Støttede spil - 2015

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

Produktions- og større udviklingsstøtter

Aviation

Genre: Adventure med flysimulation
Platform: PC og Mac
Producent: Gearworks Aps
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) + 932.791 (projektudvikling)

AVIATION kombinerer adventurespil og flysimulator. Handlingen foregår i et ø-rige, hvor små spredte øer tyder på en tidligere oversvømmelse. Spilleren har rollen som Mary, en stor teenage-pige, der før har levet med sin bror. Broderen er nu forsvundet, og spilleren rejser ud i sit fly fra ø til ø for at opklare mysteriet om hans forsvinden. Spillet blander realistiske karakterer med fantastiske hændelser og væsner.

Coding Pirates

Genre: Læringsspil
Platform: Smart phones, tablets og PC
Producent: CP Games ApS
Støttebeløb: DKK 449.902 (projektudvikling)

CODING PIRATES er et læringsspil om programmering, som kan benyttes på alle klassetrin i skolen, men også derhjemme som et udfordrende puzzle spil. I spillet sejler spilleren som pirat fra ø til ø for at finde skattekister. Ved hver ø tegner spilleren skattekort ved hjælp af symboler, der bestemmer hvordan man når hen til skatten. Symbolerne minder meget om visuel programmeringskode. Langsomt bliver spilleren introduceret til flere og flere funktioner, såsom loops, logiske udsagn og betingelser, men stadig i en pirat-æstetisk og intuitiv ikon-baseret form. 

Echo (tidl. Project 1)

Genre: SciFi action adventure
Platform: PC
Producent: Ultra Ultra ApS
Støttebeløb: DKK 500.000 (projektudvikling)

ECHO er et SciFi action adventure-spil med elementer af stealth og survival. Spilleren har rollen som en kvindelig rumrejsende, der – langt ude i fremtiden – er sendt ud til en ellers efterladt civilisation for at skaffe den glemte teknologi, der kan bringe manden Foster tilbage. I første omgang er der kun rumskibets AI til at holde én ved selskab, men snart forandrer alt sig. Tilsyneladende ankommer man til et spektakulært – nærmest barokt – palads, men med tiden forandrer paladset sig, og det virker som om, selve stedet har sin egen vilje.

Figment (tidl. Dream Factory)

Genre: Adventure puzzle
Platform: Konsoller, PC, Tablets
Producent: Bedtime Digital Games ApS
Støttebeløb: DKK 968.500 (projektudvikling)

FIGMENT er et adventure puzzle spil med et farverigt håndtegnet isometrisk univers med surrealistiske træk. Spillet foregår på ’drømmefabrikken’, der ligger inde i hjernen. Her kan spilleren bevæge sig rundt i karakter af et drømmevæsen. Her bor også de væsner, der sørger for, at drømmene bliver skabt. Desværre er mareridtsvæsnerne sluppet løs, og det er nu op til spilleren - én for én - at konfrontere og overvinde disse mareridtsvæsner. Men i denne verden råder en særlig drømmelogik, som man skal gennemskue for at løse puzzles og klare udfordringerne. 

Fimbul

Genre: Historiedrevet action adventure
Platform: PC/MAC/Linux vis STEAM og/eller konsoller
Producent: Zaxis ApS
Støttebeløb: DKK 685.000 (projektudvikling 2)

FIMBUL tager udgangspunkt i den nordiske mytologi og de islandske sagaer. Spillet blander tre elementer: En rejse gennem et nordisk inspireret landskab, en uddybende fortælling om jætter og vikinger – fortalt i et skærmbaseret tegneserie-format – og dertil kampe mod jætter langt større end én selv. Spilleren drager ud som Kvældulver på en rejse gennem Norden, efter at en jætte har smadret hans gård og taget hans søn. Han er selv blevet nægtet døden og Valhalla, og må nu gå gudernes ærinde. Spillet har tidligere modtaget støtte til projektudvikling.

Forgotton Anne

Genre: Adventure / Puzzle platformer
Platform: PC samt konsol (PS4/Xbox)
Producent: ThroughLine Games ApS
Støttebeløb: DKK 450.000 (projektudvikling)

FORGOTTON ANNE er et 2D animeret adventure spil med elementer af platformer. Spilleren har rollen som Anne, tilsyneladende det eneste menneske i en magisk verden af levende maskiner kaldet ”Forgottlings”. Verdenen – og den vigtige energikilde ’Anima’ - er styret af den suspekte Master Bonku, og da Anne starter et oprør, får hun overraskende følgeskab af et andet menneske - drengen Asbel.

Fra Jord til Bord

Genre: Læringsspil, strategi/ressourcestyring med quiz elementer
Platform: IOS og Android tablets samt SMARTboards
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 480.000 (projektudvikling)

FRA JORD TIL BORD er et undervisningsspil for 7.-9. klasse i grundskolen. Hver elev spiller via tablet sit eget spil, der går ud på at styre produktionen på en bondegård. På klassens SMARTboard kan spillerne samtidig følge med i spillets samlede udvikling. Dermed spiller hver elev både alene og mod hinanden, som en spejling af relationen mellem fødevareproducenter og fødevareindustri. Læringsindholdet gælder både selve den landbrugsmæssige fødevareproduktion, men også økonomiske forhold og etiske valg i fødevareindustri og erhvervsdrift.

Frikvarters Ninja

Genre: 2D kampspil
Platform: IOS og Android tablets og smartphones
Producent: Fourhands Film ApS
Støttebeløb: DKK 680.400 (projektudvikling)

FRIKVARTERS NINJA er en humoristisk cocktail af to uventede ingredienser: Dansk folkeskole-realisme anno 2015 og Kung Fu 2D kampspil af ”Street Fighter” typen. Spillet er henvendt til børn i indskolingsalderen 6-9 år og befinder sig genremæssigt et sted mellem satire og superhero fantasy, men med et afsæt i realisme. Spillet handler om børns naturlige vildskab og det svære i at sætte grænser og tøjle konflikter, når det går løs i frikvarteret. Spillet er tænkt som en del af et større tværmedielt univers kaldet ”Jadekejseren vs 5.C”.

Glitchgolf

Genre: Mobilt partygame, konstruktionsspil
Platform: iOS
Producent: Glitchnap 2 IVS
Støttebeløb: DKK 522.000 (projektudvikling)
    
GLITCHGOLF er et socialt multiplayer spil inspireret af minigolf og spilles ved at kombinere to enheder – typisk en telefon og en tablet. Telefonen gør det ud for golfkølle og opfanger de mindste bevægelser. Tablet’en, der typisk ligger på en stol eller på gulvet, viser derimod banen, bolden og golfkøllens bevægelse (i reel tid). På den måde kan der enten afholdes turneringer i de medfølgende baner eller spillerne kan selv designe nye baner i forskellige stilarter.

Mechanic Miner

Genre: Konstruktionsspil / 2D Open World Game
Platform: PC/Mac/Linux
Producent: Mark Film ApS
Støttebeløb: DKK 620.000 (projektudvikling)

MECHANIC MINER er et 2D open world game, hvor spilleren selv kan konstruere maskiner, der bruges til at klare udfordringer i spilverdenen. Spilleren har en stor grad af frihed til skaffe ressourcer og kombinere dem med teknologier til at bygge dampdrevne maskiner af enhver art. Spillet foregår på en særlig planet, som spilleren udforsker, og både landskab, dyr og væsner kan udgøre forhindringer undervejs. Spilleren kan både bygge enkle konstruktioner eller kombinere mange dele til store komplekse maskiner.

Midnight Girl

Genre: 2D puzzle adventure
Platform: IOS og Android tablets og smartphones
Producent: Italic ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) + 452.760 (projektudvikling)

MIDNIGHT GIRL er et 2D puzzle adventure spil. Spilleren har rollen som Monique - en ung kvinde, der er i lære som klatretyv i 60’ernes Paris. Stilen er inspireret af ”Swinging London”, den franske nybølge og ”heist”-film, men her omsat til et grafisk stiliseret og kulørt univers med inspiration fra plakatkunst og tegneserier. Spilleren har til opgave at udnytte sine evner som klatretyv til at stjæle objekter udpeget af en læremester, og det kræver både strategisk planlægning og færdigheder at nå de svært tilgængelige mål for kuppet. 

Night Skies ’15

Genre: VR skydespil
Platform: Oculus rift via PC
Producent: Apex - Virtual Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 460.000 (projektudvikling)    

NIGHT SKIES ’15 er et anti-luftskyts virtual reality actionspil med multiplayer co-op, med en rammefortælling der foregår under luftbombadementer i første verdenskrig. Den første spiller (der også kan spilles single player) har rollen som kanoner ved den store anti-luftskyts kanon, der beskytter en lille fabriksby mod angreb fra oven. Den anden spiller – der også benytter VR-briller - har rollen som spotter og styrer den store projektør. De samarbejder om at forsvare byen mod angreb.

Shrug Island

Genre: Single player adventure with music puzzles
Platform: Mac/PC via Steam og iPad
Producent: Tiny Red Camel
Støttebeløb: DKK 500.000 (projektudvikling)

SHRUG ISLAND er et håndtegnet 2D animeret adventure spil i akvarel-stil, med et gameplay bygget op omkring musiske spilopgaver. Spilleren skifter mellem at styre to venner: Li og Shri, to ’shrugs’ – fra en mystisk stamme af shapeshifters, der forvandler sig for at forbinde sig med naturen og påvirke dens kræfter. De to karakterer har forskellige evner og spilleren må benytte sig af begges evner for at udforske øens hemmeligheder.

Wartile

Genre: Real Time Strategy
Platform: PC
Producent: Playwood Project ApS
Støttebeløb: DKK 301.890 (projektudvikling)

WARTILE er et real time strategy spil med elementer af turn based strategy og foregår i en stiliseret miniatureverden med vikinger og riddere. Spillet fungerer både som single player og multiplayer (spiller mod spiller) og har reference til taktiske brætspil, blandt andet ved at spillets figurer er modelleret som detaljerede miniature soldater. Spillet blander real time - hvor spilleren konstant kan flytte på sine tropper – med turn based, idet figurerne har en pause (cool down), før de kan flyttes igen.

Yderst Hemmeligt

Genre: Dokumentarisk Adventure
Platform: Tablets og smart phones
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 880.000 (projektudvikling 2)

YDERST HEMMELIGT er et spil i adventure genren, men med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efterretningstjeneste under den kolde krig. Historien bygger på instruktøren Trine Laiers egen opvækst, og en del af materialet er dokumentarisk materiale fra hendes proces med at finde ud af, hvad forældrene egentlig foretog sig dengang, og hvordan deres verdensbillede afspejlede både den kolde krig og datidens teknologi. Spillet har tidligere modtaget støtte til projektudvikling.

Mindre udviklingsstøtter

 
 
Alvilda’s Return
Genre: Historiedrevet puzzle spil
Platform: Tablets
Producent: House on Fire ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Frameworlds
Genre: Læringsspil
Platform: Tablets
Producent: Learning by Lodo Interactive
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Let’s Make an Adventure 
Genre: Kollaborativ historiefortælling
Platform: IOS smartphones og tablets
Producent: Reign Bros IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Let´s Play a Story
Genre: Kreativ sandbox
Platform: iOS
Producent: Savannah Entertainment ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
LunarLunar
Genre: Lydspil
Platform: Mobiltelefon
Producent: Fringo Labs
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
MiniMo Post Office
Genre: Læringsspil
Platform: Tablets og smartphones
Producent: Serious Games Interactive ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Nima – Soldrengen
Genre: Action Puzzle
Platform: iOS, iPad og iPhone
Producent: Benny Box ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Ordapoteket (tidl Kurt og Karla)
Genre: Læringsspil
Platform: PC
Producent: Kong Orange
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Skyld
Genre: Narrative exploration horror
Platform: PC og Mac
Producent: Bubblewrap IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (Ideudvikling)
 
 
 
Spøjserne
Genre: Børnespil, hidden objects
Platform: Alle mobile platforme
Producent: Thomas Schrøder
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
The Circle
Genre: Historiedrevet platform spil
Platform: iPad
Producent: The lovable Hat Cult I/S
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
The Cold Second
Genre: Adventure / Puzzle / Survival
Platform: PC & Mac
Producent: Monster Hjerne
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
The Unpunished
Genre: Social Mystery
Platform: Tablet og mobil
Producent: Investigate North ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
Urkanias Tårne
Genre: Læringsspil
Platform: Smartboards / Tablets
Producent: Gamecraft
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
 
 
 
The World’s Greatest Liar
Genre: Historiedrevet puzzle game
Platform: IOS og Android tablets
Producent: Astrid Refstrup 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)