Ghita Nørby

/F. 1935

Skuespiller. Født 11/1 1935. Datter af kammersanger Einar Nørby. Gift 1º i 1956 med arkitekt Mogens Garth-Grüner (1930-57), 2º 1963-69 med sanger og skuespiller Dario Campeotto, 3º 1970-78 med skuespiller Jørgen Reenberg, 4º i 1984 med kapelmester Svend Skipper.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole i 1955 med efterfølgende ansættelse ved teatret indtil 1959. Er flere gange i karrieren vendt tilbage til Det kgl. i længere perioder, men har spillet store roller på en række af landets scener. Ghita Nørby er nok den kvindelige skuespiller i nyere tid, der om nogen kan bære betegnelsen 'dansk teaters førstedame'. Hendes sceniske - og filmiske - virke har strakt sig over foreløbig 50 år, og vidner om en skuespiller, der har undergået en fantastisk udvikling fra at være den søde, uskyldsrene pige til at fremstille nuancerede og gribende kvindeportrætter. Dansk Kvindebiografisk Leksikon beskriver hendes roller over tid med følgende pointe: ".. de har det fælles, at de er fremstillet med al GNs solidaritet og indlevelse. Hun står aldrig ved siden af sine karakterer og udstiller dem, men tager altid rollerne på sig og arbejder seriøst med dem. [..] Mod, indsigt, fordybelse, professionalisme og arbejdsdisciplin har været nogle af nøgleordene i hendes kunstneriske udvikling".

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Bortset fra Poul Reichhardt har ingen dansk hovedrolleskuespiller af første rang medvirket i så mange dårlige film som Ghita Nørby. - "Jeg har faktisk aldrig sagt nej til et manuskript, ikke hvad jeg kan huske," sagde hun i Levende billeder 1996.

Som dansk films foretrukne artige, friske og lattermilde heltinde blev hun i slutningen af 1950'erne og 1960'erne et symbol på folkekomediernes kernesunde, men ofte syntetiske livsglæde. Men det dukke-yndige og spejderkække i hendes bløde smilehulstræk modsvaredes af en knejsende holdning tilsat en knivspids temperament - et varsel om senere triumfer.

Hun modnedes tidligere som teaterskuespiller end som filmstjerne. Det unge teaterhåb, der var stærk nok til at vende Det kgl. Teater ryggen, efter at Poul Reumert havde hvislet "Zahles Skole" af hende, og som i 1959 fik et gennembrud i den nyrealistiske "En duft af Honning", gik på lærredet stadig sødt smilende rundt i pjaskede komedier som "Min kone fra Paris" (1961), "Sømand i knibe" (1961) og "Flådens friske fyre" (1965).

Hun deltog ikke i 1960'ernes fornyende tendenser i dansk film - gjorde derimod et frustreret forsøg på en tysk karriere med "Ich suche einen Mann" (1966). Først i slutningen af 1970'erne optræder hun som rigtig voksen dramatisk filmskuespillerinde, med den enlige mor i Morten Arnfreds og Henning Kristiansens "Mig og Charly" (1978) som det afgørende vendepunkt. Inden da havde Ingmar Bergman instrueret hende i Det kgl. Teaters opsætning af "Misantropen" og givet hende ny selvtillid:"Min svaghed er en vis flagrende form, men han har givet mig troen på en ro, jeg ikke har turdet stole på før," udtalte hun på den tid.

Men selv så fremragende præstationer gav ingen større, interessante filmopgaver gennem det næste tiår - modne kvinder interesserer ret sjældent dansk film. I "Verden er fuld af børn" (1980) bliver det f. eks. kun til et mindre gæstespil som servitrice. Først i "Dansen med Regitze" (1989) får hun en ny forløsende rolle, som blev indgangsportalen til hendes filmkunstnerisk set rigeste tiår, 1990'erne.

Hendes start som purung heltinde i problemdramaet "Ung leg" (1956) placerer hende første gang i samspil med Frits Helmuth, der senere var hendes mand i "Dansen med Regitze" og "modstander" som kriminalkommissæren i "Her i nærheden" (2000). Hendes renskurede lillepigeydre, smilende uskyld og sikre timing gjorde hende hurtigt til selvskreven komedieheltinde, bedst i Annelise Reenbergs "Baronessen fra benzintanken" (1960), hvor hun klovner gnistrende veloplagt og bramfrit i sin vildkatte-rolle.

Normalt er hun nok mere animeret, men ikke stort mere interessant end datidens øvrige ingénuer, og et alt for fast samspil i disse år med den ferske Ebbe Langberg hjælper hende ikke. Forsøg på at udvide registeret, f. eks. som Brigitte Bardot-efterligning i "Tre må man være" (1959) og "holdt kvinde" i "Rikki og mændene" (1962), ændrer ikke det forudsigelige ved hendes præstationer. Seriøse forsøg i "Frihedens pris" (1960) og "Sekstet" (1963) er lige så mislykkede som filmene.

Klart bedst er hun under fast instruktion af Annelise Reenberg og Erik Balling. Især sidstnævnte ser noget selvstændigt og handlekraftigt hos hende. Efter at have spillet den yngste ugifte datter i "Den kære familie" (1962) klæder det hende at tage sagen i egen hånd som golddigger i fint samspil med Dirch Passer i Ballings "Hvis lille pige er du" (1963), og hun betager Ove Sprogøe som lysende dejlig og varm socialrådgiver i "Olsen-banden på spanden" (1969). Egon forelsket - det skulle aldrig gentage sig, men troværdigt er det, at Ghita udretter miraklet. Og Balling formår at gøre hendes overstadighed indtagende i "Ballade på Christianshavn" (1971).

En større (melo)dramatisk rolle har hun i kriminalfilmen "Kun sandheden" (1974), men filmen er kun løgn. Det kniber også med ægtheden i Edward Flemings kærlighedsfilm "Den korte sommer" (1976), hvor hun dog viser troværdig passion som provinsby-kvinden, der forelsker sig i en tysk officer (Henning Jensen). Og hun gør et tappert forsøg på at forlene den utro Fru Kryger i "Hærværk" (1977) med den tilstræbte sanselighed.

Men i løbet af 1970'erne finder hun samtidig - tilsyneladende med Ingmar Bergmans hjælp - endelig den indre ro, der er med til at skabe de bevægende, ambivalente, modne og søgende kvindeskikkelser i "Mig og Charly", "Matador", hvor hendes kloge, reelle Ingeborg Skjern står meget stærkt, og ikke mindst Leif Panduros tv-spil "Bertram og Lisa" (1975) og "Louises hus" (1977). Nu er der hemmelighedsfulde skygger og mangfoldige nuancer i hendes personlighed, der ikke længere søger så energisk efter at behage eller gøre indtryk, men har det nødvendige tilskud af dragende selvtilstrækkelighed.

Hun er sjov i et kort glimt i Hans Kristensens mislykkede farce "Undskyld vi er her" (1980), men ellers trækkes hun op gennem 1980'erne med uinspirerende roller i mere eller mindre mislykkede film. Af disse biroller er hendes ubesværet varme, forstående mor i Nils Malmros' "Århus by Night" (1989) bedst - men denne attraktive præstation overskygges af hendes fejrede film-comeback som Regitze i Kaspar Rostrups filmatisering af Martha Christensens "Dansen med Regitze" (1989). Det er tilladt at foretrække en Ingeborg Skjerns stille styrke i "Matador" for den urkraft, som hun her til tider lægger et geartrin for højt. Men hendes Regitze har sine uafviselige stjernestunder: dansen på bordet, protesten mod skolens uretfærdige behandling af sønnen. Hun har tilsvarende stærkt bevægende øjeblikke som kræftsyg mama i Susanne Biers svenske produktion "Freud flytter hjemmefra" (1991). En rolle, der udvider forvandlingen i "Dansen med Regitze": 1950'ernes føjelige og bøjelige lillepige er nu blevet ekspert i at fremstille magtfulde, men inderst inde sårbare kvinder. Styrken bekræftes i hendes suverænt beherskede præstation som den manipulerende mor Karin Åkerblom i Bille Augusts "Den gode vilje" (1992) efter Ingmar Bergmans manuskript. Hun er den eneste danske medvirkende, men står stærkt og intenst (og på fejlfrit svensk!) i en iøvrigt fremragende svensk rollebesætning.

Hendes jødiske mor i Liv Ullmanns "Sofie" (1992) er kun en lettere triviel, pudsig hyggetante i sammenligning med Bergmanfilmen, og endnu en mor-rolle i Susanne Biers aparte tragi-komedie "Det bli'r i familien" (1994) sætter gamle flagrende unoder i gang: hun er overstyret bizar og mangler det modspil, hun - i tilsvarende groteske omgivelser - får i "Riget" (1994) og "Riget II" (1997) takket være Ernst Hugo Järegaards Dr. Helmer. Med ham danner hun et fatalt kærlighedspar af en egen flænsende sort komik.

Hendes Marie Hamsun i Jan Troells "Hamsun" (1996) mangler - efter indledningens sjæleblottende opgør - det format, der kan gøre hende til Max von Sydows ligeværdige med- og modspiller. Til gengæld finder hun en ny, rap og skrap 1990'er-tone som Sofie Gråbøls refleksagtigt magtmisbrugende mor i Susanne Biers psyko-gyser "Sekten" (1997). Magtliderlig er hun også i Torben Skjødt Jensens lidet sete debutfilm "Manden som ikke ville dø" (1999), hvor hun har en åndsfremmed rolle som skråsikker psykiater.

Men i Kaspar Rostrups "Her i nærheden" (2000) efter en fortælling af Martha Christensen yder hun igen en af sine helt store præstationer, denne gang i en rolle, der er Regitze i negativ: en umiddelbart frastødende løvinde af en mor, der med al magt prøver at beskytte sin autistiske søn mod en mordanklage.

En kompromisløs præstation, der ikke et sekund angler efter nem sympati. Men vrissende mistænksomhed og kvælende moderkærlighed hindrer ikke denne kvindeskikkelse i at stå med en sjælden renhed i sine mest desperate øjeblikke, hvor styrken og varmen alligevel sætter sig igennem. Som i slutningens sene selverkendelse, hvor hun endelig spiller rent ud og får sin sidste, for sig selv fatale trumf lagt på: "Mor siger det!" [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Litteratur: Niels Birger Wamberg: Mine egne veje - Ghita Nørby i samtale med Niels Birger Wamberg (1995). Michael Moritzen: Respekt: Elleve samtaler om at være skuespiller (2011). Lea Korsgaard: Ghita: en biografi (2011).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Nøgle hus spejl 2015 Lily DK/Spillefilm
Stille hjerte 2014 Esther DK/Spillefilm
Jauja 2014 Medvirkende U/Spillefilm
Kustoden 2013 Kirsten DK/Kort fiktion
Halvbroderen 2013 Den gamle Tv-serie
Mennesker i solen 2011 Fru Sørensen U/Spillefilm
Carmen & Colombo 2011 Ældre dame Tv-serie
De vilde svaner 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Julefrokosten 2009 Medvirkende DK/Spillefilm
Ponyo på klippen ved havet 2009 Stemme U/Spillefilm
Original 2009 Harriet DK/Spillefilm
Det som ingen ved 2008 Ingrid Deleuran DK/Spillefilm
Maria Larssons evige øjeblik 2008 Frøken Fagerdal DK/Spillefilm
Gud, lugt og hende 2008 Medvirkende U/Spillefilm
Ken-Allen og friheden 2007 Fortæller U/Kort fiktion
O'Horten 2007 Fru Thøgersen U/Spillefilm
Walter & Virginia 2006 Virginia U/Spillefilm
Matador minder 2006 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Sange fra baggrunden 2006 Stemme DK/Spillefilm
Nanny McPhee - den fortryllende barnepige 2005 Stemme U/Spillefilm
Ørnen 2004 Thea Nellemann Tv-serie
Arven 2003 Annelise DK/Spillefilm
Ballerina 2002 Fortæller DK/Kort fiktion
Kokken 2002 Posedame DK/Kort fiktion
Karlsson på taget 2002 Stemme U/Spillefilm
Arsenik og gamle kniplinger 2002 Abby Tv-film
Livshunger 2002 Medvirkende Tv-serie
Grev Axel 2001 Baronesse Gjerløv DK/Spillefilm
En kort en lang 2001 Bine DK/Spillefilm
Sofies hjerte 2001 Bedstemor DK/Kort fiktion
Her i nærheden 2000 Fru Nielsen DK/Spillefilm
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Stemme DK/Spillefilm
Rejseholdet 2000 Bibi Tv-serie
Edderkoppen 2000 Ella Davidsen Tv-serie
Tut & Tone 1999 Tante Tut DK/Kort fiktion
Manden som ikke ville dø 1999 Helene Lorentzen DK/Spillefilm
Husets ære 1999 Viggos mor U/Spillefilm
Sandhedens hævn 1999 Sabina Tv-film
H.C. Andersen og den skæve skygge 1998 Stemme DK/Spillefilm
Mulan 1998 Stemme U/Spillefilm
Mer' Matador 1998 Medvirkende Tv-dokumentar
Sekten 1997 Monas kommende svigermor DK/Spillefilm
Riget II 1997 Rigmor Mortensen DK/Spillefilm
Hamsun 1996 Marie Hamsun DK/Spillefilm
Bryggeren 1996 Johanne-Louise Heiberg Tv-serie
De skrå brædder 1995 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Pocahontas 1995 Stemme U/Spillefilm
Babe - den kække gris 1995 Stemme U/Spillefilm
Pensionat Oskar 1995 Hjørdis U/Spillefilm
Riget 1994 Rigmor Mortensen DK/Spillefilm
Alle tiders jul 1994 Medvirkende Tv-serie
I Lars von Triers rige - en mand og hans tv-serie 1994 Sig selv Tv-dokumentar
Det bli'r i familien 1993 Lilli DK/Spillefilm
Fra Brandes til Rifbjerg 1993 Speaker DK/Dokumentarfilm
Sofie 1992 Frederikke, Sofies mor DK/Spillefilm
Den gode vilje 1992 Medvirkende U/Spillefilm
Guds gøgler - et portræt af Sam Besekow 1992 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Freud flytter hjemmefra 1991 Rosha, Angeliques mor U/Spillefilm
Smykketyven 1990 Rut U/Spillefilm
Dansen med Regitze 1989 Regitze DK/Spillefilm
Walter og Carlo i Amerika 1989 Flora Nymann, chefens kone DK/Spillefilm
Århus by Night 1989 Frederiks mor DK/Spillefilm
Kiki - den lille heks 1989 Stemme U/Spillefilm
Ved vejen 1988 Frk. Jensen, lærerinde DK/Spillefilm
Falsk forår 1988 Elisabeth Tv-film
Babettes gæstebud 1987 Fortællerstemme DK/Spillefilm
Hip hip hurra 1987 Henny Brodersen U/Spillefilm
Oviri 1986 Judiths mor DK/Spillefilm
Når vinden blæser 1986 Stemme U/Spillefilm
Ude på noget 1984 Ruth Tv-serie
Pengene eller livet 1982 Ellen Worm, Claus' tidligere kone DK/Spillefilm
Den ubetænksomme elsker 1982 Helena, Sannas mor DK/Spillefilm
Udvikling 1982 Marianne Steengaard Tv-serie
Kreditorer 1982 Medvirkende Tv-film
Ulvetid 1981 Anna DK/Spillefilm
Helligtrekongersaften 1981 Medvirkende Tv-film
Danmark er lukket 1980 Akademiker DK/Spillefilm
Kvindesind 1980 Bente, Lenes veninde DK/Spillefilm
Undskyld vi er her 1980 Sekretær DK/Spillefilm
Verden er fuld af børn 1980 Annemarie, servitrice DK/Spillefilm
Charly og Steffen 1979 Helle, Steffens mor DK/Spillefilm
Rend mig i traditionerne 1979 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Sanct Hansaften-spil 1979 Værtinden Tv-film
Elskeren 1979 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mig og Charly 1978 Helle, Steffens mor DK/Spillefilm
Matador 1978 Ingeborg Tv-serie
Tribadernes nat 1978 Medvirkende Tv-film
Alt på et bræt 1977 Skuespiller DK/Spillefilm
Hærværk 1977 Krygers kone DK/Spillefilm
Pas på ryggen, professor! 1977 Madame Natasha DK/Spillefilm
Louises hus 1977 Louise Tv-film
Historien om en moder 1977 Stemme DK/Kort fiktion
Tre søstre 1977 Medvirkende Tv-film
Den korte sommer 1976 Kirsten DK/Spillefilm
Figaros bryllup 1976 Medvirkende Tv-film
Det gode og det onde 1975 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Kun sandheden 1975 Ilse Brehmer DK/Spillefilm
Bertram og Lisa 1975 Lisa Tv-film
Misantropen 1974 Célimène Tv-film
Faderen 1974 Laura Tv-film
Et dukkehjem 1974 Nora Tv-film
Gamle dage 1974 Anna Tv-film
Det lykkelige skibbrud 1974 Pernille Tv-film
Den stundesløse 1973 Pernille Tv-film
Sejle op ad åen 1972 Aase Tv-film
Solens børn 1972 Elena Tv-film
Den levende vare 1972 Lisa Tv-film
Næsehornet 1972 Daisy Tv-film
Ballade på Christianshavn 1971 Frk. Hansen DK/Spillefilm
Nattens frelse 1971 Wish Luck Tv-film
Amour 1970 Kvinde i rammehistorien/Elisa DK/Spillefilm
Hurra for de blå husarer 1970 Frida, kokkepige DK/Spillefilm
Den røde rubin 1970 Embla DK/Spillefilm
Værelset 1970 Eva Tv-film
Alt, hvad jeg ejer, får jeg igen 1970 Ellinor Tv-film
Damernes ven 1969 Afdøde Jonsens elskerinde DK/Spillefilm
Olsen-banden på spanden 1969 Bodil, socialrådgiver DK/Spillefilm
Pelikanen 1969 Medvirkende Tv-film
Det er så synd for farmand 1968 Ulla Lind, sekretær DK/Spillefilm
Min kones ferie 1967 Bodil, Thorsens kone DK/Spillefilm
Far laver sovsen 1967 Bitten DK/Spillefilm
Elsk... din næste 1967 Brit, Svens 'problem' DK/Spillefilm
Nu stiger den 1966 Caroline, Justs stedtante DK/Spillefilm
Flagermusen 1966 Adele, Rosalindes kammerpige DK/Spillefilm
Jeg søger en mand 1966 Barbara Schönfelder U/Spillefilm
Pigen og millionæren 1965 Kvinde på gaden DK/Spillefilm
Flådens friske fyre 1965 Hanne, Knuds søster DK/Spillefilm
Sytten 1965 Vibeke DK/Spillefilm
Majorens oppasser 1964 Thomas' mor DK/Spillefilm
Tre piger i Paris 1963 Hanne DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Pigen DK/Spillefilm
Dronningens vagtmester 1963 Inger, Ibs kæreste DK/Spillefilm
Hvis lille pige er du? 1963 Eva DK/Spillefilm
Sekstet 1963 Lena, Peters veninde DK/Spillefilm
Det tossede paradis 1962 Pastorinde Edith Ibenholdt DK/Spillefilm
Han, hun, Dirch og Dario 1962 Marianne Borg DK/Spillefilm
Oskar 1962 Eva Hansen DK/Spillefilm
Rikki og mændene 1962 Rikki DK/Spillefilm
Den kære familie 1962 Ida, Jacobs datter DK/Spillefilm
Måske 1962 Elin Tv-film
Peters baby 1961 Tony DK/Spillefilm
Landsbylægen 1961 Grethe DK/Spillefilm
Den grønne elevator 1961 Ellinor, Hans' kone DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1961 Inger, Ibs kæreste DK/Spillefilm
Flemming på kostskole 1961 Frk. Birk DK/Spillefilm
Min kone fra Paris 1961 Irene DK/Spillefilm
Dr. Belhommes pensionat 1961 Elisabeth Tv-film
Sømand i knibe 1960 Eva Thygesen DK/Spillefilm
Baronessen fra benzintanken 1960 Anne DK/Spillefilm
Flemming og Kvik 1960 Frk. Birk, vikar DK/Spillefilm
Frihedens pris 1960 Lis DK/Spillefilm
Apollon fra Bellac 1960 Agnès Tv-film
Forår i Rosenborg Have 1960 Medvirkende Tv-film
Sandhedens hævn 1960 Medvirkende Tv-film
Ballade på Bullerborg 1959 Pia Hannibald Jensen, Hannibalds datter DK/Spillefilm
Charles tante 1959 Laura, Lohmans niece DK/Spillefilm
De sjove år 1959 Marianne, Jens' kone DK/Spillefilm
3 må man være 1959 Kate Halling DK/Spillefilm
Intrigerne 1959 Medvirkende Tv-film
Vagabonderne på Bakkegaarden 1958 Hanne DK/Spillefilm
Styrmand Karlsen 1958 Anne Marie, Valdemars søster DK/Spillefilm
Det lille hotel 1958 Birthe, Sylvias datter, køkkenpige DK/Spillefilm
Don Ferdinand 1958 Medvirkende Tv-film
Helte 1958 Medvirkende Tv-film
Aprilsnarrene 1958 Medvirkende Tv-film
Bundfald 1957 Else DK/Spillefilm
Skovridergaarden 1957 Eva Lund DK/Spillefilm
Soldaterløjer 1957 Medvirkende Tv-film
Ung leg 1956 Helle DK/Spillefilm
Lady og vagabonden 1955 Stemme U/Spillefilm
Vis alle

Priser og nomineringer

Download som PDF / Excel
Pris Premiereår Festivaler Film
Bedste Kvindelige Birolle:
Ghita Nørby
2004 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2004 Arven
Bedste Kvindelige Skuespillere:
Ghita Nørby
2001 Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2001 Her i nærheden

Festivaldeltagelse

Download som PDF / Excel
Festivaler Festivaldato Film
San Sebastian International Film Festival 20-09-2007 Arven
Belgrade Danish Film Event 18-04-2007 Arven
Tel Aviv Cinematheque 04-12-2006 Arven
Maputo - Royal Danish Embassy 03-05-2006 Arven
Thessaloniki International Film Festival 27-03-2006 Arven
Göteborg International Film Festival 27-01-2006 Arven
Kuala Lumpur EU Film Festival 01-11-2005 Arven
Bukarest EU-Filmfestival 02-05-2005 Arven
Pretoria EU Film Festival 01-05-2005 Arven
Ankara EU-Film Festival 24-02-2005 Arven
Malta - Denmark Week 18-02-2005 Arven
Malta Eu festival 16-01-2005 Arven
Newcastle Northern Lights Film Festival 18-11-2004 Arven
Lithuania Scanorama Film Forum 11-11-2004 Arven
La Paz, Eu Film Festival 08-11-2004 Arven
Kiev Molodist Int. Film Festival 23-10-2004 Arven
Sao Paulo Int. Film Festival 22-10-2004 Arven
Dublin - Scandinavian Film Festival 15-10-2004 Arven
Santo Domingo International Film Festival 07-10-2004 Arven
Reykjavik Danish Wave 01-10-2004 Arven
Haifa International Film Festival 30-09-2004 Arven
Helsinki Film Festival 16-09-2004 Arven
Galway International Film Festival, Film Fleadh 06-07-2004 Arven
Roskilde Festivalen - Manden med Cameraet 24-06-2004 Arven
St. Petersburg - Festival of Festivals 23-06-2004 Arven
Seattle International Film Festival 20-05-2004 Arven
Vilnius International Film Festival 30-04-2004 Arven
Washington DC International Film Festival 21-04-2004 Arven
San Francisco Int. Film Festival 15-04-2004 Arven
Istanbul Int. Film Festival 10-04-2004 Arven
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 17-03-2004 Arven
Mexico City Intl Contemp FF 19-02-2004 Arven
Singapore Nordic Film Festival 12-01-2004 Arven
Washington National Gallery of Art 10-01-2004 Arven
Havana International FF of New Latin Cinema 02-12-2003 Arven
Prague Europa Cinema Conference 27-11-2003 Arven
Los Angeles, AFI Int. Festival 06-11-2003 Arven
Lübeck, Nordische Filmtage 30-10-2003 Arven
London Film Festival 22-10-2003 Arven
Hamptons Film Festival 22-10-2003 Arven
Goa - Int. Film Festival of India 09-10-2003 Arven
Ghent Flanders Int. Film Festival 07-10-2003 Arven
Hamburg FilmFest GmbH 19-09-2003 Arven
San Sebastian International Film Festival 18-09-2003 Arven
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 17-08-2003 Arven
Bangkok International Film Festival 16-11-2002 Her i nærheden
Lübeck, Nordische Filmtage 31-10-2002 Her i nærheden
Tehran Fajr International Film Festival 01-02-2002 Her i nærheden
Ouagadougou EU-Film Festival 01-12-2001 Her i nærheden
Poznan Denmark At The Castle 15-11-2001 Her i nærheden
Sao Paulo Int. Film Festival 19-10-2001 Her i nærheden
Denver International Film Festival 11-10-2001 Her i nærheden
Durban International Film Festival 17-09-2001 Her i nærheden
Jerusalem Int. Film Festival 18-07-2001 Her i nærheden
Sydney Film Festival 08-06-2001 Her i nærheden
Stuttgart Ludwigsburg Film Festival 06-06-2001 Her i nærheden
Seattle International Film Festival 17-05-2001 Her i nærheden
Paris Scandinavian Film Festival 28-03-2001 Her i nærheden
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 14-03-2001 Her i nærheden
Portland International Film Festival 09-02-2001 Her i nærheden
Los Angeles Scandinavian Film Festival ASFLA 26-01-2001 Her i nærheden
Palm Springs Nortel Int. Film Festival 12-01-2001 Her i nærheden
New York Scandinavian House 09-01-2001 Her i nærheden
Torun, Camerimage 02-12-2000 Her i nærheden
Washington EU Film Showcase - AFI 27-10-2000 Her i nærheden
Valladolid International Film Festival 20-10-2000 Her i nærheden
Ghent Danish Focus 10-10-2000 Her i nærheden
Busan International Film Festival 06-10-2000 Her i nærheden
Warsaw International Film Festival 05-10-2000 Her i nærheden
Hamburg FilmFest GmbH 25-09-2000 Her i nærheden
Montreal World Film Festival 24-08-2000 Her i nærheden
Hollywood Film Festival 02-08-2000 Her i nærheden
Brisbane International Film Festival 27-07-2000 Her i nærheden
Karlovy Vary International Film Festival 05-07-2000 Her i nærheden
Melbourne Church In Australia 07-06-2000 Her i nærheden
Cannes, Festival de 10-05-2000 Her i nærheden
Berlinale 09-02-2000 Her i nærheden
London Film Festival 01-11-1999 Her i nærheden
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

DFI-Nyheder og artikler

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412