enda

Laura Christensen

(1984 - )

Skuespiller. Født 26/1 1984.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Efter en mindre rolle i Carl Nielsen-filmen "Min fynske barndom" hovedrolledebuterer hun som overklassepige med interesse for brevduer i Vibeke Gads familiefilm "Tøsepiger" (1996), og her skal hun først og fremmest være sød og almindelig.


Men der kan være noget forfinet og intenst ved hendes stærke udstråling, som gør hende speciel, hvilket først udnyttes i Lars von Triers "Riget" (1994) og "Riget II" (1997), hvor hun fuldt ud har den fornødne lillepige-særhed som den fejlopererede Mona. Og i tv-serien "Strisser på Samsø" (1997-98) tager Eddie Thomas Petersen tråden op ved at give hende rollen som den gådefulde Maj - Silles veninde, der muligvis har overnaturlige evner.


Men sin største rolle har hun haft som Fie i tv-serien "Taxa" (1997-99), hvor hun vokser fra at være den enlige mor Lottes (Pernille Højmark) lille, lidt forsømte pige til at blive en selvstændig, oprørsk teenager, som går i byen med Janus Nabil Bakrawis charmerende chauffør Valid. Hun bevæger sig med stor naturlighed rundt i en rolle, der indimellem kræver store dramatiske følelsesudsving, og hun giver også indædt troværdighed til magtkampen med moderens periodevise kæreste Peter Ganztler, der senere tager Fie i at stjæle på taxacentralen. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Peter Kanin 2018 Mopsy U/Spillefilm
Dicte 3 2016 Maj Tv-serie
Mordene på Katarina 2015 Katarina, HKatarina DK/Kort fiktion
Heartless 2 2015 Grevinde Ottman Tv-serie
Heartless 1 2014 Grevinde Gertrud Ottmann Tv-serie
MGP Missionen 2013 Lærke DK/Spillefilm
Alle for to 2013 Fiona DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Babysitter DK/Spillefilm
A-klassen 2012 Mette Storm Tv-serie
Dirch 2011 Hanne Passer DK/Spillefilm
Oldboys 2009 Jeanne DK/Spillefilm
Kærlighedens dualisme 2008 Kristina DK/Kort fiktion
Dig og mig 2008 Sara DK/Spillefilm
Sommer 2008 Diana Tv-serie
Kandidaten 2008 Louise DK/Spillefilm
Heart Medicine 2007 Iben DK/Kort fiktion
Forbrydelsen 2007 Lisa Tv-serie
Råzone 2006 Christina DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Freja DK/Spillefilm
Louise 2005 Mette DK/Kort fiktion
Bag det stille ydre 2005 Jane DK/Spillefilm
Bare Holger 2005 Pige i bageri DK/Kort fiktion
Nynne 2005 Fionas veninde DK/Spillefilm
Lad de små børn... 2004 Malene DK/Spillefilm
Kongekabale 2004 Pernille Riis DK/Spillefilm
Midsommer 2003 Trine DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Blondine DK/Spillefilm
Min søsters børn 2001 Veninde DK/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Trille Tv-serie
TAXA 1997 Fie Tv-serie
Riget II 1997 Mona DK/Spillefilm
Tøsepiger 1996 Christina DK/Spillefilm
Riget 1994 Mona DK/Spillefilm
Min fynske barndom 1994 Lille pige DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.