Støttede spil - 2013

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

 Produktions- og større udviklingsstøtter

Affordable Space Adventures (tidl: Uexplore / tidl. Spaceship Adventure) 

Genre: SciFi puzzle stealth game 
Platform: Wii U
Producent: KnapNok Games ApS i samarbejde med Nifflas
Støttebeløb: DKK 485.000 (projektudvikling)

AFFORDABLE SPACE ADVENTURES er et SciFi spil, hvor man skal navigere et rumskib rundt på en fremmed og fjendtlig planet. I det ukendte miljø, hvor væsener gemmer sig i tågen, skal man snige sig forbi fjender og undgå forhindringer. Spillets gameplay fokuserer på den tekniske styring af rumskibet og udnytter Wii U platformens særlige mulighed for at veksle mellem en personlig skærm i spillerens controller og TV-skærmens store billede. Desuden åbner denne form op for asymmetrisk co-op spil, hvor to spillere med forskellige opgaver samarbejder om at styre rumskibet sikkert frem.

Forced 2: The Rush (tidl: Arena World)

Genre: Action RPG med level editor 
Platform: Online PC / Mac / Linux og konsol
Producent: BetaDwarf ApS
Støttebeløb: DKK 580.000 (projektudvikling)

FORCED 2: THE RUSH er et spil, der står på skuldrene af spillet FORCED (Støttet 2011 - se nedenfor). FORCED er et arenabaseret gladiator spil, hvor op til 4 spillere nedkæmper computerstyrede fjender ved hjælp af et tæt samarbejde. ARENA WORLD er en udvidelse af spilet, hvor spillerne selv kan designe baner (arenaer) via en avanceret editor, der både sætter en i stand til at formgive arena og landskab, men også til at udtænke et spilforløb hvor fjender og deres våben kan tilpasses og indsættes løbende gennem kampen udfra arena-skaberens selvdefinerede koreografi. Derefter kan andre spillere kæmpe i den brugerskabte arena via et online community. Skabere af arenaer kan konkurrere om at frembringe de mest spektakulære og populære baner, som vil blive benyttet i online-turneringer organiseret af udviklerne. 

Mutazione

Genre: Adventure game 
Platform: PC / Mac / Linux
Producent: Die Gute Fabrik ApS
Støttebeløb: DKK 824.000 (projektudvikling)

MUTAZIONE er et eksplorativt 2D adventure spil, hvor spilleren - som pigen Kay - udforsker en sær og frodig parallel verden befolkede af venlige mutater. Efter et motorcykelstyrt er Kay havnet i en tropisk skov med et alsidigt planteliv. Efter en tur gennem skoven er hun i en landsby ved navn Mutazione fyldt med usædvanlige indbyggere. Hun ved ikke hvordan hun endte der, men ved at tale med dem og lære planternes hemmeligheder at kende, begynder hun at ane en vej ud af skoven. Både den rige grafik og spillets musik forandrer sig dynamisk, både efter døgnets timer og desuden påvirket af særlige frø der kan plantes og vokse op. Måske planten sætter en frugt, der kan gives som gave til indbygger, og dermed åbner op for en ny fortælling og nye spor til både byens og Kays egen historie.

Runtales ( tidl. Run For Your Life)

Genre: Motionsspil
Platform: Smartphone
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) + 330.000 (projektudvikling)

RUNTALES er et lokations-baseret løbespil til iOS og Android. Spillet udfolder sig under motions-løbeture, hvor spilleren prøver at gennemføre en historie med en række løbe-udfordringer. Spillerens løbehastighed påvirker flowet og udviklingen i de enkelte scenarier, der alle på humoristisk vis tager udgangspunkt i, at spilleren er på flugt fra en frygtelig fare. Hvert scenarie har et særligt tema, der kommer til udtryk gennem musik, lydeffekter og oplæsning. Historierne er inspireret af virkelige hændelser, men har også karakter af fantasirejser i stil med Tintins eventyr. Spillets gameplay tillader, at spilleren påvirker handlingen igennem sin løbeadfærd. Ved at løbe hurtigere eller langsommere kan spilleren fx undslippe akutte farer eller opsamle ressourcer. 

Sentree ( tidl. Zumbie: Blind Rage)

Genre: Cooperative survival game
Platform: Smartphone, tablet, PC
Producent: Glitchnap I/S
Støttebeløb: DKK 270.704 (projektudvikling)

SENTREE (arbejdstitel) er et socialt spil baseret på samarbejde mellem 2 til 100 spillere i samme rum. Spillet kræver to enheder, fx mobiltelefon og tablet i et lille setup eller mobiltelefon og computer med projektor i et stort setup. En spiller har rollen som 'Shooter', der enten har bind for øjnene eller ikke kan se skærm nummer to. De andre spillere har rollen som 'Spotters', der mundtligt skal hjælpe 'Shooter' med at lokalisere fjender. Shooter befinder sig i en virtuel verden, hvor en flok zombier kommer mod ham. Han kan ikke se dem, men han vender sig rundt i spilverdenen ved fysisk at dreje sig rundt om sig selv. Hans mobiltelefon fungerer som shotgun. De andre spillere - Spotters - er Shooters øjne. De råber beskeder om, hvorfra angrebene kommer og har til opgave - ud fra de informationer de har på deres skærm - at hjælpe Shooter til at skyde i den rigtige retning og overleve længst muligt. 

Stikbold!

Genre: Sport, local multiplayer
Platform: Konsol
Producent: Reignbros I/S
Støttebeløb: DKK 250.000 (projektudvikling)

STIKBOLD! er et hurtigt og sjovt spil for børn og unge i 2013, helt tilbage til dem der var børn i 1973. Spillet er løst baseret på 70'ernes og 80'ernes absolut mest populære tidsspilde i frikvarterene mellem hjemkundskab og træsløjd, og drager inspiration fra datidens ikoniske sportsstjerner, karakteristiske farveskemaer og klassiske film og TV-serier, som Björn Borg, Rocky, M.A.S.H. og Hill Street Blues. Stikbold! fokuserer på spillernes interaktion med hinanden og opfordrer til samarbejde, kammeratlig hånen og skulderlammere, både i og udenfor spillet. Stikbold! kan spilles af op til seks spillere. Alene enten som træning til opgøret mellem venner eller i den omfattende historie, der følger hovedpersonen Björns rejse fra falleret fiasko til toppen på den internationale Stikbold!-liga.

Tall Tales – Highway to Heaven

Genre: Action puzzle 
Platform: Tablet iOS
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 300.000 (projektudvikling)

TALL TALES - HIGHWAY TO HEAVEN er et action-præget puzzle-spil med elementer af slapstick og adventure. Universet er 1700-tallets engelske landevejsrøvere á la Dick Turpin. Spilleren har rollen som den - naturligvis uretfærdigt - hængte landevejsridder, der nu, reduceret til skelet, kæmper for at finde vej ind i "Highwayman Heaven". Spillet foregår i løb som i et endless runner spil, for hundene er efter dig, og du må bruge dine egne knogler for at distrahere hundene, mens du stjæler det guld, der - måske - vil sikre dig entreen til landevejsriddernes himmel.

The Reaper (tidl. Let´s Dance)

Genre: Puzzle
Platform: Tablets
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 466.000 (projektudvikling)

THE REAPER er et puzzle-spil til tablets. Spilleren styrer Døden, der er ude at høste sjæle, men som ikke tåler sol og derfor kun kan bevæge sig i skyggen. Døden benytter de genstande og muligheder, der er et givet sted - både til at holde sig i skyggen og til at foresage det nødvendige dødsfald. En død rotte i brønden der drikkes fra, en våge i isen eller et uheld under slibningen af høst-leen. Fatale uheld for spillets karakterer, men vi ved, at Døden har en finger med i spillet. Døden er ikke en almindelig karakter - han har stil - og bevæger sig kun i dansetrin. Han er inspireret af de mange kulturhistoriske afbildninger, der findes af dødedans og af døden som en person, ikke mindst som 'Manden med een'. Spillet har tidligere været støttet til projektudvikling i efteråret 2012.

Yderst Hemmeligt

Genre: Adventure, dokumentar
Platform: Tablet
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) + 620.000 (projektudvikling)

YDERST HEMMELIGT er et spil i adventure genren, men med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efterretningstjeneste under den kolde krig. Historien bygger på instruktøren Trine Laiers egen opvækst, og en del af materialet er dokumentarisk materiale fra hendes proces med at finde ud af, hvad forældrene egentlig foretog sig dengang, og hvordan deres verdensbillede afspejlede både den kolde krig og datidens teknologi. Spillet kombinerer træk, fra adventure-genren med minispil bygget over aktiviteter forbundet med koldkrig og efterretningsaktivitet. Dertil kommer elementer af animeret dokumentar.

 Mindre udviklingsstøtter

 
 
Brainz!
Genre: Tactical casual game
Platform: Mobile
Producent: House on Fire ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Eventyr Med Ord
Genre: Læringsspil
Platform: Tablet
Producent: Gamecraft
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Fuzzy House (tidl Fuzzy Home)
Genre: Casual game / kreativ leg / rollespil
Platform: iPad
Producent: Tripledesign
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 


Lillefinger - ska´ vi lege?
Genre: Adventure / point'n'click
Platform: Tablet
Producent: Copenhagen Bombay Rights ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

 
 
Moontide Traveler
Genre: Musisk puzzle spil
Platform: iOS og Android
Producent: Play & Grow ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Monster Kedelig
Genre: Børnespil
Platform: Tablets og telefoner
Producent: Apparatus ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Musicians
Genre: Musikspil / læringsspil
Platform: Smartphone og tablet
Producent: Kilowatt
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Pathcommander
Genre: Puzzle
Platform: Tablets og mobile anordninger
Producent: Dailywrestler
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Shrug Island (tidl. Shrug Worlds)
Genre: 2D Puzzle Adventure
Platform: iPad, Mac/PC Browser
Producent: Amuza Media
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Space on Earth
Genre: Bevægelsesbaseret mobilspil
Platform: Smartphone
Producent: Hybrid Play and Games
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Tradefleet Tycoon
Genre: Strategi / Edutainment 
Platform: Smartphone og tablet
Producent: Pixel Pandemic ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)