Paranoia nomineret til en Global Production Award

Bæredygtighed. SF Studios’ danske thriller ’Paranoia’ er nomineret til en Global Production Award i kategorien Sustainable Production Award (Scripted) for dens bæredygtige produktion.

’Paranoia’ er nomineret til en Global Production Award i kategorien Sustainable Production Award (Scripted) for dens bæredygtige produktion, der som den første danske spillefilm nogensinde fik en Green Film-certificering

Global Production Awards har særligt fokus på banebrydende og enestående location- og produktionsarbejde og finder sted i Cannes under årets Cannes Film Festival den 20. maj. ’Paranoia’ er nomineret sammen med bl.a. den nyeste sæson af HBO-serien ’True Detective’ og Apple+-serien ’Hijack’. 

Filmens producere Julie Rix og Mia Myrälf og sustainability manager Anne Ahn Lund skriver:

“Vi er meget glade og stolte over, at vores produktion ’Paranoia’ er nomineret til en Sustainable Production Award i konkurrence med store amerikanske og engelske studieproduktioner. Det er stort, at SF Studios’ målrettede indsats for at skubbe på den grønne omstilling i den danske filmbranche nu også bliver bemærket internationalt, og at vi får repræsenteret et godt nordisk samarbejde i Cannes.”

'Paranoia' er en overnaturlig thriller baseret på en bog af samme navn, skrevet af Birgitte Lorentzen. Filmen er instrueret af Kari Vidø, skrevet af Birgitte Lorentzen og Henrik Kristensen og produceret af Julie Rix og Mia Myrälf for SF Studios med støtte fra Filminstituttet. Filmen havde dansk biografpremiere den 8. februar 2024.

Global Production Awards uddeles af Media Business Insight, der udgiver bl.a. Screen International og KFTV. Læs mere om Global Production Awards.