Den mystiske Selskabsdame

August Blom (DK, 1917)

Den mystiske Selskabsdame (August Blom, DK, 1917)
Den berygtede forbryder Barra modtager en dag i sin hule, hvorfra han fører sin krig mod samfundet, besøg af en mand, der kalder sig agent Vilh. Frank - en mand, som påtager sig lyssky kommisioner af enhver art, men som undertiden, når det gælder et dristigt kup, må søge assistance hos Barra. Denne gang drejer det sig om følgende: et med verdensfirmaet "Osman" konkurrerende firma har opsporet, at en betroet mand, ingeniør v. Rosen, er undervejs til den by, hvor Frank har sit virkefelt. Den betroede udsendings mission er at overbringe direktøren for "Osman"-filialen tegningerne til en ny eksplosionsmotor, og Franks opgave er det at søge at tilvende sig disse tegninger, for hvilke hans klient har sat en pris på 40.000 francs. Barra går ind på at hjælpe, mod at Frank afstår det halve af honoraet til ham, og dette indvilliger Frank i.

Barra går straks i gang: han har hørt, at direktøren for "Osman"-filialen søger en selskabsdame, og Fru Barra, der ofte er sin mand en nyttig hjælper, udstyres med et par strålende anbefalinger og får pladsen. Nu kan fru Barra nemt meddele sin mand, at de værdifulde tegninger er ankommet, men da Barra samme dag forsøger at stjæle tegningerne, bliver han overrasket og når kun lige nøjagtigt at undslippe. Direktøren er nu så bange for endnu et attentat, at det besluttes at sende bud efter den berømte detektiv, Asbjørn Krag. Dette meddeler fru Barra sin mand, og Barra kan nemt smugle en revolver ind til sin hustru. Han instruerer hende i brugen af den, og da herrerne sidder i stuen med tegningerne fremme, affyrer hun skud i hallen, og herrerne glemmer i forvirringen tegningerne, og det er nemt for fru Barra at stjæle dem og kaste dem ud i haven til sin mand.

Nu er detektiv Krags mistanke til selskabsdamen vakt, og hun beordres til strengt bevogtet husarrest, men fru Barra frygter ikke: hun ved, at hendes mand ikke vil svigte hende. Ganske rigtigt har Barra udtænkt en snedig plan. Forklædt som montør stjæler han et sovende barn og firer det ned til en hjælper. Ved vuggen lægger han et brev, hvor han opfordrer direktøren til, at han uden problemer kan hente sin hustru. Herefter vil barnet blive bragt tilbage. Dette gennemføres, men detektiv Krag har arrangeret en lille list. Han anbringer en petroleumsdunk under Barras parkerede vogn, og da Barra og hans hustru kører bort, viser petroleumsstriben tydeligt vejen. Så snart direktør v. Spangens barn atter er sikkert i hus, følger Asbjørn Krag ved hjælp af en dygtig sporhund petroleumsstriben, der fører lige til forbryderens hemmelige hule, hvor Krag netop kommer tidsnok til at forhindre, at Barra giver Frank de vigtige tegninger.

ForlægEfter Stein Rivertons (Sven Elvestads) "Legationens Gidsel".
KategoriDK/Spillefilm - Stumfilm

Grundoplysninger

Dansk titelDen mystiske Selskabsdame
Andre titlerLegationens Gidsel
InstruktørAugust Blom
Dansk biografpremiere15.01.1917
ProduktionslandDanmark
ProduktionsselskabNordisk Films Kompagni
Print oplysninger ovenfor

Supplerende oplysninger

PremierebiograferPanoptikon
Tekniske data958 meter / 35 mm / Stum
Kommentar

Nordisk neg. nr. 1488.

Læs manuskriptet online på carlthdreyer.dk

Alle credits

Instruktion
August BlomInstruktion
Manus
Medvirkende
Vibeke KrøyerBarras hustru
Thorleif LundDirektør von Spangen
Magda Vang-FunderFru von Spangen
Erik HolbergIngeniør von Rosen
Anker KreutzAgent Frank
Peter NielsenAsbjørn Krag, detektiv

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

August Blom

Se mere om August Blom

Anmeldelser og artikler

Anmeldelse (ingen yderligere information)

Program - stumfilm & mikro (ingen yderligere information)

Filmens manus

Filmens manus kan ses på:

Det Danske Filminstituts Bibliotek
Gothersgade 55, 1.
1123 København K
Telefon 3374 3590
bibliotek@dfi.dk

Åbningstider

Mandag: lukket
Tirsdag: 12:00-19:00
Onsdag-torsdag: 12:00-17:00
Fredag: 12:00-16:00

Kontakt

DFI-Bogen
Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55
1123 København K
Tlf. +45 3374 3505
Fax +45 3374 3401
dfibogen@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412