enda

Stine Stengade

(1972 - )

Skuespiller. Født 1/6 1972.

Uddannet på Statens Teaterskole 1994-98.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Da hun debuterede som den omsværmede Lisbeth Gordan i Ole Christian Madsens tv-serie "Edderkoppen" (2000), var hun allerede højt noteret som et af teatrets dugfriske, løfterige talenter.
Med en tyk sminkning, der understreger det dukkekønne, har hendes figur dog ikke helt den tilsigtede ungpige-magi. Som dårende 1940'er-dejlighed syner hun af for lidt og virker mere som en forkælet fars pige end en potentielt farlig forførerske. Men hun rammer sikkert den loyalitetskonklikt, der efterhånden tilspidses under opgøret mellem hendes korrupte politi-far (Peter Steen) og journalist-kæresten Bjarne Madsen, som vil afsløre faderen.


Langt betydeligere er hendes præstation som den psykisk syge Kira i samme instruktørs Dogmefilm "En kærlighedshistorie" (2001) - et dristigt kompromisløst og forbløffende udtryksvarieret portræt af et barnligt kvindesinds smertefulde forsøg på at tilpasse sig normaliteten. Modet ligger i viljen til at afsentimentalisere: Kira er ikke blot i pagt med en rørende femininitet, der åbner for stor sårbarhed og emotionel kontakt, men også så selvcentreret, at det er til at fortvivle over for både tilskueren og den ægtemand (Lars Mikkelsen), der stadig elsker hende.


Afsminket og glamourforladt, men her langt smukkere end i "Edderkoppen" spiller Stengade med dyb indfølelse en lunefuld barnekvinde, der har alle nervetråde blottede. Men som til slut får så megen samling på sig selv, at hun måske kan lære at blive 'en voksen' med normalitetens beskyttende, men ikke nødvendigvis saliggørende hårde hud. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Smølferne - Den hemmelige landsby 2017 Pillesmølf U/Spillefilm
Dicte 3 2016 Nina Storm Tv-serie
Bedrag 1 2016 Nanna Riis Tv-serie
Bedrag 2 2016 Nanna Riis Tv-serie
Eventyret om Askepot 2015 Stedmoderen U/Spillefilm
Minions 2015 Scarlett U/Spillefilm
Den lille prins 2015 Rose U/Spillefilm
The Word 2014 Kristen U/Spillefilm
Sådan træner du din drage 2 2014 Valka U/Spillefilm
Bien Maja 2014 Stemme U/Spillefilm
Kapgang 2014 Maya DK/Spillefilm
Tidsrejsen 2014 Agent Sort Tv-serie
Alle for to 2013 Therese DK/Spillefilm
Undskyld jeg forstyrrer 2012 Beate DK/Spillefilm
Værelse 304 2011 Nina DK/Spillefilm
Biler 2 2011 Holley Shiftwell U/Spillefilm
Den som dræber 2010 Andrea Lorck Tv-serie
Borgen 1 2010 Henriette Klitgaard Tv-serie
Monsters mod aliens 2009 Susan Murphy U/Spillefilm
Vølvens forbandelse 2009 Vølven DK/Spillefilm
Spillets regler 2008 Therese DK/Spillefilm
Flammen & Citronen 2008 Ketty Selmer DK/Spillefilm
Den du frygter 2008 Ellen DK/Spillefilm
Sommer 2008 Freja Tv-serie
Daisy Diamond 2007 Caster DK/Spillefilm
Prag 2006 Maja DK/Spillefilm
Forsvunden 2006 Mia, lærerinde DK/Kort fiktion
Charlottes tryllespind 2006 Charlotte U/Spillefilm
Nynne 2005 Natasja DK/Spillefilm
Tigerbrødre 2004 Naï-Rea U/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Stemme Tv-serie
Annas dag 2003 Maria DK/Kort fiktion
Se dagens lys 2003 Blå kollega Tv-film
Forsvar 2003 Ellen Brahe Tv-serie
Stuart Little 2 2002 Margalo U/Spillefilm
En kærlighedshistorie 2001 Kira DK/Spillefilm
Atlantis: Det forsvundne rige 2001 Prinsesse Kida U/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Anne Tv-serie
Zacharias Carl Borg 2000 Medvirkende DK/Kort fiktion
Edderkoppen 2000 Lisbeth Gordan Tv-serie
Den attende 1996 Pia DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.