enda

Marie Boda

(1996 - )

Autodidakt skuespiller. Født 27/04 1996.

Marie Boda debuterede i 2009 som 'Mathilde' i kortfilmen "Sekunder" - en rolle som samme år indbragte hende prisen som 'Bedste unge skuespillerinde' ved Newport International Film Festival. Hun har medvirket i flere kortfilm og tv-serier bl.a. "Isas Stepz" og "Limbo". Hendes spillefilmsdebut var i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens bog "Kvinden i buret" i 2013. I 2010 modtog hun prisen som 'Bedste skuespillerinde' ved Brussel Short Film Festival for sin rolle i "Anna".
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Straight Forward 2019 Silvias datter Tv-serie
Prøven 2018 Lea DK/Kort fiktion
Kong Vincent 2017 Natalija DK/Kort fiktion
Mens vi lever 2017 Sabine DK/Spillefilm
Historien om Danmark 2017 Dronning Caroline Mathilde Tv-serie
Mercur 2017 Grethe Ingmann Tv-serie
Sorgenfri 2016 Sonja DK/Spillefilm
Tordenskjold & Kold 2016 Benedicte af Schackenborg DK/Spillefilm
Lillemand 2015 Katrine Tv-serie
Heartless 2 2015 Clara Just Tv-serie
Juleønsket 2015 Mie Tv-serie
Heartless 1 2014 Clara Tv-serie
Kødkataloget 2013 Emma Tv-serie
Kvinden i buret 2013 Jespers kæreste DK/Spillefilm
Julestjerner 2012 Natasja Tv-serie
Tabu 2012 Louise DK/Kort fiktion
Brainy 2011 Denice DK/Kort fiktion
13 2011 Emma DK/Kort fiktion
Limbo 2011 Stephanie Tv-serie
Anna 2009 Anna DK/Kort fiktion
Sekunder 2009 Mathilde DK/Kort fiktion
Sylfidden 2008 Stemme DK/Kort fiktion
Isas stepz 2008 Daniella Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.