Mød filmkonsulenten: Heidi Kim Andersen

INTERVIEW. Heidi Kim Andersen har siden januar været ansat som konsulent for kort- og dokumentarfilm. Hør her hendes tanker om jobbet som filmkonsulent, hvad der efter hendes mening er særligt ved dansk dokumentarfilm og hvad der kendetegner et godt filmprojekt.

I dette afsnit af vores interviewserie med konsulenterne bag Filminstituttets støtteordninger kan du møde Heidi Kim Andersen, der er konsulent for dokumentarfilm og korte fiktionsprojekter:

Konsulentsystemet

I denne videoserie kan du møde Filminstituttets konsulenter (se hele serien). 

Konsulentsystemet blev indført i Danmark i 1972 og er efterfølgende indført i flere andre lande.

Konsulenterne foretager den endelige kunstneriske vurdering af manuskript- og produktionsforslag og afgiver forslag til direktionen om anvendelsen af midler til manuskriptudarbejdelse og produktion af spillefilm og kort- og dokumentarfilm (Filmloven §6).

Filmkonsulenterne er ansat i tidsbegrænsede stillinger og fungerer som individuelle beslutningstagere. Baggrunden for ordningen er blandt andet et ønske om at undgå at træffe afgørelser ved konsensus eller afstemning – og i erkendelse af, at det er vanskeligt at lave objektive kriterier for god filmkunst.

Konsulentordningen blev i 1989 suppleret af en støtteordning, der retter sig mod fiktionsfilm med populærkulturelle kvaliteter, nu kaldet Markedsordningen.

Følg os på YouTube