Stumfilmkoncert: Fra det gamle Mellemøsten + foredrag

Stumfilmkoncert: Fra det gamle Mellemøsten + foredrag
En af de helt store attraktioner på de foregående to års Arabian Nights har været collager af arkivstumper fra filmens barndom i Mellemøsten – rejsefilm, ceremonier, dokumenter over hverdagsliv. Film, der samlet korrigerer forestillingen om, at Osmannerriget var på sammenbruddets rand i årene frem til det politiske kollaps i 1922. På mange opfordringer har vi sammensat et helt nyt program med glimt fra både Nordafrika, Nærorienten og Balkan i årene 1900-22, denne gang tilsat rytmer af den palæstinensisk-danske perkussionist Simona Abdallah (der har optrådt med bl.a. Natascha Atlas og Cheb Khaled) og kgl. oboist Henrik Goldschmidt, stifter af The Middle East Peace Orchestra.

Stumfilmkoncert: Fra det gamle Mellemøsten

Stumfilmkoncert: Fra det gamle Mellemøsten
Instruktør:
En af de helt store attraktioner på de foregående to års Arabian Nights har været collager af arkivstumper fra filmens barndom i Mellemøsten – rejsefilm, ceremonier, dokumenter over hverdagsliv. Film, der samlet korrigerer forestillingen om, at Osmannerriget var på sammenbruddets rand i årene frem til det politiske kollaps i 1922.

På mange opfordringer har vi sammensat et helt nyt program med glimt fra både Nordafrika, Nærorienten og Balkan i årene 1900-22, denne gang tilsat rytmer af den palæstinensisk-danske perkussionist Simona Abdallah (der har optrådt med bl.a. Natascha Atlas og Cheb Khaled) og kgl. oboist Henrik Goldschmidt, stifter af The Middle East Peace Orchestra. Glæd dig: Det bliver en rejse for både sanserne og historiebevidstheden – tilsat et miks af arabiske og jødiske toner.

Inden filmen vil historiker Mogens Pelt fortælle om de tidlige films betydning for vores billede af det østlige middelhavs kulturhistorie. Mogens Pelt er lektor ved Saxo-Instituttet for Arkæologi, Etnologi, Historie og Græsk og Latin og har beskæftiget sin indgående med Osmannerrigets handels- og kulturhistorie.
Kendes ikke, 90 min.

Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Arabian Nights

Arabian Nights
Den arabiske verden fylder meget i medierne, men alt for ofte gennem billeder og historier, der reducerer landenes vidt forskellige demografier, kulturer og historiske baggrunde til en udflydende masse. Arabian Nights er en festival, der ønsker at sætte farver på paletten, give filmene kontekst gennem instruktørbesøg og formidle viden gennem særligt inviterede eksperter.

Der er åbningsfest med rap og Taybeh-øl den 19. august kl. 21-23, og flere debat-events end de nævnte vil komme til – følg med på cinemateket.dk og på Facebook-eventen Arabian Nights 2017.

Tak til vores samarbejdspartnere NASIM (Netværk af Studerende og Interesserede i Mellemøsten), Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, International Media Support og Dansk PEN.

Rasmus Brendstrup, Morten Mechlenborg Nørulf, Emma Yamina Sehili Wittendorff & Sepideh Heidaripour / Cinemateket
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år, september 1

22.09.2017Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene 'Storvask' skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude...

Børnebiffen 4-6 år, september

22.09.2017Hugormen har ry for at være aggressiv. I virkeligheden er den sky og bange for mennesker. Hvis den møder os på badestranden, stikker den hellere af, på trods af sit giftige bid. Men når den er su...

Miss Kiet's Children

22.09.2017’Miss Kiet’s Children’ følger gennem et år dagligdagen i en hollandsk skoleklasse for flygtningebørn. Børn fra bl.a. Syrien og Irak ankommer til en helt ny hverdag og et sprog, de endnu ikke forst...

Full Metal Jacket

22.09.2017Kubricks krigsfilm er både hensynsløs, komisk, rædselsvækkende og bevægende. Den lange åbningsscene skildrer, hvordan langhårede unge mænd omdannes til skaldede dræbermaskiner af stupide, nådesløse...

De uskyldige troldmænd

22.09.2017Andrzej Wajdas livlige, modernistiske portræt af jazzelskende unge bohemer i Warszawa har musik af Krzysztof Komeda, som også danner model for filmens hovedperson Andrzej, der arbejder som sportslæ...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412