Danske film på Berlinalen 2020

BERLIN 2020. Jeanette Nordahls 'Kød & blod' får verdenspremiere på Berlin Filmfestivalen, mens Anders Morgenthaler og Mikael Wulffs 'Mugge & vejfesten' gør sig klar til at møde festivalens yngste publikum. Få overblik over de danske film på årets store filmfest i Berlin med start 20. februar.

Når Berlin Filmfestivalen 2020 snart åbner dørene for publikum, filmfolk, branche og presse, bliver det med fire danske titler i det omfattende program med mere end 400 film fra den ganske verden. 

'Kød & blod', der kan ses herhjemme fra 12. marts, får verdenspremiere i Panorama, en sektion med fokus på modige og anderledes filmhistorier. Sidse Babett Knudsen indtager en central rolle i Jeanette Nordahls debutspillefilm skrevet af Ingeborg Topsøe, en familiefortælling der giver et nådesløst indblik i fællesskabets destruktive magt. Filmen kan vinde en publikumspris, en række tværgående priser fra uafhængige juryer samt, også på tværs af flere festivalsektioner, for bedste debutfilm.

'Mugge & vejfesten' kan fejre international premiere i Generation Kplus. Filmen er hermed i spil til en krystalbjørn for bedste børnefilm. Anders Morgenthaler og Mikael Wulffs animerede komedie om Mugge, der håber på at føre sin mor og far sammen igen ved at stable den bedste vejfest nogensinde på benene, havde dansk premiere 26. september og blev et af efterårsferiens store trækplastre. Filmen har til dato solgt 174.000 billetter i biografen.

I ungdomsprogrammet Generation 14plus får kortfilmen 'Babylebbe' verdenspremiere. Instruktør Tone Ottilie har skrevet historien om Frede i det københavnske queer-miljø sammen med Ida Åkerstrøm Knudsen. Den 19-minutter lange film kan vinde en krystalbjørn for bedste ungdomskortfilm.

Webserien 'Sex' vises i Berlinale Series, en sektion som blev introduceret på festivalen i 2015 for at afspejle det voksende marked for kvalitetsserier. Asta Kamma August spiller hovedrollen som Cathrine, der prøver at finde balancen mellem kærlighedens tryghed og lystens kaos. Seriens seks korte afsnit er instrueret af Amalie Næsby Fick og skrevet af Clara Mendes.

Endelig er Victoria Carmen Sonne udvalgt som en af ti europæiske stjerneskud, Shooting Stars, der får en særlig promovering under Berlinalen. Initiativet giver den danske skuespiller og hendes unge europæiske kolleger mulighed for at møde presse, castere og filmfolk for dermed at sætte ekstra skub i en international karriere.

Se mere på Berlin Filmfestivalens hjemmeside, hvor det fulde program er offentliggjort


Dansk film i Berlin 2020

Få overblik over dansk deltagelse ved årets Berlin Filmfestival, som løber fra 20. februar til 1. marts:

Panorama

 • Kød & blod af Jeanette Nordahl. 
  Manus: Ingeborg Topsøe.
  Produktion: Eva Jakobsen, Katrin Pors, Mikkel Jersin for Snowglobe.  

Generation Kplus

 • Mugge & vejfesten af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler. 
  Manus: Mikael Wulff og Anders Morgenthaler.
  Produktion: Julie Lind-Holm og Jonas Bagger for Zentropa og New Creations. 

Generation 14plus

 • Babylebbe (kortfilm) af Tone Ottilie. 
  Manus: Tone Ottilie og Ida Åkerstrøm Knudsen
  Produktion: Mille Astrup for Ash Production med støtte fra Filmværkstedet

Berlinale Series

 • Sex (serie) af Amalie Næsby Fick
  Ide og manus: Clara Mendes
  Produktion: Marta Mleczek for Profile Pictures 

Shooting Star

 • Victoria Carmen Sonne er udvalgt som en af ti unge, europæiske skuespiltalenter, der får en særlig plads i rampelyset på festivalen.

Koproduktioner med dansk deltagelse

 • Little Girl af Sébastien Lifshitz (Panorama)
  Fransk-dansk dokumentarfilm.
  Dansk koproduktion: Monica Hellström for Final Cut for Real.

Læs om filmene: