 0 Foto DK/Kort fiktion
En Dags simpelt Fængsel 0 Foto DK/Kort fiktion
Dixi som Pudsemand 0 Foto DK/Kort fiktion
Syndens Sold 0 Foto DK/Kort fiktion
Livets Storme 0 Foto DK/Kort fiktion
Robinson Crusoe 0 Foto DK/Kort fiktion
Et Mandfolk til Auktion 0 Foto DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.