enda

Frank Paulsen

(1933 – )

Dansk filmfotograf og pilot. Født 19/2 1933.

Grundlagde i 1956, sammen med Bjarne Winther, Dansk Filmjournal, der kørte i DSB Kino indtil 1966. 330 ugerevyer med mere end 2.300 nyhedsindslag blev det til på de ti år. Derefter kom han til at arbejde for den engelske tv-station ITV, og senere for det ligeledes engelske Visnews. Han blev æresmedlem af Dansk Filmfotograf Forbund i 2003.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Bag det stille ydre 2005 B-fotograf DK/Spillefilm
Erhard Jacobsens Gladsaxe 2002 Foto DK/Dokumentarfilm
At bygge et skib 1990 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Det genfødte skib 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Hells Angels MC Denmark 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Walter og Carlo (2) - yes, det er far 1986 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Kystradio - livsnerven til søens folk! 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Post og Telerevy 1984 1983 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Befrielsesbilleder 1982 Fotograf (suppl. optagelser) DK/Kort fiktion
Den sidste støbning - en film om jernstøbning på Sæby Jernstøberi 1979. 1981 Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Attentat 1980 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Post- og telerevy 1979 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Færdselsdynamik 1977 Foto DK/Dokumentarfilm
Christiania 1977 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Piger til søs 1977 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
The hottest show in town 1974 Kameraoperatør U/Spillefilm
How to play municipality? 1972 Produktion DK/Dokumentarfilm
Niels Steensens liv og død 1971 Foto DK/Dokumentarfilm
I morgen, min elskede 1971 Foto DK/Spillefilm
Havnen i Hanstholm 1970 Foto DK/Dokumentarfilm
Bjørn Wiinblad 1969 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Cirkusrevyen 67 1967 Foto DK/Spillefilm
Børnevenskabsby Gladsaxe 1967 1967 Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Høje Gladsaxe 1967 Foto DK/Dokumentarfilm
Dansk Filmjournal 1 1966 Fotograf Dokumentariske optagelser
Hæder til Carl Th. Dreyer 1965 Foto Dokumentariske optagelser
Kongebryllup i Athen 1964 Foto DK/Dokumentarfilm
Egeskov marked 1963 Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Over alle grænser 1958 Foto DK/Spillefilm
1864 - Danmarks skæbneår 1957 Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
I går, i dag og i morgen 1955 Foto DK/Kort fiktion
Herluf Bidstrup - en bladtegner Fotograf DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.