enda

Eva Jakobsen

(1977 – )

Producer. Født 1977. Bachelor i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet.

Jakobsen var elev hos Zentropa i perioden 2004-2007, og i 2008 blev hun ansat hos Nimbus Film som producer.

Jakobsen har som assisterende producer medvirket på blandt andet Lars von Triers 'Direktøren for det hele' (2006), Omar Shargawis 'Ma salama Jamil' (2008) og Nicolas Winding Refns 'Valhalla Rising' (2009), og hun spillede også en central rolle som produktionsleder og oversætter på Mads Brüggers 'Ambassadøren' (2011).

Eva Jakobsen spillefilmdebuterede som producer med 'Antboy' (2013) og har siden produceret blandt andet efterfølgeren 'Antboy II' (2014), ungdomsdramaet 'Brakland' (2018), 'A White White Day' (2019), 'Selvmordsturisten' (2019) og 'Kød & Blod' (2020).

I 2015 stiftede hun produktionsselskabet Snowglobe med Mikkel Jersin og Katrin Pors.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lille sommerfugl 2020 Producer DK/Spillefilm
Selvmordsturisten 2019 Producer DK/Spillefilm
Kød & blod 2019 Producer DK/Spillefilm
Western Arabs 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
En hvid, hvid dag 2019 Co-producer U/Spillefilm
Brakland 2018 Producer DK/Spillefilm
Lifeboat 2018 Producer DK/Spillefilm
Trækfugle 2018 Co-producent U/Spillefilm
Petra 2018 Co-producer U/Spillefilm
Thelma 2017 Co-producent U/Spillefilm
Godless 2016 Producer U/Spillefilm
Antboy: Den Røde Furies hævn 2014 Producer DK/Spillefilm
Baby 2014 Udviklingsproducer DK/Kort fiktion
Antboy 2013 Producer DK/Spillefilm
Flugten til Hollywood 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Belinda Beautiful 2012 Producer DK/Kort fiktion
Nogle gange kommer vinteren om natten 2011 Producer DK/Kort fiktion
Ambassadøren 2011 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Barnerøv 2010 Producer DK/Kort fiktion
Storvask 2010 Assisterende producer Tv-serie
De fantastiske 3 2009 Producer DK/Kort fiktion
Valhalla Rising 2009 Assisterende producer DK/Spillefilm
Velsignelsen 2009 Producerassistent DK/Spillefilm
Mallorca 2009 Producer DK/Kort fiktion
Gå med fred Jamil 2008 Assisterende producer DK/Spillefilm
Ulykkesfugl 2008 Producer DK/Kort fiktion
Frederikke 2007 Producerassistent DK/Kort fiktion
Direktøren for det hele 2006 Producerassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.