enda

Thomas Mørk

(1962 - )

Skuespiller. Født 28/9 1962.

Uddannet på Statens Teaterskole 1984-87. Alsidig teaterkarriere med store dramatiske roller, absurd komik i duoen "Cirkus Montebello" (med Niels Olsen) og revymedvirken.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


På teatret har Thomas Mørk haft en kometkarriere, mens ingen af hans filmpræstationer har vakt den store genklang.


Han lægger ud med en stribe biroller i film, der stil- og kvalitetsmæssigt spænder særdeles vidt. Fra Jytte Rex' kunstnerisk kompromisløse "Isolde" (1989) og "Planetens spejle" (1992) over håndfaste folkekomedier som "Høfeber" (1991) - hvor han dog har en ganske alvorlig rolle som dommeren Frits Helmuths søn - til børnefilm som "Snøvsen ta'r springet" (1994).


Han har ikke meget held med sin hidtil eneste hovedrolle. I Peter Thorsboes debutfilm "Krystalbarnet" (1996) spiller han en hotelportier, der tvinges til at tage kampen op mod en flok morderiske russiske mafiafolk - og mens han fejrer triumfer på scenen, må han hér opleve at stå øverst på rollelisten i en af dansk films største fiaskoer, som nedsables af anmelderne og kun trækker 755 mennesker i biografen.


Siden har han spillet biroller i Torben Skjødt Jensens ambitiøse, stilmæssigt imponerende "Manden som ikke ville dø" (1999) og i børnefilmen "Pyrus på pletten" (2000). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Smølferne - Den hemmelige landsby 2017 Gammelsmølf U/Spillefilm
Fantomdrengen 2015 Manden med det flækkede fjæs U/Spillefilm
Sangen fra havet 2014 Urt U/Spillefilm
Bankerot 2014 Taksator Jørgen Tv-serie
Ice Age 4 - på gyngende grund 2012 Manny U/Spillefilm
Brendan og hemmelighedernes bog 2012 Bror Sergei U/Spillefilm
En kat i Paris 2012 Hr. Kartoffel U/Spillefilm
Hotel Transylvania 2012 Stemme U/Spillefilm
Tintin: Enhjørningens hemmelighed 2011 Dupont U/Spillefilm
Milo på Mars 2011 Hippie 2 U/Spillefilm
Hund og kat imellem: Kitty Galores hævn 2010 Mr. Tinkles U/Spillefilm
Arthur 3: De to verdener 2010 Francis U/Spillefilm
Legenden om Enyo 2010 Mung Tv-serie
Alice i Eventyrland 2010 Påskehare U/Spillefilm
Ice age 3: Dinosaurerne kommer 2009 Manny U/Spillefilm
Monsters mod aliens 2009 Galaxhar U/Spillefilm
Eventyret om Despero 2009 André U/Spillefilm
Beverly Hills chihuahua 2008 Manuel U/Spillefilm
Niko og de flyvende rensdyr 2008 Stormvind U/Spillefilm
Space chimps 2008 Stemme U/Spillefilm
Horton og støvfolket Hvem 2008 Fortæller U/Spillefilm
Min skøre familie Robinson 2007 Onkel Fritz/Tante Petunia U/Spillefilm
Ice age 2: På tynd is 2006 Manny U/Spillefilm
Skyllet væk 2006 Le frø U/Spillefilm
Garfield 2 2006 Fortæller, McBunny U/Spillefilm
Røde ører 2005 Stemme DK/Kort fiktion
Daddy 2005 Fortæller Tv-serie
Nanny McPhee - den fortryllende barnepige 2005 Cedric Brown U/Spillefilm
Walter og Trofast - Det store grøntsagskup 2005 Stemme U/Spillefilm
Jeg så det land 2005 Fortæller DK/Dokumentarfilm
Manden der blandt andet var en sko 2004 Mogens DK/Kort fiktion
H.C. Andersens eventyr 2004 Stemme Tv-serie
Hannah med H 2004 Jens Nosslin U/Spillefilm
Motormagasinet 2004 Tannhäusers håndlanger Tv-serie
Sandtrolden 2004 Den/Sandtrolden U/Spillefilm
Krøniken 2004 Redaktør Sander Tv-serie
Bjørne brødre 2003 Stub U/Spillefilm
Looney Tunes - Back in Action 2003 Grib, Pepé Le Puh, Ajax-direktør 1 U/Spillefilm
Find Nemo 2003 Chum U/Spillefilm
Ice Age 2002 Manny U/Spillefilm
Magnus og Myggen 2001 Myggen Tv-serie
Niels Neutron - det lille geni 2001 Far (Hans) U/Spillefilm
Prop & Berta 2001 Tyttebøvs DK/Spillefilm
Grinchen - julen er stjålet 2000 Grinch U/Spillefilm
Pyrus på pletten 2000 Reumberg DK/Spillefilm
Simons film 1999 Speaker DK/Dokumentarfilm
Abernes ø 1999 Zak U/Spillefilm
Den lille ridder 1999 Stemme DK/Kort fiktion
Muppets fra rummet - Den store Muppet rejse 1999 Rizzo/Dr. Phil U/Spillefilm
Klods Hans 1999 Stemme DK/Kort fiktion
Manden som ikke ville dø 1999 Holck DK/Spillefilm
Inspector Gadget 1999 Stemme U/Spillefilm
Tarzan 1999 Stemme U/Spillefilm
Superkatten Zorba 1998 Stemme U/Spillefilm
Det magiske sværd - Jagten på Camelot 1998 Cornwall U/Spillefilm
Græsrødderne 1998 Stemme U/Spillefilm
Anastasia 1997 Bartok U/Spillefilm
Disney's Flubber 1997 Wesson U/Spillefilm
Herkules 1997 Plage U/Spillefilm
Krystalbarnet 1996 Kristoffer DK/Spillefilm
Den fantastiske rejse II 1996 Hunden Chang U/Spillefilm
Balladen om Holger Danske 1996 Holger som voksen DK/Spillefilm
Bryggeren 1996 Søren Kierkegaard Tv-serie
Uro 1995 Medvirkende DK/Kort fiktion
Flemming og Berit 1994 Medvirkende Tv-serie
Alle tiders jul 1994 Medvirkende Tv-serie
Snøvsen ta'r springet 1994 Mr. Hat-Trick DK/Spillefilm
Den gode lykke 1993 Medvirkende Tv-film
Hjælp - min datter vil giftes 1993 Ung mand DK/Spillefilm
Frøen Freddy 1992 Freddy U/Spillefilm
Planetens spejle 1992 Medarbejderen DK/Spillefilm
Høfeber 1991 Allan, dommerens søn DK/Spillefilm
Isolde 1989 Studenten DK/Spillefilm
Far på færde 1988 Lars Tv-serie
Oliver & Co 1988 Rambo U/Spillefilm
Prinsessen og den flyvende skomager 1986 Stemme U/Spillefilm
Lady og vagabonden 1955 Hund i fængslet (1997-vers.) U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.