enda

Lars K. Andersen

(1960 – )

Manuskriptforfatter. Født 27/11 1960. Oprindeligt uddannet journalist. Siden uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1995.

Andersen spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter med 'Pizza King' (1999), der markerede starten på et langvarigt kreativt samarbejde med instruktør Ole Christian Madsen. Han skrev siden manuskript til tv-serierne 'Edderkoppen' (2000), der også blev instrueret af Christian Madsen, 'Hotellet' (2000) og 'Forsvar' (2003).

Publikumssuccessen 'Flammen & Citronen' (2008) var hans anden film med Christian Madsen. Har siden skrevet manuskript til spillefilmene 'Skytten' (2013), der var udtaget til Göteborg Filmfestival, og 'Idealisten' (2015), der vandt prisen for bedste instruktør ved Beijing Filmfestival. 'Uden titel' (2019) er hans tredje samarbejde med Christian Madsen.

Har desuden været episodeforfatter på tv-serierne 'Arvingerne' sæson 1, 'Norskov' sæson 1 og 'Gidseltagningen' (2017).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Notat 2020 Manuskript DK/Spillefilm
Kongernes fald 2019 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Fædre og sønner 2018 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig 2017 Medforfatter DK/Dokumentarfilm
Kvinderne i Gyldent Daggry 2017 Manuskriptkonsulent U/Dokumentarfilm
Norskov 2 2017 Manuskriptforfatter Tv-serie
Gidseltagningen 2017 Manuskriptforfatter Tv-serie
Fuglene over sundet 2016 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Idealisten 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Kampen om det tunge vand 2015 Manuskriptudvikling Tv-serie
Arvingerne 2 2015 Manuskriptforfatter Tv-serie
Norskov 1 2015 Manuskript Tv-serie
Krigerne fra Nord 2014 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Steppeulven 2014 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Skytten 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Shirley & Hinda - oprørske oldemødre 2013 Medforfatter U/Dokumentarfilm
Vanvittig forelsket 2009 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Flammen & Citronen 2008 Manusforfatter DK/Spillefilm
Together 2008 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Forsvar 2003 Manus Tv-serie
Edderkoppen 2000 Manus Tv-serie
Hotellet 2000 Manus Tv-serie
Pizza King 1999 Manus DK/Spillefilm
Sinans bryllup 1997 Manus DK/Kort fiktion
Kun for forrykte - Eik Skaløe og Steppeulvene 1988 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.