enda

Preben Frank

(1916 – 1949)

Fotograf, producent. Født 31/3 1916, død 21/2 1949 - 32 år gammel.

Uddannet litograf og senere stentrykker i Odense. Begyndte som amatørfotograf i 1937. Blev på et tidspunkt tilknyttet Nordisk Film som fotograf og oprettede midt i fyrrene sit eget produktionsselskab Preben Frank Film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Storstrømsbroen 1950 Foto DK/Dokumentarfilm
Thorvaldsen 1949 Instruktion, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Danmark 1948 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Vent ikke for længe 1947 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Kampen mod Kræften 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Landsbykirken 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Johannes Larsen 1947 Foto Dokumentariske optagelser
Dansk Skuespillerforbund's Sommer- og Helaars Rekreationshjem 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Vandet paa Landet 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Nordens Husmoder Forbunds Stævne 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Hvad fatter gør 1945 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Kort fiktion
Et borgerligt Ord 1945 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Om igen - Fru Jensen 1944 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Fra Danmarks Oldtid 1944 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Dokumentarfilm
Bort fra Byen 1944 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Blichers Jylland 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Den danske Folkehøjskole 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Danmarks kolonihaver 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Bornholm 1943 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Ud at være Tærne! 1943 Foto DK/Dokumentarfilm
Vi vandrer 1941 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Op og ud paa Travetur 1938 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Italien 1938 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.