Støttede spil - 2022

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

Produktions- og større udviklingsstøtter

ANGLERFISH / Udgivet november 2022

Genre: Gyser/komedie adventure spil
Platform: PC
Producent: Professional Villains

ANGLERFISH er et eksperimentelt spil, der bevidst søger at bryde spillerens forventning til en spiloplevelse. Den spillerstyrede karakter lokkes i spillet til at tage på baren, Anglerfish, som viser sig at blive drevet af skyggevampyrer. De bruger baren til at indfange mennesker, som de senere kan servere på deres private restaurant. Dette kulørte setup skaber en genreforventning af survival horror, som driver spillerens ønske om at overleve, ved at finde en vej ud af mareridtet. Men der er også en drivkraft, som er brugerens nysgerrighed til at undersøge, hvad værket mon finder på at gøre som det næste, og hvad er sandheden bag al mystikken?

BLINKY WINKY

Genre: Puzzle adventure
Platform: PC og konsoller
Producent: Half Past Yellow ApS
Støttebeløb: DKK 796.320 (udvikling)   

BLINKY WINKY er arbejdstitlen på et gådespil, der spilles i første persons perspektiv, og som udfordrer spillerens rumlige forståelse. Stilen balancerer mellem det skævt surrealistiske og det nuttede, med et karakteristisk nærmest malet udtryk. Spilleren har rollen som Dee, der er i oplæring til at passe og vedligeholde ”Trip space” – et lettere surrealistisk sted, hvor både mennesker og dyr opholder sig, når de er i drømmetilstand. Her svæver de rundt som en slags et-øjede væsner kaldet ”Peepers”, og spilleren - som Dee - er en af de særligt udvalgte ”Trip tenders”, der passer Peepers og vedligeholder verdenen.

BOBLS

Genre: Precision platformer
Platform: PC/MAC og konsoller
Producent: Softlock Interactive ApS
Støttebeløb: DKK 250.000 (udvikling)   

BOBLS er opkaldt efter hovedkarakteren, og udspringer af det færdighedsbaserede platformspil bygget op omkring forhindringsbaner, der skal overvindes. Disse spil er tilstræbt svære, og stilen er – traditionen tro – side scrolling pixel art, men som noget nyt udvides spillet med enkelte 3D elementer og med two-player co-op.  Når spilleren som Bobls forsøger at tale, kommer der ikke en lyd. I stedet frigives en slags sæbeboble, der alt efter konteksten har forskellige egenskaber: Den svævende boble kan bruges som platform for et spring, man kan svæve med boblen, eller boblen kan bruges til at frigive objekter inde i boblen. De to spillere kan hjælpe hinanden ved kreativ og nøje koordineret brug af bobler, og der dannes et fællesskab, hvor de designer, afprøver, streamer og kommenterer på hinandens kreationer.

DEATH HOWL

Genre: Narrativt kortdrevet kampspil
Platform: PC (senere evt. konsoller)
Producent: The Outer Zone ApS
Støttebeløb: DKK 453.000 (udvikling)   

DEATH HOWL er en spiloplevelse inspireret af jægerstenalderens åndeverden. Den unge shamankvinde Ro, drager på shamanrejse for at stå ansigt til ansigt med de onde ånder – en manifestation af den sorg der har ramt hende, efter faderen til hendes ufødte barn blev taget fra hende. I spillet kan spilleren gå på opdagelse i åndeverdenens naturlandskaber, kæmpe mod bizarre ånder og indsamle planter og knogler til at forbedre sine evner. Undervejs mødes underlige væsener, der hjælper dig på vej, og den surrealistiske åndeverden forvandler sig til Ros minder, og afslører hendes baggrundshistorie stykke for stykke. 
 

DEAD PETS UNLEASHED

Genre: Episodisk historiedrevet manager-lite spil
Platform: PC, konsoller og mobile platforme
Producent: Triple Topping Games ApS
Støttebeløb: DKK 850.000 (udvikling) + DKK 2.244.539 (produktion)    

DEAD PETS UNLEASHED er et historiedrevet musik- og managerspil om punkbandet ”Dead Pets”, som på tiende år kæmper for det store gennembrud i byen ”New Void City”, som er befolket af en slags menneskelige dæmoner, men som på alle andre måder ligner vores genkendelige nutid. Bandet er i krise. Medlemmerne nærmer sig de 30 år, og måske er det på tide at pakke drømmene væk og få sig et rigtigt job og nogle børn? Forsangeren, Gordy, overtaler dog bandet til at give musikken én sidste chance. Spillet blander forskellige minispil med historieformidlende sekvenser, fortalt og animeret i en håndtegnet humoristisk stil. I forhold til inspirationskilderne søger spillet i høj grad at tale fra en eksplicit feministisk position, som godt tør behandle emner som menstruation, onani og #MeToo – og vel at mærke fra en kvindelig synsvinkel.

FOXTALE

Genre: Action adventure rollespil
Platform: PC og konsoller
Producent: Silkroad Studios ApS
Støttebeløb: DKK 912.340 (udvikling)    

FOXTALE er et 3D action adventure rollespil, der foregår i en verden inspireret af Silkevejen fra Mellemøsten og østover. Spilleren har rollen som den mytiske figur Lionna, inspireret af de asiatiske myter om nihalede ræve-ånder, der kan tage form som kvinde - i Japan kaldet ”Kitsune”. En Kitsune lever gennem flere generationer, og i spillet gennemleves tre tidsepoker. Verdenen er dog underlagt en langsom snigende trussel: ”Miasma” – en usund tåge, der breder sig opad fra de lave dalområder, og som tvinger folk til søge mod de højere liggende bjergbyer. Dermed tvinges en proces af immigration, og Lianna – der altid opfattes som en fremmed – må navigere i de spændinger, der opstår i de eftertragtede højtliggende byer. Spillet fokuserer på samspillet mellem spillerens valg, karakterernes indbyrdes sociale relationer og ikke mindst den dynamik, der udspiller sig i mødet med den fremmede.
 

GLACIER

Genre: Narrativ puzzle platformer
Platform: PC/MAC og konsoller
Producent: Fabula Studios ApS
Støttebeløb: DKK 574.500 (udvikling)   

GLACIER er et puzzle-platform spil baseret på en psykologisk spændingshistorie om den danske rygsækrejsende Sophie, der på en gletsjer-vandring falder i en sprække i isen. Fortumlet og kold skal hun nu finde vej ud af gletsjeren, og i de ekstreme anstrengelser blander en traumatisk oplevelse fra barndommen sig med forestillingen om et mystisk monster, der jager hende under iskappens overflade, mens også selve gletsjeren synes at antage personlighed og modarbejde hende.

JUST PERFECT

Genre: Co-operativt arena-kampspil
Platform: PC (samt efterfølgende konsoller)
Producent: Invisible Walls ApS
Støttebeløb: DKK 450.000 (udvikling)   

JUST PERFECT er et humoristisk og satirisk animeret online spil til flere spillere i små hold, der konkurrer om at få prisen, som dem der har det fineste hus på forstadens 50’er-inspirerede villavej. Det kan opnås ved at pynte og vedligeholde ens eget hus, eller ved at chikanere og svine naboens hus til. Altså udvikler forstadsidyllen sig gradvis til en regulær nabokrig udkæmpet med gode miner til slet spil. Overordnet sigter projektet efter at være en humoristisk og social udgave af online kampspil, der både samler sit eget community, og som spilles igen og igen.

MIND DIVER

Genre: Filmisk detektiv-/adventure spil 
Platform: PC
Producent: Indoor Sunglasses ApS
Støttebeløb: DKK 969.545 (udvikling)   

MIND DIVER er et detektiv-adventurespil som udspiller sig inden i en anden persons hukommelse. Du spiller en nyuddannet ’Mind Diver’, en efterforsker, som kan genoprette tabte eller ødelagte minder, ved at dykke ned i og udforske erindrede scener og episoder.
Spillerens første sag er en ung kvinde, hvis kæreste er forsvundet, og nu frygter hun for hans liv. Herefter er det så op til spilleren at dykke ned i den unge kvindes erindringer for at prøve at finde ud af, om forklaringen på den forsvundne kæreste kan findes blandt hendes erindringer.
 

MINI MORFI

Genre: Læringsspil for små børn
Platform: Mobil og tablets
Producent: Fuzzy House ApS
Støttebeløb: DKK 775.000 (produktion)    

Med udgangspunkt i en travl by bygget af alle de ting, vi omgiver os med og med elskelige og sjove karakterer, lærer børn tidlig matematik – de lærer om form, farve, mønstre, tings beskaffenhed og egenskaber, og får herigennem en forståelse for verden omkring sig. Udtrykket i spillet er en form for collage, hvor genstande fra børnehverdagen bruges til at skabe karakterer og genstande. En riskiks bliver baggrund for det runde ansigt, et firkantet viskelæder med to runde knapper bliver til en bil osv. 
 

MINIMO CATCH

Genre: Huskespil for børn og voksne
Platform: Mobile enheder
Producent: Serious Games Interactive ApS
Støttebeløb: 620.000 DKK (produktion)    

MINIMO CATCH er til børn på 6 til 10 år, og der skiftes mellem at spille solo og at spille to sammen. Kernen i spillet er det spillekort-baserede huskespil Memory, men i denne digitale version omsættes ens held og evne til at huske kortplaceringer til en bonus, som kan bruges til at indfange et nuttet monster på flugt. Kortene er spredt ud i spilverdenen, så de danner en sti, og her forsøger monsteret at stikke af fra spilleren. Og her kommer huskespillet ind i billedet, da matchende kort udløser funktioner, der kan bruges til at lokke monsteret i en fælde. Spillet opfordrer til at involvere forældre, hvor barn og voksen samarbejder om at klare udfordringen.
 

OSWALD THE MONKEY

Genre: Narrativt børnespil
Platform: Mobile enheder
Producent: Savannah Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 157.490 (udvikling)   

OSWALD THE MONKEY er et børnespil baseret på Egon Mathiesens berømte illustrerede børnebog. Det er således de velkendte vers – med deres fjollede rim – der driver oplevelsen fremad (”Der var engang en lille gabe – å nej, jeg mener lille abe”). Spillet er tro mod både de originale vers, bogens struktur og illustrationsstilen, men her bliver hver enkelt opslag til en interaktiv legeopgave, der understreger fortællingens pointer. Historien handler helt overordnet om at finde sin plads i flokken og ikke mindst – som det store klimaks – at sige fra, når nogen (den store abe) mobber de små i flokken.

POIKILINGO

Genre: Sproglæringsspil for små børn
Platform: Mobile enheder (iOS og Android)
Producent: Poikilingo ApS

POIKILINGO er et sproglæringsspil til børn fra 2 – 6 år, der med forskellige didaktiske metoder og flere forskellige indlæringsscenarier sigter efter at optræne sprogevner hos børn gennem en række minispil. Minispillene kan antage forskellige former, fra rent interaktionsbårne, hvor spilleren bliver bedt om f.eks. at identificere forskellige dyr til mere styrede oplevelser, der fungerer mere som interaktive børnebøger, hvor spilleren så skal interagere i kortere intervaller, for at bringe historien videre. Spillet sigter i særlig grad mod børn, der har behov for at være to-sprogede.
 

REAL VAMPIRES

Genre: Narrativt casual spil
Platform: Mobil og Nintendo Switch + evt. PC og Konsol
Producent: Those Eyes ApS
Støttebeløb: DKK 598.916 (udvikling)   

REAL VAMPIRES er et lettilgængeligt spil til mobile platforme med lige dele absurd humoristisk collage og faktuel folkloristisk etnografi. Spillets univers baserer sig på folklore fra Polen og omkringliggende lande, som er rige på historiske beretninger om virkelige vampyrer og andre overnaturlige karakterer. Spillet opererer med en lidt atypisk målgruppe på unge mellem 18 og 25 år, hvilket skyldes at både gameplayet, men også en underliggende tematik omkring polarisering, udskillelse og at føle sig udenfor, er særligt relevant for denne målgruppe. 
 

STORIE

Genre: Narrativ butiks-simulator
Platform: PC
Producent: Crinkle Cut Games I/S
Støttebeløb: DKK 435.910 (udvikling)

STORIE er et rollespil om at være købmand, og hvor spilleren driver den lokale butik i en lille havneby. Spillets kerne er bygget op om salg, indretning og optimering af butikken. Det indbefatter opbyggelsen af et godt flow af varer - fra indkøb videre til lager og til strategisk placering af varer i butikken, alt sammen ud fra et kendskab til kundernes behov. Ud over denne kortsigtede logistiske opgave med at holde butikken kørende, opbygges der sideløbende et kendskab til stamkunderne og til det lille lokalsamfund, bl.a. ved at man uden for butikkens åbningstid undersøger byen, for at finde lokale leverandører til nye varegrupper i butikkens sortiment. Gennem en række moralske dilemmaer får spilleren mulighed for selv at være med til at beslutte, hvad der er vigtigst for butikken og byen.

STORIES OF THE NORTHSEA

Genre: Eksperimentelt adventure spil
Platform: PC, mobil og konsoller
Producent: Other Tales Interactive ApS
Støttebeløb: DKK 321.600 (udvikling)

STORIES FROM THE NORTHSEA er en samling af 4 håndillustrerede novellespil, der er tematisk indbyrdes forbundne. Spillet befinder sig i et grænseland mellem graphic novel, kortfilms-animation og spil, og er primært henvendt til et publikum af unge voksne. De fire spildele er forbundet af et fælles tema om ensomhed og fremmedgørelse i familien, og spilles fra barnets perspektiv. Samlet komme de til at fremstå som en form for koncentrerede og stemningsmættede erindringsglimt, der gennemleves på ny. Hver spildel udforsker den delte tematik med sit eget narrativ, gameplay og æstetik.

WINTER BURROW

Genre: Narrativt survival spil
Platform: PC og konsoller
Producent: Pine Creek Games Aps
Støttebeløb: DKK 407.915 (udvikling)   

I WINTER BURROW har spilleren rollen som en lille antropomorf birkemus, som er kommet i besiddelse af et lille bo i en afsidesliggende og kuldepræget egn. Her er det en konstant udfordring at skaffe mad, forsyninger og brænde til pejsen for at holde frosten fra døren i det lille bo. Spillet er således en variant af survival-genren, med fokus på at skaffe og udnytte ressourcer, samt bruge sine evner til at skabe nye redskaber (crafting). Spillet veksler mellem ophold i og udbygning af det trygge bo, og de nødvendige ekspeditioner ud i den farefulde og kolde verden udenfor, hvor resurserne og maden er gemt.

WINTERBY

Genre: Snowboarding adventure spil
Platform: PC og konsol (Nintendo Switch)
Producent: Pat the Head ApS 
Støttebeløb: DKK 405.000 (udvikling)    

WINTERBY er en blanding af et sportsspil og et rollespil, hvor spilleren har rollen som den unge Charlotte, der forlader sit ordinære liv i Danmark for at forfølge drømmen om at blive den bedste i verden til snowboard. Spillet har dermed historiefortællingen om Charlotte, og den lille alpeby hun kommer til, kombineret med et færdighedsbaseret snowboard spil. Omgivelserne har ikke meget tiltro til Charlottes evner som snowboarder. Fordi hun er pige i en ny sport domineret af mænd, og desuden kommer fra et komplet fladt land. Så spillerens læringskurve i snowboardspillet bindes sammen med fortællingen om at være underdog og forfølge sine drømme – som måske lykkedes. Den visuelle stil er 2D pixelart med en tydelig indie game quierkyness i fortællestil og udtryk.

Mindre udviklingsstøtter

  A CURIOUS PATH
Genre: Kunstspil
Platform: Mobile platforme
Producent: Paw Oktober
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
  ALFIE ATKINS´ TOOLBOX
Genre: AR spil til små børn
Platform: Mobile enheder
Producent: Savannah Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 99.900 (udvikling) 
  AUTOPSY
Genre: Eksperimenterende kunstspil
Platform: PC
Producent: Charlotte Madelon Design
Støttebeløb: DKK 73.950 (udvikling)
 
  BESTIARY
Genre: Eksperimenterende strategispil
Platform: PC
Producent: Nice Ninja ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
  FIGHT LIKE A GIRL
Genre: Casual multi player rollespil
Platform: Mobile enheder
Producent: Fight Like a Girl Games ApS
Støttebeløb: DKK 99.000 (udvikling) 
  HORTICULTURISTS
Genre: Narrativt adventure spil
Platform: Nintendo Switch og mobile platforme
Producent: BRASCH I/S
Støttebeløb: DKK 97.500 (udvikling) 
  KLARA AND THE REX BROTHERS
Genre: Adventure/RPG
Platform: PC
Producent: Hatman Games under Huusmann Media
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
  LAST AIR
Genre: Science ficition action RPG
Platform: PC
Producent: Flat Sun Games ApS
Støttebeløb: DKK 99.990 (udvikling) 
  LOST IN TRANSIT
Genre: Atmosfærisk, narrativt VR spil
Platform: VR briller
Producent: Fable
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
  PETRI
Genre: VR-spil
Platform: VR-briller (Occulus Quest og Vive)
Producent: Morph ApS 
Støttebeløb: DKK 99.000 (udvikling) 
  PJOR
Genre: Adventure spil
Platform: PC og mobile enheder
Producent: Mads & Friends
Støttebeløb: DKK 99.000 (udvikling) 
  PROJECT FILTER
Genre: Action-adventure
Platform: PC og konsoller
Producent: Paper Cutter Games I/S
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
  REAL VAMPIRES
Genre: Narrativt casual spil
Platform: Mobile platforme og Nintendo Switch, evt. PC og konsoller
Producent: Those Eyes ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
  SPIRIT WORLD
Genre: Lokationsbaseret kæledyrs-simulator
Platform: Mobile enheder
Producent: Institute of Wonder IVS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
  SZROT
Genre: Racerspil
Platform: PC
Producent: Kontraktor Entertainment Bureau
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling) 
  THE BRIDGE
Genre: Social simulation game
Platform: PC
Producent: GenNarrate ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)
  TOWER OF SINS
Genre: Narrativt adventure og kampspil
Platform: PC og konsoller
Producent: Empty Box I/S
Støttebeløb: DKK 91.800 (udvikling)