enda

Vibeke Hastrup

(1958 – )

Skuespiller. Født 7/3 1958.

Uddannet på Statens Teaterskole 1981.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun er gledet fra ungpigeroller direkte over i familiefilmenes moder-figurer - en typisk dansk filmskuespillerinde-skæbne.


Hendes lovende debut som en fri fugl i Franz Ernsts og Jens Smærup Sørensen tv-film "Afbrudt møde" (1982) blev ikke fulgt op af filmroller af særlig stor betydning op gennem 1980'erne. Men hun kan ses som barnepige i familiefilmen "Kidnapning" (1982) og som den dekorative præstedatter Martina i "Babettes gæstebud" (1988).


Hun bekræfter sin professionalisme som Ida Yngst i Herman Bang-filmen "Ved vejen" (1988), men får endnu mindre biroller i "Himmel og helvede" (1988), "Guldregn" (1988) og "Lad isbjørnene danse" (1990). I de to sidstnævnte er hun 'avanceret' til at være mor for de børn, filmene primært handler om. Hun medvirker desuden i tv-serierne "Landsbyen" (1991), "Pas på mor" (1998) og "Brødrene Mortensens jul" (1998) - og får sin mest udprægede moder-rolle i den meget sete familiefilm - "Sunes familie" (1997).


Mere interessant og selvstændig er hendes sensuelle, rapmundede Lone Øster i afsnit 5, "Den sjove mand", af tv-serien "Strisser på Samsø" (1997-98). Her viser hun, at hendes lidt renskurede 'friske' manér ikke er hendes eneste, men at hun også kan rumme farligere sider og skarpere kanter. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Straight Forward 2019 Silvias mor Tv-serie
Journal 64 2018 Mie Nørvig DK/Spillefilm
Silent Nights 2017 Ingers mor DK/Kort fiktion
De voksnes rækker 2017 Vivi DK/Kort fiktion
En frygtelig kvinde 2017 Ingelis DK/Spillefilm
Herrens veje 1 2017 Merete Tv-serie
QEDA 2017 Stewardesse DK/Spillefilm
De standhaftige 2016 Karen Søndergaard DK/Spillefilm
Bedrag 1 2016 Claudias advokat Tv-serie
Emil og Ida fra Lønneberg 2013 Alma U/Spillefilm
Tomgang 2013 Receptionist Tv-serie
Borgen 3 2013 Bodil Tv-serie
Knockturne 2010 Sarah DK/Kort fiktion
Alice i Eventyrland 2010 Stemme U/Spillefilm
Flugten 2009 Hanne Hvidtfeldt DK/Spillefilm
Eventyret om Despero 2009 Fortæller U/Spillefilm
Store drømme 2009 Bitten Tv-serie
Velsignelsen 2009 Læge Dorthe DK/Spillefilm
Får 2009 Bitten DK/Kort fiktion
Headhunter 2009 Medvirkende DK/Spillefilm
Space chimps 2008 Dr. Poole U/Spillefilm
Horton og støvfolket Hvem 2008 Glummox' mor U/Spillefilm
Det som ingen ved 2008 Fru Lange-Erichsen DK/Spillefilm
Livvagterne 2008 Karen Friis Tv-serie
Noget for noget 2007 Politikvinde DK/Kort fiktion
Ibrahim 2007 Rikke DK/Kort fiktion
Yallahrup færgeby 2007 Hanne Tv-serie
Vikaren 2007 Alberts mor DK/Spillefilm
Forbrydelsen 2007 Lis Skamborg Tv-serie
Krummerne - så er det jul igen 2006 Krummemor DK/Spillefilm
Første person ental 2006 Mor DK/Kort fiktion
Bambi 2 2006 Stampes mor U/Spillefilm
Arthur og minimoyserne 2006 Stemme U/Spillefilm
Kirikou og de vilde dyr 2005 Mor U/Spillefilm
Charlie og chokoladefabrikken 2005 Mrs. Bucket U/Spillefilm
Robotter 2005 Mrs. Copperbottom U/Spillefilm
Walter og Trofast - Det store grøntsagskup 2005 Stemme U/Spillefilm
Drabet 2005 Jette DK/Spillefilm
Bertram & co 2002 Mor Berit DK/Spillefilm
En vild familie 2002 Fædra U/Spillefilm
Code of Conduct 2001 Ellen Drage DK/Kort fiktion
Ved verdens ende 2000 Medvirkende DK/Kort fiktion
Peddersen & Findus - Fornemt besøg 2000 Høne/Else (da. vers.) U/Spillefilm
Pokémon 2 2000 Stemme U/Spillefilm
Rejseholdet 2000 Anne-Mette Skov Tv-serie
Tarzan 1999 Stemme U/Spillefilm
Hanuman - Abernes Tempel 1998 Anja U/Spillefilm
Pas på mor 1998 Linda Tv-serie
Brødrene Mortensens jul 1998 Elin Mortensen Tv-serie
Under overfladen 1998 Medvirkende DK/Spillefilm
Græsrødderne 1998 Dr. Flora U/Spillefilm
Sunes familie 1997 Mor DK/Spillefilm
Strisser på Samsø 1997 Lotte Øster Tv-serie
Babe - den kække gris 1995 Stemme U/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1992 Gjertrup, præstens datter Tv-serie
Landsbyen 1991 Dorthe, bankassistent Tv-serie
Lad isbjørnene danse 1990 Tinas mor DK/Spillefilm
Ugeavisen 1990 Helene Tausen Tv-serie
Ved vejen 1988 Ida Yngst DK/Spillefilm
Himmel og helvede 1988 Lillian DK/Spillefilm
Guldregn 1988 Postfunktionær DK/Spillefilm
Een gang strømer... 1987 Medvirkende Tv-serie
Babettes gæstebud 1987 Martine som ung DK/Spillefilm
Afbrudt møde 1982 Ulla Andreassen Tv-film
Nattergalen 1982 Medvirkende Tv-film
Kidnapning 1982 Barnepige DK/Spillefilm
Lady og vagabonden 1955 Darling (dialog: 1997-vers.) U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.