Støttede spil - 2016

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

 Produktions- og større udviklingsstøtter

Deep Rock Galactic 

Genre: First person co-op action explorer
Platform: PC – efterfølgende evt. PS4 og Xbox One
Producent: Ghost Ship Games ApS
Støttebeløb: DKK 1.488.960 (projektudvikling)
 
DEEP ROCK GALACTIC er et actionfyldt kooperativt spil, som blander elementer fra science fiction og fantasy. Spillerne har rollen som dværge, der - tro mod fantasy-traditionen - ernærer sig ved minedrift. De er hårdkogte, rumfarende borebisser, som udforsker farefyldte huler på fjerne planeter og asteroider i jagten efter sjældne mineraler. Hulerne genereres tilfældigt af computeren, og er forskellige ved hver gennemspilning. Spillet spilles af op til fire spillere i samarbejde over netværk, og hver spiller ser spiluniverset i første persons perspektiv.

Echo (tidl. Project 1)

Genre: SciFi action adventure 
Platform: PC
Producent: Ultra Ultra ApS
Støttebeløb: DKK 738.596 (projektudvikling)  

ECHO er et SciFi Action Adventure-spil med elementer af stealth og survival. Spilleren har rollen som en kvindelig rumrejsende, der – langt ude i fremtiden – ankommer til et sagnomspundet palads, gemt i en fjern afkrog af galaksen. Her håber hun at kunne bruge glemte teknologier til at bringe manden Foster tilbage fra de døde. Hun er alene, kun med rumskibets AI til at holde hende ved selskab, men snart forandrer alt sig. Spillet har tidligere modtaget støtte til projektudvikling.

Expeditions: Viking

Genre: RPG / Turbaseret strategispil
Platform: PC 
Producent: Logic Artists ApS
Støttebeløb: DKK 900.000 (projektudvikling)  

EXPEDITIONS: VIKING er et tur-baseret rollespil med stærke elementer af strategi og en vægt på historisk autenticitet. Spilleren står i spidsen for en lille gruppe vikinger, og har til opgave at udforske fremmede egne for - gennem handel eller plyndring - at vinde ressourcer til at forsvare sin hjemby i Danmark, etablere handelsruter eller opbygge alliancer og øge sin indflydelse. Spillet blander rollespilsgenrens fokus på dialogbaserede narrativer med strategispillenes fokus på ressourcestyring og detaljerede kampe. 

Felix the Reaper (tidl. The Reaper) 

Genre: Puzzle adventure
Platform: PC/Konsol(PlayStation)
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 568.713 (projektudvikling)  

FELIX THE REAPER er et spil, hvor spilleren styrer Døden – The Reaper – der arbejder for The Ministry of Death. Han sikrer, at døden indtræfffer planmæssigt og høster sjælene. Det er dog ikke helt let, da han ikke tåler sollys, og derfor kun kan bevæge sig i skyggerne i de dødeliges verden, hvilket stiller spileren overfor sindrige opgaver for at få opgaven løst.  Spillet har en absurd og sort humor, eksempelvis udtrykt i den swing-dansende overvægtige knoglemand, men humoren er blandet med alvor i et rigt visuelt og animeret univers med kunsthistorisk klangbund. 

Let´s play a story 


Genre: Sandkasse-spil med fortællinger
Platform: Tablets og smartphones
Producent: Savannah Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 242.826  (projektudvikling)  

LET’S PLAY A STORY er et kreativt sandbox-spil for de 6-9-årige og deres forældre med fokus på historiefortælling. Spilleren skaber sine egne historier med udgangspunkt i Æsops fabler og filmer dem ved at bruge iPad’en som kamera i en tre-dimensionelt opstillet verden. Twistet er, at mens handlingen afspilles, kan spilleren frit bevæge sin iPad rundt for at kigge forskellige steder hen – som et vindue ind i spillets univers. Filmen optages og lagres og kan afspilles eller deles med andre via sociale netværk. Spillet er tænkt til både at benyttes for sjov i hjemmet, men er også tænkt som et læremiddel til brug i indskolingen.

Dr. Dungeon (tidl. Mewhaven)

Genre: Action RPG 
Platform: PC/MAC/Linux
Producent: Tough Guy Studios ApS
Støttebeløb: DKK 460.635 (projektudvikling)  

DR. DUNGEON er en twistet udgave af fantasy rollespil, med modige helte som bevæger sig ned i underjordiske huler på jagt efter skatte og monstre. Det hele er gengivet i retro-inspireret pixel-grafik. Spiloplevelsen er action-præget og hektisk med fokus på løbende kampe mod horder af monstre. Spillet placerer sig i den såkaldte Rogue like genre, hvor spillets baner genereres tilfældigt, og hvor udfordringerne derfor er nye ved hver ny gennemspilning. Som noget nyt tilføjer DR. DUNGEON genren et element af detektivoplevelse og opdagelse af hemmeligheder, som rækker ud over den enkelte gennemspilning.

Midfall 

Genre: Co-op Beat ’em up
Platform: PC/Konsoller
Producent: Reign Bros IVS
Støttebeløb: DKK 637.032 (projektudvikling)  

MIDFALL er et humoristisk slå-på-tæven spil baseret på samarbejde mellem flere spillere (’co-op brawler’). Det foregår i et farverigt univers - Midfall - som er en genkendelig idyllisk lilleby langt ude på landet. Men byen trues ofte af ballademagere, så eksempelvis både bagerdamen og smeden må rykke ud og uddele bøllebank - uanset om det en vildtløbende tyr eller en flok ophidsede lastbilchauffører, der provokerer. Kampene udspiller sig mest af alt som en slags karikeret og overdrevet show wrestling, og humoren i spillet opstår i mødet mellem den overdrevne kampæstetik og den genkendelige karikatur af det skandinaviske lilleby-samfund.

Mur 

Genre: Børnespil/interaktiv historie
Platform: Tablets – iOS og Android
Producent: Step In Books ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) + 730.000 (projektudvikling)
 
MUR tager afsæt i en endnu ikke udgivet finsk børnebog af forfatter Kaisa Järnefelt og illustrator Anne Vasko om bjørnen Mur, som hellere vil lege end at forberede sig på vintersøvnen. Spilleren guider Mur gennem en række interaktive tableauer baseret på bogens handling. Spillet er specielt udviklet til tablets, og kombinerer en illustreret e-bog med en forenklet form for VR-oplevelse. 

Nima 

Genre: Puzzle-adventure
Platform: Tablets/mobil
Producent: KAPAW! Games IVS
Støttebeløb: DKK 500.000 (udvikling)  

NIMA er et levelbaseret puzzle adventure spil til tablets og smartphones. Spillet fortæller om den tibetanske dreng Nimas farefulde dannelsesrejse og samtidigt udfolder denne historie sig i et spilmekanisk avanceret puzzle spil, hvor ens rumlige sans udfordres. Kernen i gameplay er en spilverden udformet som en slags Rubriks-terning, hvor Nima befinder sig på de øverste felter, men hvor spilleren løbende kan dreje nye elementer op for at løse opgaver i, hvad man kunne kalde for en dynamisk labyrint. På alle sider af terningen er der terræn såsom bjerge og buske, og siderne på terningen kan roteres for at hjælpe Nima igennem banerne. 

Sinking feeling 

Genre: Cooperativt stealth game
Platform: Playstation VR
Producent: Copenhagen Game Productions ApS
Støttebeløb: DKK 917.000 (udvikling)  

SINKING FEELING er et asymetrisk co-op spil for to spillere, hvor den ene spiller bruger VR-briller, mens den anden spiller ser på tv-skærmen. Begge spillere befinder sig på den samme undervandsmission, hvor den, der kigger på skærmen, styrer en stor ubåd, mens den, der har VR-brillerne på, ligger ude foran ubåden i sin særlige – noget skrøbelige - dykkerdragt. De skal nu klare missioner, hvor samarbejde er en absolut nødvendighed for at overleve det imponerende, men ikke altid venligsindede, dyreliv. Tonen er mørk og dyster, men med et humoristisk tegneserieagtigt twist i designet af karakterer og udstyr.

To Be A Whale 

Genre: Læringsspil
Platform: PC/Mac
Producent: Lohika ApS
Støttebeløb: DKK 430.000 (udvikling)
 
TO BE A WHALE er et læringsspil, hvor spilleren kan lære grundprincipperne i programmering ved at kontrollere en nyfødt pukkelhval. Hvalfamilien er ved at forberede den årlige 7000 km vandring fra Cape Verdes ynglesteder til det nordlige Norges jagtområder. Spilleren har meget at lære for at følge med - hvordan man svømmer og ånder, hvordan man bryder overfladen, og hvordan hvaler kommunikerer med sang. 
Ved at engagere sig i hvalens færd engageres spilleren samtidig i at forstå mange metoder for, hvad det vil sige at programmere en computer.

Trailmakers (tidl. Pioneers) 

Genre: Konstruktionsspil
Platform: PC/Evt. konsoller
Producent: Lightbulb ApS
Støttebeløb: DKK 1.487.380 (projektudvikling)  

TRAILMAKERS er et spil, hvor spilleren ud fra sin egen fantasi og et stort arsenal af byggematerialer kan bygge utrolige fartøjer, som man derefter kan teste ved at køre ræs, klare udfordringer eller ved at udforske spillets barske og til tider fjendtlige ørkenlandskab. Dette kan gøres sammen med andre spillere - typisk inviterede venner, og der sigtes efter en åben legende og social oplevelse. Spilverdenen er fysikbaseret hvilket giver en righoldig mulighed for at definere sine egne mål og udfordringer.

Wartile

Genre: Strategispil
Platform: PC via STEAM, efterfølgende evt. konsoller
Producent: Playwood Project ApS 
Støttebeløb: DKK 600.000 (produktion)  

WARTILE er et strategispil, der blander elementer af real time strategy med elementer af turn based strategy, og foregår i en stiliseret miniatureverden med vikinger og riddere. Spillet fungerer både som single player og multiplayer og har reference til taktiske brætspil, blandt andet ved at spillets figurer er modelleret som detaljerede miniature soldater, der i lighed med fysiske brikker står på en base. Spiluniverset er et 3D landskab, men med tydelige markeringer af felter, der definerer, hvor figurerne kan stå. Spillet placerer sig som mid core i spændet mellem casual spil og mere komplekse, langvarige strategi spil.

Yderst hemmeligt 

Genre: Dokumentarisk adventure
Platform: iOS/android tablets, senere evt. PC/Mac
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 1.200.000 (produktion)
 
YDERST HEMMELIGT er et spil i adventure genren, men med både autobiografiske og dokumentariske elementer. Omdrejningspunktet er karakteren "T", som spilleren skal hjælpe med at søge sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efterretningstjeneste under den kolde krig. Historien bygger på instruktøren Trine Laiers egen opvækst, og en del af materialet er dokumentarisk materiale fra hendes proces med at finde ud af, hvad forældrene egentlig foretog sig dengang, og hvordan deres verdensbillede afspejlede både den kolde krig og datidens teknologi. Spillets visuelle stil er udviklet som en kombination af animeret 2D collage og 3D miljø, og spillet kombinerer træk fra flere spilgenrer.

Mindre udviklingsstøtter

 
 
Bon Voyeur
Genre: Sensuelt puzzle game
Platform: iPad
Producent: The lovable Hat Cult I/S
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Chadwick House
Genre: Graphic novel/puzzle game
Platform: Tablets og smartphones
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Cosmo 
Genre: Børnespil/interaktiv historie
Platform: Tablets og evt. VR head sets
Producent: Step In Books ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
 
 
 
Doctor Kiefer´s house of lunacy 
Genre: Strategispil
Platform: PC/Mac
Producent: The Outer Zone
Støttebeløb: DKK 81.000 (udvikling)  
 
 
 
Forgotton Anne – Dynamisk orkestermusik 
Genre: Adventure
Platform: PC/Konsoller
Producent: Forgotton Anne Productins ApS 
Støttebeløb: DKK 100.000 (projektudvikling)
 
 
 
Keyboard Sports
Genre: Humoristisk sportsspil
Platform: PC og MAC
Producent: Triband IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Letters for Zoa 
Genre: Narrativt word puzzle
Platform: iOS og Android telefoner og tablets
Producent: Mikkel Fredborg
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Mus & Mis 
Genre: Puzzle spil og improvisationsteater
Platform: Tablets/mobil/motioncapture-performance
Producent: PortaPlay ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Nomerkort
Genre: Digitalt samlekortspil for mindre børn
Platform: Tablet/PC 
Producent: Character Publishing ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) 
 
 
 
Rapture – a happy hippie survival adventure 
Genre: Strategispil
Platform: PC/tablets
Producent: Ø
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
 
 
 
Rita og Krokodille
Genre: Børnespil, interaktivt historieunivers
Platform: Tablets, smartphones og computer
Producent: Dansk Tegnefilm ApS.
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
See you on the other side 
Genre: Puzzle adventyre
Platform: PC/Mac
Producent: Tunnel Vision Games IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)  
 
 
 
The Forest Beyond 
Genre: Læringsspil
Platform: Telefoner/tablets
Producent: Noisy Neighbours Productions IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)  
 
 
 


They came to destroy! 
Genre: Action adventure
Platform: PC/konsoller
Producent: Bedtime Digital Games ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
 

 
 
Tick Tock 
Genre: Co-op mysteriespil
Platform: iOS/Android samt evt. PC/Mac
Producent: Other Tales Interactive
Støttebeløb: DKK 89.700 (udvikling) 
 
 
 


Universe
Genre: Adventure/puzzle
Platform: PC og Mac. Evt. konsoller
Producent: Carlsen Games ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)