enda

A. Film

A. Film blev dannet i 1988 af animatorerne Stefan Fjeldmark (1964), Karsten Kiilerich (1955), Jørgen Lerdam (1958), Hans Perk (1961) og producenten Anders Mastrup, der havde arbejdet sammen på animationsfilmen "Valhalla" (1986). I 1995 blev A. Film købt af Egmont og er dermed en del af Nordisk Films organisation.


Blandt A. Films mange produktioner er Killerichs Oscar-nominerede kortfilm "Når livet går sin vej" (1996), om børns forhold til døden, den klassisk animerede "Hjælp! Jeg er en fisk" (2000) og "Terkel i knibe" (2004), der blev den første fuldt computeranimerede spillefilm i Danmark. I 2006 stod selskabet sammen med det franske M6 bag den prestigefyldte "Asterix og Vikingerne" med et budget på ¿ 22 mio.


Selskabet har vokset sig til at være blandt de førende animationsstudier i Europa og har specialiseret sig i både gammeldags tegnefilmteknik og computeranimation (cgi). A. Film løser opgaver for Warner Bros. Feature Animation, Don Bluth Studios, Fox Feature Animation, MTV Productions m.fl. På baggrund af Nordisk Films 'arvesølv' har A. Film skabt de to animerede film: "Olsen-banden på de bonede gulve" (2010) og "Olsen-banden på dybt vand" (2013).

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Sig det' løgn, Luis 2018 Produktionsselskab U/Spillefilm
Den utrolige historie om den kæmpestore pære 2017 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Den lille vampyr 2017 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Albert 2015 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Min lille hund Mester - Katteballade 2015 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Olsen Banden på dybt vand 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Alfons Åberg 3 - Alfons med super-sækken 2013 Produktionsselskab Tv-serie
Tankebobler - En lille film om venskab 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Historien om en snor 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tankebobler - Drømmeland, et sted hvor alt kan ske 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Tankebobler - Når man bliver gammel 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Tankebobler - Hvad er et liv for noget? 2013 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Hokus pokus Alfons Åberg 2013 Produktionsselskab U/Spillefilm
Niko 2 - De flyvende brødre 2012 Produktionsselskab U/Spillefilm
Alfons Åberg 2 - Nej! Sagde Alfons Åberg 2012 Produktionsselskab Tv-serie
Olsen-banden på de bonede gulve 2010 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Niko og de flyvende rensdyr 2008 Produktionsselskab U/Spillefilm
Rocky 2008 Produktionsselskab U/Kort fiktion
Den grimme ælling og mig 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Peddersen & Findus 3 - Nissemaskinen 2005 Produktionsselskab U/Spillefilm
Terkel i knibe 2004 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Og møllen drejer 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Dronning Dagmar 2000 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Pinocchio i Hollywood 1998 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Når livet går sin vej 1996 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Jungledyret 1993 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Og møllen drejer, Oh My Darling, Anna & Bella Produktionsselskab

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Audience Award 2018 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2018 Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Hædrende Omtale 2007 Stockholm Film Festival Junior 2007 Den grimme ælling og mig
Malmö Stads Barn och ungdosmfilmpris 2005 Malmö, BUFF 2005 Terkel i knibe
Børnejuryens 1. Pris, Animation 2000 Chicago Int. Children's Film Festival 2000 Hjælp! Jeg er en fisk
Unicef-prisen 2000 Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2000 Og møllen drejer
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.