enda
Person

Tivi Magnusson

(1942 – )

Producer. Født den 30/9 1942 i Aarhus.


Dannede i 1975 produktionsselskabet HTM Film og blev senere direktør for Metronome Productions fra 1984 til 1988. I denne periode stod Magnusson blandt andet bag produktioner som spillefilmene "Hodja fra Pjort" (1985), "Barndommens gade" (1986) og "Guldregn" (1988). Han var ansat som programchef i Danmarks Radio 1988-1990.


Tivi Magnusson stiftede i 1995 produktionsselskabet M&M Productions sammen med sin søn, producer Kim Magnusson. Selskabet har, blandt meget andet, stået bag Anders Thomas Jensens populære komedier "Blinkende lygter" (2000), "De grønne slagtere" (2003), "Adams æbler" (2005) og "Mænd og høns" (2015). I 2010 modtog Tivi Magnusson en Oscar for Bedste kortfilm for "De nye lejere" (2009), og dette gentog sig i 2014, da han med "Helium" (2014) modtog en Oscar for Bedste korte fiktionsfilm.


Magnusson er også medstifter af Dansk Film Akademi.

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Mor, hvorfor græder julemanden? 2021 Executive producer DK/Kort fiktion
Konfirmanden 2019 Executive producer DK/Kort fiktion
Ingen siger farvel, men alle forsvinder 2019 Co-producer DK/Kort fiktion
Hodja fra Pjort 2018 Producent DK/Spillefilm
Delfinen 2017 Mand med hund, Producer DK/Kort fiktion
Sporskifte 2016 Producent DK/Kort fiktion
Albert 2015 Producer, Executive producer DK/Spillefilm
Mænd og høns 2015 Producer DK/Spillefilm
Helium 2014 Producer DK/Kort fiktion
Katusha 2014 Producer DK/Kort fiktion
Historien om en snor 2013 Producer DK/Kort fiktion
Dronning for en dag 2013 Producer DK/Kort fiktion
9 meter 2012 Producer DK/Kort fiktion
Den talende kuffert 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
De nye lejere 2009 Producer DK/Kort fiktion
Monsterjægerne 2009 Producer DK/Spillefilm
Ved verdens ende 2009 Producer DK/Spillefilm
Begravelsen 2008 Producer DK/Kort fiktion
Make My Day 2008 Producer DK/Kort fiktion
Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen 2008 Producent DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat II 2007 Producer DK/Spillefilm
Til døden os skiller 2007 Executive producer DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat 2006 Producer DK/Spillefilm
Den rette ånd 2005 Produktion DK/Spillefilm
Adams æbler 2005 Producer DK/Spillefilm
Wallander - det næste skridt 2005 Co-producer U/Spillefilm
De grønne slagtere 2003 Produktion DK/Spillefilm
Listetyven 2003 Producer DK/Kort fiktion
Dogon 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Zakka West 2003 Executive producer DK/Spillefilm
Nói albinói 2003 Co-producer U/Spillefilm
Jolly Roger 2001 Producer DK/Spillefilm
Trækfugle 2001 Producer DK/Kort fiktion
Blinkende lygter 2000 Producer DK/Spillefilm
Afsporet 1999 Produktion DK/Kort fiktion
Min smukke nabo 1999 Producer DK/Kort fiktion
Albert 1998 Produktion DK/Spillefilm
Kys, kærlighed og kroner 1998 Producer DK/Kort fiktion
Valgaften 1998 Producer DK/Kort fiktion
Tempo 1998 Executive producer DK/Eksperimentalfilm
Davids bog 1997 Produktion DK/Kort fiktion
Wolfgang 1997 Produktion, Producer DK/Kort fiktion
Øen i Fuglegaden 1997 Producer DK/Spillefilm
Café Hector 1996 Produktion DK/Kort fiktion
Ernst og lyset 1996 Producer DK/Kort fiktion
Operation Cobra 1995 Produktion DK/Spillefilm
Da Lotte blev usynlig 1988 Producer Tv-serie
Guldregn 1988 Producer DK/Spillefilm
Himmel og helvede 1988 Producer DK/Spillefilm
Skyggen af Emma 1988 Producer DK/Spillefilm
Peter von Scholten 1987 Co-producer DK/Spillefilm
Negerkys og labre larver 1987 Producer DK/Spillefilm
Strit og Stumme 1987 Producer DK/Spillefilm
Ballerup Boulevard 1986 Producer DK/Spillefilm
Barndommens gade 1986 Producer DK/Spillefilm
Manden i Månen 1986 Producer DK/Spillefilm
Et skud fra hjertet 1986 Producer DK/Spillefilm
Hodja fra Pjort 1985 Producer DK/Spillefilm
Når engle elsker 1985 Producer DK/Spillefilm
Min farmors hus 1984 Producer DK/Spillefilm
Udenrigskorrespondenten 1983 Produktion, Producent, Klippekonsulent DK/Spillefilm
Thorvald og Linda 1982 Produktion, Produktionsleder DK/Spillefilm
Tomas - et barn du ikke kan nå 1980 Produktion, Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Mordskab 1969 Scenograf DK/Spillefilm